»

DVD plošča za 400 ur videa

SiOL - Ploščo s takšno količino podatkov bi trenutno lahko nadomestili le z zajetnim kupom DVDjev ali s še večjim kupom klasičnih CD plošč. A ponudba omenjenih plošč na trgu ni več daleč. Japonskemu podjetju Hitachi, ki je prevzelo program IBM-ovih trdih diskov, je uspelo na DVD ploščo nanesti več sto slojev za zapis podatkov, pri čemer ima vsak sloj enako kapaciteto kot današnji DVD ploščki. Zaradi vedno večje količine podatkov so tovrstne spremembe več kot dobrodošle. Lansiranje izdelkov na trg napovedujejo za leto 2007. Izvirna novica.

11 komentarjev

AMD boljši od Intela pri pomnilniku flash

SiOL - Flash pomnilnik uporabljajo predvsem proizvajalci mobilnih telefonov, digitalnih fotoaparatov in ostalih manjših digitalnih naprav, ki uporabljajo medij za shranjevanje podatkov. Tovrstni pripomočki so vedno bolj priljubljeni, zato je njihov potencial na trgu vedno pomembnejši. Vzrok pri povečanem povpraševanju AMD pripisuje Intelovi podražitvi omenjenih pomnilnikov, kjer niso pričakovali odhoda kupcev k cenejši konkurenci. Je že tako, da je konkurenca zdrava. Izvorna novica.

3 komentarji

Standard 802.11b dobil naslednika

SiOL - Organizacija IEEE je uskladila novo različico standarda za brezžična računalniška omrežja in jo poimenovala 802.11g. Slednja bo omogočala večjo prepustnost podatkov, teoretično do 54 Mbit/s, praktično pa polovico manj, a je napredek glede hitrosti predhodnika očiten. Oddahnili si bodo tudi proizvajalci naprav s standardom, ki ob lansiranju izdelkov na trg še ni uradno obstajal.

1 komentar

AMD ponovno znižuje cene

Digit Life - AMD, se je odločil znižati cene svojim procesorjem. V zadnjem času smo videli veliko podobnih znižanj, saj Intel in AMD kar tekmujeta za naklonjenost in prevlado nad potrošniki. S tem, ko je izšel novi procesor Athlon MP 2800+ je AMD znižal cene veliki večini svojih procesorjev. Predvsem pa bo znižanje vplivalo na procesorje z Barton jedrom. Za primer naj povem, da se je Athlonu XP 3000+ znižala cena za kar 45 odstotkov. Oglejte si tabelo znižanj.

2 komentarja

Znižanje cen Celeronom

The inquirer - Znano je že, da bo Intel 25. maja znižal cene svojim Celeron procesorjem. To se bo zgodilo modelom, ki delujejo pri frekvencah 2,4 GHz, 2,3 GHz, 2,2 GHz in 2,1 GHz. Kmalu za tem, pa naj bi Intel na tržišče poslal tudi dva nova Celeron procesorja, z 2,5 GHz in 2,6 GHz, za ceno $89 ter $102. Do sprememb glede cen, pa je prišlo tudi pri Intelovih Springdale čipovjih, ki naj bi bili na voljo potrošnikom od 21. maja. 865G bo stal 44, 865PE 39 ter 865P 36 ameriških dolarjev, vsi pa bodo na voljo z RAID krmilnikom. Naj omenim še to, da bodo cene čipovji ponovne padle junija letos. Povezava.

5 komentarjev

Disc steno CP100

Apacer - Podjetje Apacer je predstavilo Disc-steno CP100 - prenosni samostojni kopirnik medijev, ki v sebi združuje čitalnik spominskih kartic in CD-RW pogon. Naprava je idealna rešitev za vse mobilne uporabnike digitalnih foto, avdio in drugih digitalnih naprav, ki si želijo neomejene količine poceni arhivskega prostora, kar jim namesto dragih spominskih kartic ponujajo poceni zapisljivi CD mediji.

2 komentarja