»

Samsung je predstavil Gear 2, Gear Fit

Samsung Gear Fit

Slo-Tech - Skupaj z novim paradnim konjem smo v Barceloni na MWC od Samsunga prejeli še novo generacijo pametne ure, Gear 2. Z drugo generacijo se je nekoliko spremenilo poimenovanje, ne vidimo več besede Galaxy, obenem pa imamo zdaj kar trojico modelov, Gear 2, Gear 2 Neo ter popolnega novinca, Gear Fit. Slednji je namenjen predvsem športnim navdušencem, saj ima nekoliko manjše mere. Uporablja ukrivljen zaslon Super AMOLED, ki v diagonalo meri 1,8 palca, a ima ločljivost zelo širokih 432 x 128 pik. Kot se za špoortne rekvizite spodobi, prah in voda ne predstavljata težav.

S Samsungovimi mobilnimi telefoni (in tablicami) se bo ura povezovala prek povezave Bluetooth 4.0, na zaslonu bo mogoče prikazovati vsa opozorila s telefona, nazaj pa bo pošiljala podatke pospeškomera, žiroskopa in merilca srčnega utripa. Vgrajena je 210...

7 komentarjev

Test matičnih plošč na i865PE

Najboljša navijalka

vir: VR - Zone
VR - Zone - Na VR-Zone so opravili temeljit preizkus matičnih plošč osnovanih na Intelovem 865PE čipovju, poznanim pod imenom Springdale. Pobliže so si ogledali Abitovo IS7-G, Albatronovo PX865PE Pro II, AOpenovo AX4SPE Max, ASUSovo P4P800 Deluxe, EPoXovo 4PDA2+ in MSIjevo 865PE Neo2. Vse naštete plošče so imele vklopljeno funkcijo PAT, s katero se lahko pohvalijo predvsem plošče, osnovane na Canterwoodovem (i875) vezju. Na koncu so se odločili, da največ ponujata Asusova in Abitova plošča, za ploščo z največjim navijalskim potencialom pa so izbrali Epoxovo 4PDA2+. Test je zanimiv, zato hitro na branje.


1 komentar

Računalnik v ribi

The inquirer - Neki ameriški ribič je v jezeru ujel nenavadno postrv. Ko jo je čistil, je v njej našel majhno elektronsko napravo. Računalnik, ki ga je Larry Mattson našel, je bil velik kot njegov prst. Kmalu za tem je opazil, da ima riba na telesu ožigosano telefonsko številko. Tako je prišla na dan skrivnost organizacije The Great Lakes Indian Fish and Wildfish Commission, ki naj bi novembra 2001 v ribe vsadila 124 računalnikov. Od tega jih je bilo do sedaj najdenih le osem. Ribe so najprej uspavali, nato pa so jim t.i. "ribji ranocelniki" vstavili računala v telo in jih kasneje zašili. Ribič je računalnik predal oblastem, za nagrado pa dobil 100 ameriških zelencev. Postrv!

12 komentarjev

Spremenite i865P v i865PE

X-Bit Labs - Na X-bit Labs so objavili zanimivo novico, v kateri ugotavljajo, da je možno matične plošče osnovane na i865P čipovju spremeniti v i865PE. Proizvajalci delajo plošče na teh dveh vezjih skoraj identično in na vseh se nahaja zelo podoben BIOS. Edina razlika je v 800 MHz QPB. Če navijete vašo i865P matično ploščo v BIOS-u od i865PE mameplate, boste dobili 800 MHz vodilo in podporo dvo-kanalnemu PC3200 DDR spominu, za manj denarja. Fantje na X-bit Labs so celotno stvar preizkušali le na ploščah podjetja Gigabyte, zato ne zagotavljajo, da bodo tudi plošče drugih proizvajalcev delovale tako stabilno. Klik!

0 komentarjev

Nove Soltekove matične plošče

Digit Life - Podjetje Soltek je naznanilo, da bo pričelo s prodajo dveh novih matičnih plošč z imenoma SL-86SPE/-L in SL-86MP/-L. Osnovani bosta na i865PE in i865G vezju. Plošči podpirata Intelove procesorje s podnožjem Socket 478 in FSB-vodilom do 800 MHz. Na njih najdemo DIMM-reže, v katere lahko vtaknemo do 3 GB DDR-pomnilnika, Serial ATA in ostale dobrote. SL-86MP/-L ima poleg tega še integrirano grafiko. Novica.

7 komentarjev

Predelajte si čipovje

Tom's Hardware - Podjetje Intel je pred kratkim izdalo svoje novo čipovje za Canterwood procesorje, ki so pravzaprav Penitumi 4 z 800 MHz-FSB vodilom. Na Tom's Hardware so spisali zanimiv članek, ki pouči, kako lahko iz malo starejšega Granite Bay čipovja napravimo čipovje za novega Canterwooda. Rezultati kažejo na to, da Granite Bay nabor deluje čisto normalno z novimi Canterwoodi. V nekaj testih so bili rezultati enake, kar kaže na to, da je lahko staro vezje skoraj identično novemu. Več o tem

0 komentarjev

i865 matične plošče naprodaj

X-Bit Labs - Ko smo včeraj poročali o tem, da je podjetje Intel naznilo cene svojih procesorjev, so sedaj po poročanju X-Bit Labs naprodaj tudi matične plošče s tem vezjem. Matični plošči MSI 865P Neo in 865PE Neo2 sta že na voljo širom ZDA z ceno od 100 ameriških zelencev naprej. Prav zanimivo je, da so te matične plošče tako poceni, saj cena kaj kmalu po izdaji ponavadi še dodatno pade. Tehnične podatke matičnih plošč in izvirno novico najdete tukaj.

