»

Nov eMac

Nov eMac

Slo-Tech - Po informacijah s spletne strani AppleInsider, naj bi Apple v letošnjem letu predstavil novega eMac-a. Ciljna publika omenjenega Mac-a so predvsem izobraževalne ustanove in šolarji sami, temu primerno naj bi zato čas predstavitve sovpadal z začetkom novega šolskega leta. Podatki o strojni opremi omenjenega eMac-a še niso poznani, najverjetneje bo šlo za Intelov Core Solo procesor in integrirano grafiko. CRT zaslon, vgrajen v starejše modele eMac-ov, bo zamenjal...

5 komentarjev

PowerPC res hitrejši od Pentiuma?

Apple - Najbrž vsi poznate zgodbe, kako so Applovi procesorji PowerPC v praksi hitrejši od Athlonov in Pentiumov. O resničnosti te izjave tu sicer ne bi debatiral, pokazal bi pa, kako Apple dokazuje svojo premoč.

Na predstavitveni strani sistema iMac ( klik) so namreč primerjali svoj in Intelov procesor. Pognali so igro Halo, primerjali rezultate ter ugotovili, da je njihov procesor kar 1, 4-krat hitrejši od Pentiuma 4.



Dokaj presenetljivi rezultati bi si mislili. Vse dokler ne preberemo drobnega tiska, kjer piše:
The iMac systems used 128 MB ATI Radeon 9600 graphics processors. The Dell Dimension 4700c used a 64 MB ATI Radeon X300 SE graphics processor.
Torej, oba procesorja so testirali v igri, pri tem pa uporabili dve povsem neprimerljivi grafični kartici. In vsi najbrž vemo, kaj je ozko grlo pri igrah kot je Halo.

Pa naj še kdo reče, da Maci niso hitrejši od PC-jev.

64 komentarjev

Hitrejši in cenejši eMaci

Novi eMac

OSNews - Apple je danes napovedal nove namizne računalnike iz serije eMac, primerne za rabo doma in v izobraževalnih ustanovah. Novi eMaci bodo opremljeni s procesoriji PowerPC G4 s frekvencami do 1.25 GHz, vsebovali bodo pomnilniške module DDR2 s frekvenco 333 MHz, posodobljene so tudi grafične kartice ATI in dodana vrata USB 2.0. Na voljo bosta dve različici, cenejša za 799 in dražja za 999 ameriških dolarjev.

70 komentarjev

Lego Mac

Lego Mac

vir: eBay
eBay - Na tej strani se je pojavila prav zanimiva modifikacija ohišja. Nek Mac-odvisnež™ si je izdelal lego ohišje za svoj sistem, ki pa ga sedaj prodaja na eBayu. V iz legokock sestavljenem ohišju živi (bivši) Apple Macintosh PowerBook 5300 (100 MHz 603e PowerPC processor in 32 MB pomnilnika). Apple - misli drugače!

5 komentarjev

Trije novi eMaci

eMac

vir: Digit Life
Digit Life - Podjetje Apple je dodalo tri nove modele k svoji že obstoječi seriji računalnikov eMac. Novi modeli bodo vključevali 17-palčne CRT monitorje, do 1 GHz PowerPC G4 procesorje, ATI Radeon 7500, do 80 GB trdega diska, 56 kbps modeme, USB 1.1 in FireWire vrata, 10/100 mrežno kartico ter različne optične pogone. Dražji in s tem bolj zmogljivi modeli bodo podpirali samo operacijski sistem Mac OS X, medtem ko bodo cenejši modeli poleg tega podpirali tudi Mac OS 9. Za večje podrobnosti se poglejte celotno novico.

9 komentarjev