»

AOL, Microsoft in Yahoo partnerji pri oglaševanju

vir: Reuters
Reuters - Internetni velikani AOL, Microsoft in Yahoo so sklenili dogovor (izjava za javnost) o sodelovanju na področju oglaševanja, s katerim bodo tesneje povezali svoja omrežja za trženje spletnih oglasov, s čimer želijo resneje konkurirati Googlu in Facebooku, ki si ta hip odrežeta največji kos oglaševalske pogače na internetu. Dogovor jim dovoljuje, da od drugea leta dalje prodajajo neizkoriščeni oglasni prostor drugega partnerja, hkrati pa lahko kupci že v začetku na enem mestu zakupijo oglasni prostor na vseh treh straneh hkrati.

Podjetja želijo s tem poenostaviti prodajo oglasov, kar naj bi na koncu povečalo povpraševanje in prodajo. Prodajo bosta upravljala Microsoft in Yahoo, medtem ko...

0 komentarjev

Kako prisluškovati svetu

Tech World -

Gotovo ste že slišali za Echelon, vprašanje pa je, ali veste, kaj točno Echelon je. Poenostavljeno rečeno gre za gigantski prisluškovalni sistem, prek katerega ZDA, VB, Kanada in Avstralija pregledujejo glasovni promet (telefonske pogovore) in iščejo določene ključne beseda, ki namigujejo na terorizem.

Deluje nekako takole. Vohunski geostacionarni sateliti in prisluškovalne postaje, kakršna je britanski Menworth Hill, prestrezajo satelitske in zemeljske klice in jih pošiljajo v obdelovalne postaje, kakršna je naprimer ameriški Fort Meade, kjer jih superračunalniki sproti (v realnem času, torej) obdelajo. Se sprašujete, kdo in kako lahko obdela tako ogromne količine podatkov? Berite dalje.

Gre za izdelke podjetja Texas Memory Systems (TMS), katerega predstavnik priznava, da več kot polovico svojega zaslužka ustvarijo s t.i. DSP sistemi za ameriško vlado. Ti so kombinacija SSD in DSP ASIC-ov (angl. application-specific integrated circuits, torej vezja, prilagojena za specifične...

26 komentarjev

AOL, Microsoft in Yahoo skupaj proti spamu

InfoWorld -

Informacijski giganti AOL, Microsoft in Yahoo so objavili, da se bodo s skupnimi močmi borili proti spamu. Podjetja bodo tako skušala svoje uporabnike zaščiti pred to nadlogo, prav tako pa bodo skušala omejiti količino spama, ki prihaja iz njihovih lastnih sistemov.

Upajo še, da jim bo nekako uspelo preprečiti pošiljanje spama s ponarejenimi glavami sporočil, ki kažejo nanje, in pa pošiljanje prek relay in proxy servisov. Podjetja se očitno dobro zavedajo, da veliko spama ustvarijo nekateri njihovi lastni uporabniki, zato bodo vsem ponudila boljše možnosti prijave in indentifikacije spammerjev. Vključena je tudi ameriška vlada; dva senatorja sta ponovno na plano potegnila osnutek antispam zakona, ki nikoli ni dočakal javne obravnave. Več o tem.

5 komentarjev

Spam, spam, spam, o moj ljubi spam

American Scientist - Besedo SPAM vsi dobro poznamo. Ta nadležnež je npr. v letu 2001 predstavljal 8% vse elektronske pošte, v letu 2002 je številka zrasla na 36% in je bila ta številka zadnjega dela lanskega leta kar 40%.Teme, ki so v teh e-mailih so ponavadi denar, seks, itd. Na American Scientist so spisali zanimiv članek o nadlogi vseh nadlog, tako da -- če vas zanima kaj o tem nepridipravu, si le poglejte ta članek.

9 komentarjev

DDoS: Razširitev storitev na področje spama

The Register - V zadnjem času smo priča povečanemu številu zavednih spamerjev, ki na vse pretege tožarijo podjetja, ki izdelujejo proizvode, ki očitno uspešno preprečujejo razpečevanje nezaželene pošte.

S tem pa jim odžirajo lep del denarcev -- e-poštno oglaševanje je zaradi nizkih stroškov zelo donosen e-biz -- ki predstavlja dober razlog za uporabo novih metod razpečevanja. Klik!

Tokrat bo govora o uporabi metode, ki je še najbliže znanim DDoS napadom: veliko število računalnikov, ki brez lastnikove vednosti v internetno omrežje razpošilja večje število paketkov (smeti); večje kot je število sodelujočih računal, težje je iskanje odgovornega napadalca, ki pa ga je zaradi uporabljene tehnike že tako ali tako (skoraj) nemogoče odkriti. Sedaj pa si predstavljajte, da se v današnjem trojanskem konju, ki vam ga pošlje punca/fant, poleg orodja za oddaljen nadzor strežniškega računala nahaja tudi preprost e-poštni (SMTP) strežnik. Okužena računala svojo prisotnost javijo ZlobnemuPoštarju™, ta pa jim...

0 komentarjev

Microsoft toži svinjalce poštnih nabiralnikov

Slo-Tech - Ako ravno se njihovi zadnji poskusi omejevanja spama menda niso ravno posrečili (Premium Spam!), Microsoft nadaljuje z bojem proti spamu [:D].

Včeraj so na zveznem sodišču v San Joseu vložili tožbo proti Johnu Doe-u (ameriška verzija Janeza Novaka; v tem primeru neznani storilec); bremenijo jih razpošiljanja nezaželjenih e-sporočil na milijone Hotmail naslovov, ki so jih pridobili s tehniko 'besednjaka': slepo pošiljanje sporočil na vse naslove, katerih uporabniški del je potegnjen iz slovarja (igralci Uplinka ste to videli v akciji). Pri tovrstnih sporočilih je še nekaj motečih dejavnikov, recimo nepoznana oz. zakrita identiteta pošiljatelja in nezmožnost odjave.

Microsoft trdi, da svet tudi na tem področju potrebuje (novo) zakonodajo -- če nič drugega, potem naj pošiljatelju vsaj ne bo dovoljeno zakrivanje identitete, postavljanje lažnih zadev sporočila in žetje e-mail naslovov z avtomatskimi skriptami, ki recimo slepo prečešejo velike spletne strani, forume....

2 komentarja

Novo orožje v boju proti neželenim e-sporočilom

New Scientist - Na New Scientistu se je pojavila novica o zanimivem načinu obrambe pred spamom. Kako naj bi zadeva delovala, si lahko preberite tukaj, če pa bo tudi delovala v praksi, bomo pa še videli.

Hm, vojna med pošiljatelji spama in vsemi drugimi, ki nočemo na dan sprejeti kupa sporočil, kako v enem dnevu zaslužiti milijarde dolarjev, bo najbrž še dolga. In čeprav so orodja, ki blokirajo spam, vsak dan boljša, tudi pošiljatelji zmeraj odkrijejo kak nov način, da dostavijo spam v naš nabiralnik. Navadni uporabniki pa lahko samo upamo, da bo nekega dne ali pošiljatelje minilo veselje do spamanja ali da bo nekdo, nekje odkril način, kako jih učinkovito zatreti [:\\].

7 komentarjev

HotMail: Vključili smo vas v svojo premium spam storitev!

The Register - Ojej -- že nekajkrat sem bentil nad izvrstnimi anti-spam filtri, ki jih uporabljajo pri MS-jevem servisu HotMail, katerega -- mimogrede -- uporablja preko 110 milijonov uporabnikov širom Plavine. Klik! Tokrat so uporabniki nejevolje odkrili, da imajo sporočila, ki jih pošlje uporabnik 'staff' iz katerekoli domene pač že (beri: staff@slo-tech.com), diplomatsko imuniteto -- filtri jih ne prestrežejo niti, če so na uporabnikovi block-listi. Pfuj.

Sorry, you cannot add 'info@microsoft.com' to Outlook junk list.

4 komentarji

Po norih Talibanih še nori senatorji (Microsoft pa v jok :))

The Register - Priznam, da tudi sam nimam Microsofta ravno v najboljši luči. Vendar ne zaradi njihovih reklamnih kampanj, niti ne zaradi Billa Gatesa (on je še vedno legenda), temveč zaradi njihovih izdelkov, ki se sesuvajo, da boli glava (Internet Explorer...). No, čeprav nisem kak hud pro-Microsoftovec, pa se bom tokrat postaviti na njegovo stran. Za kaj v bistvu gre? Na The Registerju sem našel zanimivo zgodbo, ki govori o tem, kako se neki ameriški senator bori proti Microsoftu. Tukaj žal ne gre za propagiranje konkurence, ki bi Microsoftu tako zelo koristila, ampak za politično kampanjo, ki si jo ustvarja prej omenjeni senator. Ker so Windows XP tik pred uradno prodajo v trgovinah se je senator, jasno, uperil proti njim. Lahko bi rekli, da je iz muhe naredil slona, ali bolje rečeno pravi kraval, saj je iskal razloge, za umik WinXP-jev, vendar se je že iz samih zahtev videlo da si hoče senator ustvariti čim širši krog podpornikov, ki bi obsegal tudi anti-Microsoftovske privržence (ki pa jih...

9 komentarjev