7 komentarjev

P4 z 800 MHz maja

X-Bit Labs - Nedavno tega je Intel na trg poslal vezje za nove Pentiume 4 z 800 MHz prednjim vodilom. Sedaj pa so na vrsti procesorji. Po poročanju X-Bit Labs naj bi Intel poslal Pentiume 4 z 800 MHz FSB na trg v prvi polovici maja. Ti naj bi tiktakali pri hitrostih 2.4 GHz, 2.6 GHz in pa 2.8 GHz. Znane so tudi cene in sicer:
  • Pentium 4 2.40C -- 250$
  • Pentium 4 2.60C -- 300$
  • Pentium 4 2.80C -- 380$
Pentium 4 3.0 GHz pa naj bi se prodajal po 565$. Izvirna novica tukaj.

10 komentarjev

Intel se boji AMD

X-Bit Labs -

AMD je pred časom ponosno naznanjal, da bodo njihovi Opteron procesorji optimizirani tudi za delo z 32-bitnimi aplikacijami, s čimer jih je avtomatsko približal domačim uporabnikom, ki se bržkone niso pripravljeni odreči vsej svoji 32-bitni krami. Dasiravno dotični procesorji sploh še niso uradno izšli, se je Intel očitno malce ustrašil. Napovedali so izdajo IA-32 Execution Layer aplikacije.

Celotna zadeva je namenjena vključitvi v sam operacijski sistem, zategadelj se Intel že pogaja z Microsoftom in Linux-distributerji o realizaciji namere o integraciji modula v operacijske sisteme. S tem pripomočkom naj bi tako bistveno pospešili izvajanje 32-bitnih programov. Intel trdi, da bo 1,5 GHz-Itanium zmožen poganjati te progame hitreje kot Xeon MP pri istem taktu. Intel tako namerava AMD odščipniti še tisti del pogače, ki si jo je le-ta obetal pri prodaji Opteronov domačnim uporabnikom. Izvirna novica.

51 komentarjev

Intel znižal cene procesorjem

Digit Life - Vsem znano podjetje Intel je uradno naznanilo še eno znižanje cen njihovih procesorjev. Na spletni strani Digit-Life so objavili tabelo znižanj intelovih procesorjev. Tako se je recimo Pentium 4 3,06 GHz, s prednjim vodilom 533 MHz, znižal za kar 32 odstotkov. Naslednji Intelov procesor, Pentium 4 3,2 GHz, lahko pričakujemo v mesecu maju za ceno 637 ameriških dolarjev. Tabelo si le poglejte, saj so cene več kot zanimive. Klik!

27 komentarjev

MSI-jeve matične plošče z beta BIOS?

X-Bit Labs - Dasiravno je MSI največji proizvajalec nForce2 matičnih plošč, poleg tega pa proda še zavidljivo število grafikulj in ostale računalniške opreme, si mnogokrat privošči neumne poteze in napake. Predvsem z BIOS. Za primer, pred poldrugim letom si so dovolili izdati nForce420 plošče s pokvarjenimi BIOS, ki niso dopuščali niti zagona računalnika niti reflashanja. Podobno se je dogodilo tudi tokrat, saj naj bi po poročanju X-Bit Labs MSI prodal večje število K7N2G-ILSR matičnih plošč s t.i. inženirskimi BIOS, ki naj bi povzročali nekaj težav s prepoznavo grafičnega sistema in manjše stabilnostne probleme. Informacije so zaenkrat še nepotrjene s strani MSI. Jejhata.

4 komentarji

Vedno manj mikronov

X-Bit Labs - Intel nadaljuje s svojo agresivno politiko zmanjševanja litografije svojih procesorjev in izdelkov nasploh. Po poročanju X-Bit Labs nameravajo takó pri Intelu že sredi letošnjega leta pričeti s proizvodnjo v 0.09-mikronski tehnologiji. Prav tako sta, vsaj po njihovih besedah, naslednja procesorja, to sta Prescott in Dothan, že izrisana in čakata na začetek proizvodnje. Prescott naj bi se na prodajnih policah znašel še letos. Pojavlja pa se vprašanje, do kam bo zmanjševanje litografije še mogoče. In kaj po tem ...

13 komentarjev

NV30 tudi uradno poimenovan

X-Bit Labs - Najnovejši nVidiin grafični procesor, naslednik GeForcea 4, kodno poimenovan NV30, je končno dobil tudi marketinško ime. Po poročanju X-Bit Labs se bo nov procesor imenoval GeForceFX. Kaj tisti FX pomeni, pa verjetno ni jasno nikomur, razen nVidiinemu marketniškemu oddelku. Spomnimo še samo, da bo GeForceFX uradno predstavljen v ponedeljek na Comdexu. Dodatne informacije ter originalno novico najdete na tem naslovu.

8 komentarjev