»

Ponovno gospodarji Windows popravkov

Svetlo namizje po novem.

Slo-Tech - Microsoft je izdal letošnji pomladni sveženj popravkov, imenovan Windows 10 May 2019 Update. Vsebuje kar nekaj osvežitev, a je morda tista največja povezana kar s samim nameščanjem paketa: po skoraj štirih letih bomo o tem znova odločali uporabniki sami in bomo lahko postopek začasno zaustavili ali preložili. Poleg tega je Microsoft izdal tudi nadzorno ploščo za nameščanje popravkov, Windows release health dashboard, ki že pred namestitvijo pregleda sistem in sporoči, če se v njem morda nahaja strojna ali programska oprema, ki s popravkom ne bo združljiva. Ukrep je verjetno povezan s fiaskom, ki ga je v določenih primerih povzročil njihov zadnji, oktobrski popravek.

Med novostmi...

17 komentarjev

Igranje iger, domače naloge in Harry Potter

New Scientist Tech - Raziskovalci Univerze v Michiganu in Univerze v Austinu so raziskovali vpliv video iger na ameriške šoloobvezne otroke med tednom in vikendi. Prišli so do ugotovitve, da otroci namenijo manj časa za izdelavo domačih nalog in branje. Predvsem fantje namenijo zaradi iger manj časa branju, okoli 30 %, dekleta pa zaradi igranja iger namenijo manj časa izdelavi šolskih nalog, okoli 34 %.

Vendar raziskovalci ugotavljajo, da igranje iger ne vpliva na čas namenjen druženju s sovrstniki in svojimi starši. V Teksasu so ugotovili, da 36 % otrok igra igre, od tega predstavljajo fantje največji delež, kar 80 %. Povprečen šoloobvezen predstavnik moškega spola v Teksasu med tednom igra v povprečju 58 minut ter dobro uro in pol med vikendom. Šibkejši spol med tednom uživa v igranju iger 44 minut, med vikendom eno uro in štiri minute. Hope Cummings, raziskovalka na Univerzi v Michiganu, ugotavlja, da so igralci bolj učinkoviti pri pisanju domačih nalog, saj jih napišejo hitreje. Ena od ugotovitev...

15 komentarjev

Sloveniji se obeta prepoved nasilnih računalniških iger

STA - Pravosodni ministri držav članic Evropske unije so na neformalnem zasedanju v Dresdnu spregovorili tudi o računalniških in video igrah, ki vsebujejo nasilne prizore.

Čeprav v Sloveniji prodaja računalniških in video iger z nasilnimi prizori ni prepovedana (v Nemčiji denimo takšna prepoved obstaja), je po zagotovilih slovenskega pravosodnega ministra Lovra Šturma "v prihodnje zagotovo pričakovati ukrepe na tem področju."

Medtem si Evropska komisija prizadeva za normativno ureditev področja interaktivnih iger, ki bi med drugim opredeljevala tudi prodajo in proizvodnjo interaktivnih iger za otroke. Slovenski pravosodni minister tovrstna prizadevanja Bruslja podpira in opozarja na "nujnost preventivnega pristopa k preprečevanju širjenja nasilnih računalniških iger." Sem sodi tudi vzpostavitev spletnega portala, kjer bi uporabniki lahko oblastem prijavljali spletne strani, ki ponujajo nasilne računalniške igre.

A poenotenje zakonodaje na ravni Evropske unije po mnenju ministra ni...

220 komentarjev

Lestvica iger

GameSpy - Ko se po medmrežju začenjajo širiti govorice o novih igrah, jih večina "igračarjev" nestrpno čaka. A kar nekajkrat se je že zgodilo, da so igre preveč napihnili, saj se je izkazalo, da si ne zaslužijo takšne hvale.

Na GameSpyu so uredili lestvico največjih razočaranj vseh časov. Niti ne tako presentljivo je bila v vrhu igra Black & White, medtem ko tudi Enter The Matrix ni bil daleč. Od odmevnejših iger pa so v seznam vključene tudi Neverwinter Nights, Quake II in Morrovind. Poleg same kritike iger so podani tudi komentarji administratorjev strani.

21 komentarjev

John Carmack E3 intervju

vir: GameSpy
Slo-Tech - Na GameSpyju so spisali intervju s programerskim gurujem in solastnikom podjetja ID Software - Johnom Carmackom. John govori o različnih problemih, na katere pogosto naletijo majhne razvijalske skupine, o predvidenem napredku v računalniški grafiki, o njegovih hobijih ter seveda o prihajajočem Doomu 3. Intervju je potekal na E3 in trajal kar uro in pol, med intervjujem pa je odgovarjal tudi na iz občestva zastavljena vprašanja. John je pojasnil tudi to, zakaj se je ID odločil za enoigralsko igro. Intervju lahko preberete tukaj.

16 komentarjev

Naj 10 bejb v igrah

hot bejba

GameSpy - V svetu zabave se dve stvari najbolje prodajata: sex in nasilje. Nekateri prodajajo kar oboje skupaj in v igrah ni nič drugače. Kot vemo, moški svet dominira v video igrah in obstaja način kako najbolj pritegnit moško pozornost - velike eksplozije in vroče dečve. Na Gamespy so spisali lestvico 10 najbolj vročih deklin v igrah. Katera je najboljša pa...

9 komentarjev

GameSpy: GameSpoiler

The Register - Na strani Pivx.com so objavili novico o varnostni luknji v omrežju GameSpy, ki bi ZlobnemuUporabniku omogočila izvedbo DDoS napada na omrežje. Žrtve so igralci praktično vseh trenutno najbolj igranih naslovov (Battlefield 1942 Server, Quake, Quake 2, Q3: Arena & Team Arena, Half-Life, Counter-Strike, Unreal Tournament 2003, Return to Castle Wolfenstein...), napad pa se izrazi v povišanem krvnem pritisku (ping) ter težjem dihanju (večja poraba procesorskega časa).

Program GameSpy je pred časom že bil gostitelj virusa, vendar je bila nevšečnost hitro odpravljena z neokuženo namestitveno datoteko. Popravek za tokratni Lukenj™ je menda že v pripravi, do takrat pa vam svetujemo preventivno deinštalacijo vseh iger.

Hec. [>:D]

0 komentarjev