»

Miška in GeForce pod drobnogledom

Albatron-ov GeForce FX5900XTV

vir: Red & Blackness Modes
Overclockers Australia - Zadnje čase vas moja malenkost precej zasipa s testi raznih grafičnih kartic. Danes pa bom podal poleg že včeraj podane povezave do ATI All-in-one 9600XT testa še testa Albatron-ovega FX5900XTV in miške Razer Viper. Prvi, Albatron-ov GeForce FX5900XTV, je na testu verjetno že pričakovano dobila pet zvezdic od petih, zatorej tu ne bomo govorili o njenih specifikacijah.

Nasprotno pa že dolgo nismo podali povezav do kakšne predstavnice namiznih podgan. In zato vam tu serviramo še povezavo do testa Razer Viper miške, ki je namenjene predvsem zagrizenim igralcem iger, to pa počne naravnost odlično, saj njena natančnost daleč prekaša vse konkurente.

1 komentar

Tipkovnica, ki sveti v temi

SubZero Tech - Moram priznati, da so tipkovnice, kar se novic tiče, zadnje čase kar malce zapostavljene, vendar upravičeno, saj proizvajalci že dolgo časa niso ponudili nič revolucionarnega. No, če si preberemo test tipkovnice Bytec Zippy El-610, se utegne v prihodnosti še marsikaj spremeniti. Na prvi pogled povsem običajna tipkovnica, je nekaj posebnega, saj je elektroluminescentna, kar pomeni, da električno energijo pretvarja v svetlobno in posledično prav lepo žari v temi.

Še en dokaz, kako tehnologija, ki je bila razvita za potrebe vojske, postaja vse bolj dostopna tudi drugim.

17 komentarjev

Bitka z 10 000 obrati

Tech Report - SATA -- nov standard, ki napoveduje veliko, a še ni dosegel svojega razcveta, je dobil že kar nekaj predstavnikov. Tokrat so bili v preskus vključeni trije trdi diski, od katerih sta bila dva kompatibilna s SCSI tehnologijo, medtem ko je bil z njima primerjan WD Raptor, ki deluje z že prej omenjenim SATA načinom prenosa. Jasno, da sta SCSI diska močno prehitela Raptorja, a je le-ta še vedno zelo dober upoštevajoč to, da je eden izmed prvih.

1 komentar

nForce 2 plošče na testu

Tom's Hardware - Vsi poznamo besedico nForce. Predvsem se nam je priljubila druga različica tega nabora zaradi odličnih hitrosti in navijaških sposobnosti. Tokrat so si na Tom's Hardware ogledali najnovejše plošče zgrajene okoli tega nabora. Ogledali so si izdelke znanih proizvajalcev kot so na primer Epox, MSI ter Shuttle. Pognali so jih skozi nemalo testov in prišli do zanimivih ugotovitev. Naj omenim še to, da testirane plošče bazirajo na nVidiinem izboljašnem naboru -- nForce 2 Ultra 400. Tukaj!

1 komentar

Ponedeljkov kupček testov

več strani - Tako, vikenda je konec in spletne strani so v tem času pridno testirale in nabral se je kar lep kupček testov. Ako, ste že opravili hišna opravila, šolske in službene obveznosti ter nimate kaj početi, vam priporočam, da se usedete na vaš najljubši stol in poklikate naslednje povezave do testov. Mislim, da je branja več kot preveč, zato vam priporočam, da si oddahnete od...

2 komentarja

Analiza nastavitev pomnilnika

Techware Labs - Vsi, ki svoje mlinčke navijamo, smo se pri nastavitvah RAM-a že srečali z izrazi, kot so CAS, RAS in podobni; a njihov pomen in vpliv na prepustnost pomnilnika pa sta za povprečnega računalničarja uganka.

Tako bo vsem, ki se želijo podučiti, kaj pomenijo razne kratice in predvsem, kako vplivajo na prepustnost pomnilnika, v pomoč tale članek na Techware Labs. Fantje so preizkusili veliko različnih nastavitev in pri vsaki s programom SiSoft Sandra Professional izmerili prepustnost pomnilnika. Tabelo rezultatov si lahko pogledate tukaj, na tej strani pa si lahko pogledate še razlago pojmov in njihov vpliv na pomnilnik.

2 komentarja

Preizkusi NV35-čipa

NV 35 -- Nov kralj v deželi grafikulj

vir: X-Bit Labs
več strani -

Internet so kar preplavili testi nVidiinega novega procesorja -- NV35, ki se marketinško imenuje Geforce FX 5900 Ultra. Ima 135 milijonov tranzistorjev, ki tiktakajo pri 450 oz. 850 MHz (CPU/RAM). Pomnilniško vodilo je 256-bitno, tako da lahko z 256 MB pomnilnika dosegamo prepustnost 26 GB/s.

Ni dvoma, da je to zazdaj najhitrejša grafična kartica. Stala vas bo "borih" 500 dolarjev. Za vse sladokusce še povezave do kupčka testov, ki so vzklili včeraj in danes.

22 komentarjev

Ultra Products PC3200 & PC3500

Ultra Products-ovi čudesi

vir: ClubOC
ClubOC - Danes je priti na trg pomnilniških modulov in se na njem uveljaviti zelo težko, saj je na trgu prisotnih veliko odličnih proizvajalcev, kot so Samsung, Corsair, Kingston, TwinMOS, itd. Podjetje Ultra Products je še dokaj mlado na tem področju in skušajo se uveljaviti s svojimi izdelki. Na ClubOC so si pobliže ogledali dva njihova modula velikosti 512 MB z nazivno hitrostjo 434 MHz in 400 MHz. Pognali so ju skozi nekaj testov in rezultate, ki so kar zanimivi, primerjali z Corsairjevo ploščico. Ali je podjetju Ultra Products uspelo izdelati dovolj dober modul, si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev