»

Kameleoni na strehah

Demonstracija s toplotno pištolo

vir: PhysOrg.com
PhysOrg.com - Iz laboratorijev MIT-a pogosto slišimo o razni inovacijah, ki imajo večinoma vsaj dobro idejo, zelo pogosto pa tudi izvedbo le-te. Tokrat so se znanstveniki lotili ploščic za kritino strehe, ki spreminja barvo. Ideja (ki je dobra ;)) za kritino, poimenovano Thermelon, je, da v visokih temperaturah ploščice postanejo svetle oz. bele, s čimer bi odbijale sončno svetlobo in tako zmanjšale potrebno energijo in stroške za hlajenje stanovanja. Pri nižjih temperaturah bi ploščice počrnele in tako vsrkavale več sončnega sevanja in deloma pripomogle k ogrevanju stanovanja. Tudi to bi pripomoglo k...

27 komentarjev

FreeBSD logo

FreeBSD - Kot smo na naši strani že poročali, so se ustvarjalci sistema FreeBSD letos februarja odločili, da se želijo svetu predstavljati z logotipom, ter celostno podobo, ki spada zraven. Zanj so razpisali natečaj, na katerega je bilo prijavljenih, če me spomin ne vara, okrog 650 logotipov.

Logotip je bil sicer izbran že sredi oktobra, danes pa so se ga odločili pokazati tudi javnosti. Zmagovalec natečaja je Anton K. Gural, njegov izdelek pa si lahko ogledate tule:



Prenova spletne strani v skladu z logotipom je že načrtovana, glede na zgornjo sliko pa lahko pričakujemo spremembe tudi drugje.

Če se morda sprašujete, kaj se je zgodilo z hudičkom, bodite brez skrbi,...

56 komentarjev

Coolinkovi hladilniki

HiTechMODs.com - Na Tekočih Ninđah (ne sprašujte, ne vem [:D]) so se spravili vpreči dva nova Coolinkova hladilnika ter ju pretestirati. Oba sta prava mala posebneža, saj sta narejena iz bakrenega stičnega dela ter aluminijaste izmenjevalne površine, sta zelo velika, vsakega hladila pa po dva ventilatorja. Izgleda, da je Coolinku uspelo najti razmerje med robustnostjo, lepim izgledom ter ceno. Celoten test si oglejte na tem naslovu.

0 komentarjev

Nov članek - na Slo-Compu

Slo-Comp - Naši kolegi na prijateljski strani Slo-Comp so se spravili testirati dva hladilnika - Thermaltakeovi zverinici Volcano7 ter Volcano2. Opisali so njuno delovanje pod različnimi pogoji ter tudi povedali, kaj narediti, ako vam gre neprijazno postavljeni temperaturni senzor Volcana7 zelo na živce. Branje obvezno - avtorske izdelke slovenskega porekla pač morate prebrati . Klik!

8 komentarjev

Test zvočnikov

Slo-Tech - Na Dan's Data so se spravili testirati zvočnike. Tako so spravili skupaj Altec Lansing Select 4100, Cambridge SoundWorks FPS1600, Creative Inspire Digital 5700 in Logitech Z-560, ter jih dodobra pretestirali in celo odprli, da bi nam pokazali, kaj se skriva v škatlah nizkotoncev. Izbrati najcenejše? Najlepše? Ali najboljše? Celoten test se nahaja tukaj. Dodatek by alien-w: Kmalu bo mini test zvočnikov tudi na Slo-Tech-u. Slinite se v pričakovanju.

1 komentar

Any Given Sunday

Jaz - Brody- se je pomujal ter nam ocenil, po njegovih besedah, enega najboljsih filmov. Recenzijo si oglejte tule. Jaz moram priznati, da si filma še nisem ogledal, po branju recenzije me je pa zelo zamikalo. Kakorkoli, dan niti ni tako siv. Brody- ga je rešil. Idite in si preberite!

19 komentarjev

Bakreni distančniki

The Cold Shop - O teh pridobitvah za lastnike AMDjevih procesorjev smo že govorili. Bakrena ploščica, ki jo zadegamo med procesor ter hladilnik, se je izkazala za zelo priročno, saj zelo zmanjša rizik prelomitve procesorja na pol (huh ) ter še malo pripomore k hlajenju dotične zadevice. The Cold Shop so se spravili testirati enega teh gizmov ter prišli do nadaljnih zaključkov: Stvar sekne! Pa še poceni je. No, uvozniki, zmigajte se, ter začnite prodajati to! Zagotavljam vam, šlo bo ko med. Celoten test si oglejte tule.

0 komentarjev