»

Nintendo Game Boy praznuje 30 let

Slo-Tech - Na današnji dan pred 30 leti je Nintendo na Japonskem začel prodajati ročno konzolo Game Boy, ki se je kasneje zapisala med legende. Naprej na Japonskem za 12.500 jenov (približno današnjih 200 evrov), kasneje pa tudi drugod po svetu je bil možno dobiti konzolo s štirimi igrami: Super Mario Land, Baseball, Alleyway in Yakuman. Osembitna konzola z enobarvnim zelenim zaslonom tudi 30 let ostaja enako popularna.

Zanimivo je, da niti ob svojem izidu Game Boy ni bila tehnološko najnaprednejša konzola....

45 komentarjev

EA stavi na osebne računalnike

Frank Gibeau, direktor EA-ja

vir: Gamasutra
Gamasutra - EA -jev Frank Gibeau je v intervjuju s stranjo Gamasutra povedal, da je popolnoma možno, da bo daleč najpomembnejša platforma za Electronic Arts v prihodnosti osebni računalnik, kar je popolnoma v nasprotju z vsemi dolgoletnimi napovedmi o propadu igranja iger na osebnih računalnikih na račun igralnih konzol. Gibeau je priznal, da situacija ni popolnoma rožnata, a je po drugi strani izpostavil tudi nekaj bistvenih prednosti osebnih računalnikov pred igralnimi konzolami. Med slabosti je mogoče šteti predvsem klavrno stanje v trgovinah, a tukaj razvijalce iger vedno bolj rešujejo...

38 komentarjev

Game Boy star 20 let

engadget - Daleč je že leto 1989, ko je Nintendo predstavil revolucionarni, prenosni igralni sistem. Game Boy, ki je šel skozi 9 med seboj bolj ali manj kompatibilnih inkarnacij, je svojčas imel podoben status, kot ga imajo danes iPodi - skorajda standard, h kateremu je stremela vsa konkurenca, tako po uspešnosti kot po uporabniškemu vmesniku oz. celotnemu paketu. S prihodom zmogljivih mobilnih telefonov je celoten trg zamrl, vseeno pa je Nintendov naslednik, DS, prav tako že v drugi inkarnaciji in trenutno prav tako kot Game Boy najuspešnejša prenosna igralna konzola na trgu.

Oglejte si še eno izmed prvih televizijskih reklam za Game Boy:


Nintendo pač zna.

23 komentarjev

PSP odslej podpira RSS in WMA

PlayStation Portable

Monitor - Nova različica strojne programske opreme za Sonyjevo prenosno igralno konzolo PlayStation Portable prinaša podporo za priljubljeno tehnologijo spremljanja novic RSS in za Microsoftov zapis glasbe Windows Media Audio (WMA). Storitev RSS je dostopna preko gumba v omrežnem meniju, vendar ne omogoča prebiranja novic iz spletnih virov RSS, pač pa je namenjena izključno spremljanju podcastov. V prihodnje lahko pričakujemo tudi podporo besedilnim virom. Podpora zapisu Windows Media Audio omogoča predvajanje datotek WMA, nekatere oblike zapisa, med njimi WMA9 Professional, WMA9 Lossless in DRM zaščitene datoteke pa žal niso podprte.

5 komentarjev

PlayStation Portable

The inquirer - Sony namerava na tržišče poslati novo prenosljivo igralno konzolo, ki naj bi konkurirala Nintendovi in Microsoftovi. Imenovala se bo Playstation Portable (PSP), vsebovala pa bo visokozmogljiv procesor in 4,5-palčni LCD-zaslon. Zmožna naj bi se bila povezati na druge enake naprave, mobilne telefone, osebne računalnike in nenazadnje na navaden Playstation. Naprava naj bi primarno konkurirala Nintendovemu Game Boy Advance in Nokii, ki ima v tem poslu tudi velike načrte. Klik!

0 komentarjev

3D igre na Gameboy Advance

Slo-Tech - Če gre verjeti temu članku, potem se lahko lastniki prenosne konzolice Game Boy Advance veselite igranja napravi prirejenega Quakea. Tehnologija WFR naj bi Game Boyu Advance omogočila renderiranje 100.000 poligonov v sekundi. Z aplikacijo efektov, kot so senčenje in teksturiranje ta številka pade na 7.000, kar je še vedno impresivno. Kmalu boste zmožni igranja (sicer estetsko komprimiranega) Quakea, kar lahko vidite tudi na slikah, priloženih članku. Sicer se pa WFR ni predstavil z upodobitvijo te igrice. Ljudje imajo, vsaj tako izgleda, raje nogomet [:D].

6 komentarjev

HP na Modrem zobku

Guru 3D - Bluetooth standard počasi osvaja računalniško sceno... Dokaz tega je HP Deskjet 995C tiskalnik. Gre za Hewlett-Packardov pljuni-in-posuši (inkjet) tiskalnik. Nič na njem ni tako posebnega, razen to, da je prvi tiskalnik s podporo Bluetoothu.
Stane $399, na minuto popljuva (izpiše) maksimalno 17 strani teksta, ali popljuva (izriše) maksimalno 13 strani barvnih slikic. Prvič je bil predstavljen letos na CeBIT-u in zdaj je na voljo v prodaji.
Za vse tiste, ki ste pravkar prišli iz prazgodovinske jame in nimate pojma o čem govorim (BlueTooth) vam bom pojasnil. Na kratko, seveda. Bluetooth je nizko električno porabna, kratko razdaljna, brezžična tehnologija. Najbolj se (bo) uporablja pri PDA-ih, mobitelih in laptop-ih. Deluje v razdalji do 10 metrov s hitrostjo do 1 mbps. Deluje v radijskem spektru 2.4GHz, tako kot nekatere druge naprave (mobilni telefoni, mikrovalovne pečice,...), kar pa lahko povzroči motnje v delovanju... No ja, bo že....

0 komentarjev