»

Srečno v novem šolskem letu

Slo-Tech - Jutri se bo zopet začel pouk za vse osnovnošolce in srednješolce, medtem ko imajo tisti na fakulteti prosto še en mesec. Ekipa Slo-Techa vam želi srečno in uspešno prihajajoče šolsko leto 2004/2005.

Seveda ne pozabite, da vas v forumu vedno čaka oddelek Šola, v katerem lahko potarnate o vaših težavah ali pa samo povprašate, kako se reši fizikalna naloga.

Že en dan, ki ga boste posvetili šoli (in ne špricanju), vas bo oplemenitil z neizbrisnim bogastvom.

32 komentarjev

Zmešnjava z SP2 za WinXP

ZDNet - Po tem ko je Microsoft - natančneje človek ki je odgovoren za Windows popravke in spletno stran - najavil, da bomo lastniki Windowsev XP še letos videli Service Pack 2 so točno to isto najavo umaknili in jo "malce" popravili. Letos bo izšla samo beta preizkusna različica Servisernega Paketka 2, medtem ko bo pravi SP2 zunaj šele sredi leta 2004.

Prav tako zamuja Longhorn, ki je sedaj predviden za konec leta 2005 oziroma bolj verjetno šele v začetku leta 2006. Več!

10 komentarjev

Nov članek: Kaj kupiti, 2. del.

TV-out čipi

vir: Tom's Hardware
Slo-Tech - Tako, pred vami je drugi del AtaStrumfove mojstrovine, ki vam svetuje, kaj kupiti, da vas ne opetnajstijo. V prvem delu ste se lahko poučili o pravilnem izboru ohišja, matične plošče, procesorja in pomnilnika, danes pa vas čakajo ostali vitalni deli računalnika. Vse o nakupu grafičnih kartic, diskov, monitorjev in ostale periferije, si oglejte v današnjem drugem delu članka. Prijetno večerno branje in veselo nakupovanje računalnika, vam želim.

16 komentarjev

Upočasnitev sistema

The inquirer - Imate na računalniku operacijski sistem Windows in ste v zadnjem času zaznali počasnešje delovanje sistema? Če ste, je lahko vzrok za vašo težavo v najnovejšem Windows popravku. Na spletni strani The inquirer vam svetujejo, da odstranite popravek 811493 in vaš računalnik bo spet deloval hitreje. Sporni popravek pa je v bistvu povsem nepomemben, saj popravi le majhno luknjo v varnostnem sistemu, katero bi napadalec le stežka izrabil. Več o tem.

8 komentarjev

Ali Sierra razvija nov Space Quest?

GameSpot - Starejši bralci se gotovo spominjate izjemno zabavne serije Sierrinih pustolovščin Space Quest. Tudi sam se jih dobro spomnim, čeprav pred desetimi leti nisem vedel, za kaj se pravzaprav v teh igrah gre. Vendar pa dobro vem, da je bila serija Space Quest ena izmed najbolj izvirnih daleč naokoli. Poleg klasičnega pobiranja in uporabljanje predmetov je imel Space Quest še nekaj drugih možnosti, ki niso bile namenjene ničemur drugemu kot razvedrilu osebe za računalnikom. Poleg tega, da ste si lahko nek predmet dodobra ogledali, ste ga lahko tudi okusili in dobili nazaj komentarje v stilu "It is like licking a battery".
Na žalost pa se je izvirnost končala leta 1995, ko je izšel zadnji del te serije. Sierra je kasneje napovedala sedmi del,...

5 komentarjev