»

Omrežja ...

X-Treme PC Tech -

O omrežni tematiki smo že poročali oz. ima Slo-Tech celo objavljen članek na to temo, tako da bi vam morale biti stvari okrog tega jasne. No, tudi če vam niso, vam oprostimo. [:D]

Tudi na X-Treme PC Tech so spisali podoben članek, ki se spušča v omrežne vode in pojasnjuje osnovno topologijo omrežja. No, pravzaprav je pred nami šele prvi del v katerem so razložene res samo osnove, a za začetek je to dovolj, v drugem pa naj bi se itak posvetili zahtevnejšim stvarem. Brati ljudstvo, brati!

1 komentar

HyperThreading

Tom's Hardware - Tehnologijo z imenom HyperThreading HT so "iznašli" pri podjetju Intel, na njej pa sloni najnovejši Pentium4, ki tiktaka s kar 3.06GHz. O tej tehnologiji so tokrat govorili na Tom's Hardware, kjer so spisali zanimiv članek. V tem, dokaj kratkem članku boste izvedeli vse, kar morate vedeti o tej novosti. Če imate na vašem bančnem računu nekaj 100 tisočakov odveč, o nakupu 3.06GHz procesorja resno razmislite. Klik!

2 komentarja

Navijanje za začetnike

Blarg Overclocking - Glede na to, da Slo-Tech vsake toliko časa obišče kopica novincev, ki o navijanju ne ve nič, sem se odločil, da objavim povezavo do članka, ki je namenjen ravno novopečenim overclockerjem. Članek boste našli na BlargOC in obravnava povsem banalna vprašanja kot so npr. "zakaj bi navijal?", "kaj bi navijal?", "kako bi navijal?" in podobno. Članek se poleg tega loti tudi hlajenja, programov za nadzor temperature in še nekaterih malenkosti. Seveda pa s tem znanjem ne boste postali mojstri navijanja, saj vam bo članek razkril zgolj osnove [;)].

1 komentar

Še malo pomnilnika

Ars Technica - Na Arstechnici so objavili članek o izboljšanju in pohitritvi delovanja pomnilniškega podsistema, ki upravlja tudi z nekaterimi drugimi podsistemi. Prvi del članka je splošen in razlaga optimizacijo pomnilnika v biosu. Zelo dobro so razloženi tudi pojmi kot so CAS latency, RAS to CAS delay in ostali. Drugi del pa je namenjen uporabnikom operacijskega sistema Windows 2000. Najprej opiše registerske trike, potam pa še ostale, kot so določanje prioritete in podobne. Članek priporočam tako začetnikom, kot tudi tistim bolj izkušenim.

0 komentarjev

LCD Status Display

Overclockers Australia - Link na podoben članek je bil na slo-techu že objavlen, a se mi zdi tale boljši, saj je dosti bolj podroben. Pove nam dobesedno vse kar moramo vedeti, da si tak prikazovalnik vgradimo v kišto; od tega kam(COM port) in zakaj ga tja prilključimo, preko kupovanja zaslončkov, do pisanja gonilnikov, skratka VSE. Če ste kandidat za izdelavo takega statusnega LCD zaslona, vam ogled tega članga močno priporočam.

0 komentarjev

Izbira komponent za novi računalnik

Guru 3D - Velika večina tukaj vas točno ve, koliko živcev se da izgubiti ob kupovanju novega računalnika (razen če kupujete Aptivo... pri njej vas izguba živcev čaka PO nakupu ), še posebej če osebek ni ravno na tekočem z dogajanjem na sceni. No, pri takih težavah so v veliko pomoč razni nakupovalni vodiči. Enega si lahko ogledate na Guru3D in moram priznati, da je kar soliden, saj ponuja nasvete za sestavo računalnikov v treh cenovnih razredih. Vseeno pa morate vedeti, da Ameriški Low-End sistem pri nas velja za že kar zelo spodobno mašino .

0 komentarjev