»

Netscape 7.0 zunaj

Slashdot - Ob vsej tej noriji z novim spletnim brskalnikom Mozilla se mi je kar nekako izmuznila novica o predstavitvi spletnega brskalnika Netscape 7.0, ki ga lahko snamete iz Netscapove spletne strani.
No, ko smo že ravno pri Netscapu: kljub obetavnemu brskalniku Netscape 6.1, ki sem ga nekaj časa uporabljal tudi sam, je Netscapov delež med brskalniki, če gre verjeti tej strani, pošteno nazadoval. Netscape naj bi po zadnjih podatkih imel v rokah le še dobrih 3 % deleža med brskalniki, medtem ko naj bi Internet Explorer vladal s kar 96 %. Če se bo Netscapov delež povečal, pa je odvisno ravno od nove različice. Netscape si namreč še vedno obeta staro slavo; ni kaj, upanje tako ali tako umre zadnje [;)].

0 komentarjev

Palomino 2200 potrjen

X-Bit Labs - Novica je potrjena. Kdaj bo izšel, se še ne ve - a izšel bo. AMDjev Athlon XP, temelječ na Palomino jedru. Razen hitrosti je enak šibkejšim bratcem, saj ima 1.75 volta na jedru, je grajen v 0.18 mikronski tehnologiji, delovna frekvenca pa bo 1800 MHz. Po prvih poročilih naj bi bila ta frekvenca tudi zgornja meja Palomino jedra, kar pomeni dvoje - naslednji procesor bo (najverjetneje) že zgrajen v 0.13 mikronski tehnologiji, kot drugo pa bo zadeva neprijazna navijanju. Ah ja, čakanje bo še dolgo :D.

0 komentarjev

ZlobnaKoda: Java, IE in Proxy

The Register - Še ena kost MS-neprivrženim: ZlobniJavaAppletek izkorišča luknjo v v naslovu omenjene kombinacije, ki mu omogoča preusmeritev podatkov po tem, ko zapustijo Proxy strežnik. Tovrstna konfiguracija sicer ni ravno pogosta pri rezidenčnih uporabnikih, zna pa biti problem predvsem v podjetjih. Rešitev? I, Microsoftov Popravek, ali pa -- kot predlaga konkurent N -- nadgradnja na Netscape 6.2(.1).

0 komentarjev

Modifikacija globokotonca

K6 Plus - Če se vam zdi, vsaj po naslovu novice, da novica ne bo imela nikakršne veze z računalništvom, se motite. Sledeči članek govori o problemu, ki ga ima Creative Techov zvočniški sistem FPS 1000. Avtor članka je ugotovil, da ima ta sistem eno veliko pomanjkljivost - visokotonci imajo spodnjo frekvenčno mejo dosti više od najvišje možne frekvence globokotonca. To pomeni, da ostaja VELIK del srednjih tonov zelo neizkoriščen. Rešitev? I, kaj drugega kot menjava globokotonca! Potek, ki ga je opisal avtor, je za kvalitetne razrede, ki jih pridobite pri menjavi, zelo poceni. Torej - vsi, ki bentite nad slabimi zmogljivostmi vašega basa, preberite članek!

0 komentarjev

Mozilla prestavljena

Slo-Tech - Še ena dobra novica od zanje čase hiperaktivnega slycerja:

Če koliko-toliko spremljate internet sceno, potem ste gotovo že slišali za Mozillo. Gre za internetni brskalnik, ki je v tesnem sorodstvu z Netscapom 6 in prejšnjimi Netscapovimi različicami. No, če ste pričakovali, da boste kmalu uživali v novem brskalniku, se lahko obrišete pod nosom. Programerji Mozille so prestavili predstavitev polne različice iz pozne trejte četrtine tega leta (Q3) na zgodnjo četrto četrtino (Q4). Točneje na 15. oktober 2001. Nekateri boste začeli čudno gledati, češ saj lahko snamemo Mozillo z interneta. Že res, vendar je to razvojna različica, ki pa še ni dovolj dobra za končno uporabo. V glavnem, na MozillaQuestu so obdelali problematiko o zamujanju končne različice. Sestavili so tudi tabele, v katerih lahko najdemo datume, ki nam povejo, kdaj naj bi izšle nove različice. Za še lažje razumevanje članka, pa so se potrudili tudi s tako imenovanimi razvojnimi drevesi. Če pa vam še to ni dovolj, pa na...

2 komentarja

alien-wjeve modifikacije

Jaz - Odkar sem objavil prvo predogledno slikico alien-wjevega ohišja ste med nonstop nadlegovali kdaj bo na voljo članek. No, ta srečni dan je prišel, alien-wjeva mojstrovina stoji razgaljena pred vami. Članek je vreden ogleda samo zaradi ostalih slikic, toda alien-w sej je res potrudil, tako da je povrhu še informativen. Pa še bonus: v njem boste izvedeli tudi, kako zbrusiti GOrba do zrcalne gladkosti in s tem pridobiti 4-6 stopinj C! Obvezen ogled, torej!

9 komentarjev

Izšel Netscape 6.00

Netscape - Danes je srečen dan za vse uporabnike Netscapovih brskalnikov: izšel je Netscape 6! Moram priznati, da je to tudi srečen dan za nas, saj si zdaj lahko vsi inštalirate novo verzijo Navigatorja in nehate bentiti nad slabo vidljivostjo v 4.x verzijah [;)]. Uporabnih izboljšav je v bistvu ogromno, najbolj pomembna med njimi pa je seveda to, da stvar sedaj pravilno prikaže celo Slo-Techovo stran ( kar v bistvu pomeni, da se drži zadnjih standardov [:))]). Sam ga še nisem poizkusil, toda po prvih poročilih sodeč je zadeva še malce preveč hroščata. Presodite sami...

6 komentarjev