»

Nexus S tudi z LCD-ji

Nexus S tudi z LCD-jem

vir: engadget
engadget - Vsaj ena različica Samsungovega mobilnega telefona Nexus S, ki so ga izdelali v sodelovanju z Googlom, bo namesto SuperAMOLED zaslona uporabljala običajne LCD panele. Šlo bo za Super Clear LCD z diagonalo štirih palcev, nekoliko večjo različico od zaslona v Wave II, naslednika prvega mobilnika s Samsungovim operacijskim sistemom Bada. Nexus S z LCD-jem bo sprva naprodaj v Rusiji, kar so poleg datuma začetka prodaje razkrili pri ruski podružnici Samsunga. Razloga za menjavo tipa zaslona sicer niso podali, a je najverjetneje povezan s pomanjkanjem SuperAMOLED zaslonov, katerih dobavljivost bo poskočila šele v letu 2011. Po dobavljivosti v ZDA in Veliki Britaniji, kjer bo Nexus S...

3 komentarji

Tweakanje Windows sistema

Slo-Tech - Fantje na Tom's Hardware so spisali obsežen članek, ki vam bo pomagal iztisniti kar največ iz vašega operacijskega sistema Windows.

Članek je sicer prvotno mišljen za Windows XP, toda določeni nasveti se zlahka uporabijo tudi na ostalih verzijah. Opisali so, kako zamenjati mnogo stvari, npr. grafični vmesnik, integrirane programe (Windows Explorer, Task Manager, Clipboard,...), poiskali pa so tudi brezplačne alternative zbirki Office, Internet Explorerju, Outlooku ter Windows Media Player-ju.

Članek je namenjen povprečnim uporabnikom, ki sami ne znajo poiskati boljših rešitev za integrirano programje ter želijo hitrejši in boljši sistem, branje pa ni prepovedano tudi bolj izkušenim uporabnikom. Priporočamo.

16 komentarjev

VGA heatpipe, a tokrat ni Zalman

MODTHEBOX - Zalman je že pred kar nekaj časa na trg poslal svoj pasivni hladilnik za grafične kartice, ki uporablja sistem "vroče cevi" oz. heatpipea. Le ta se je med uporabniki zelo dobro prijel, saj ne povzroča hrupa, a ima še vedno dobre hladilne sposobnosti. Da pa to ni edini tovrstni pasivni hladilnik za grafične kartice so pokazali na ModTheBox, kjer so stestirali PCToys VGA Maxx. Ta se je v testu dobro odrezal, pogrešali so le hladilnike za pomnilnik, ki so nujni pri navitih karticah.

2 komentarja

Nexus NX-4000

Extreme Overclocking - Ko govorimo o kakovostnih napajalnikih, ponavadi pomislimo na Antec in Enermax, ki kraljujeta v naših krajih. Nikakor pa ne smemo pozabiti na podjetje Nexus, ki je na trg poslalo svoj 400W napajalnik. S tem PSUjem sicer ne bi mogli dosegati ekstremnih navijanj in imeti tono PCI naprav, saj je namenjen povprečnim uporabnikom. Naprava, katere prvenstvena odlika je tišina, je pravi balzam za naša ušesa.

2 komentarja

Antec TrueControl 550 W

Tweak Town - Danes je potreba po vse močnejših napajalnikih vse večja, kajti komponente potrebujejo vse več elektrike. Veliko si lahko preberete v nedavno napisanem morphlingovem testu. Tokrat so na Tweak Town postavili na test Antecov 550 W napajalnik, ki se od ostalih razlikuje po tem, da ima priloženo 5,25" enoto, ki jo vtaknemo v režo, kjer imamo le-te. Ta enota nadzoruje napajalnik. Enoto so priporočili vsem, ki želite močan napajalnik, ki bo obenem zelo kvaliteten. Na testu so mu prisodili celih 9,5 točk od 10 možnih. Več o tem.

13 komentarjev

Kingwin KWI-450WABK

Overclocker's Club - Trenutno si področje napajalnikov lastita podjetji Antec in pri nas bolj razširjen Enermax. A na trg se prebijajo tudi drugi proizvajalci in eden izmed njih je Kingwin. Kingwin KWI-450WABK je eden izmed njihovih najmočnejših napajalnikov, saj lahko porabnike oskrbi s kar 450W električne moči. Taka stvar pa se tudi greje in za to so zelo dobro poskrbeli, saj nanj pihajo kar štirje 80 mm ventilatorji, katere osvetljuejo večbarvne LED diode. A ker so ventilatorji dokaj glasni, se avtomatsko uravnavajo glede na temperaturo, kar močno olajša gledanje DVDjev. Če boste malo rezali po ohišju, da boste opazovali lightshow o napajalniku razmislite, sicer bo pa 350W napajalnik brez vsakršnega...

5 komentarjev

Ko 500 W ni dovolj

Mikhailtech - Potreba po kvalitetnem napajanju se večajo, saj procesorji in matične plošče potrebujejo vedno več elektrike. Zaradi tega so se sposobnosti napajalnikov močno dvignile. Pred nekaj leti je čisto zadoščal 250W napajalnik, ki bi danes lahko poganjal le še slabotnejše sisteme. Že za nomralno uporabo potrebujete vsaj 350 W, če pa imate priključene še kakšne ventilatorje ali dodatne diske, pa se poraba električnega...

10 komentarjev

Tudi LG in Teac z 52x/24x/52x

CDR-Info - Na CDR-info so objavili novico, da bosta tudi podjetji LG in Teac kmalu na trg poslali svoja super-hitra pekača.

LG-jev model se bo imenoval GCE-8520B in bo imel podporo SuperLinku in Mt. Rainierju ter se ponašal z dostopnim časom 100 ms. Imel bo še 2 MB predpomnilnika, neznanki pa sta le cena in datum izdaje.

Teacov model se imenuje po stalnem vzorcu: CD-W552E. Tudi tu bo dostopni čas približno 100 ms, zaščita pred pretrganjem podatkovnega toka (BURN-proof) ter "gora Rainier". Teac bo na voljo tako v vrečki kot v verziji s škatlo. Še povezavi: LG in Teac.

0 komentarjev

Hercules Prophetview 720 LCD zaslon

Dan's DATA - Hercules je na trg poslal svoj LCD zaslon Prophetview 720 z diagonalo 15 palcev. Danes sem zasledil test tega LCD zaslona, ki je dokaj poceni - v Sloveniji približno 120 tisoč tolarjev. Zaradi cene in neizkušenosti Herculesa pri izdelovanju monitorjev se mi je zastavljalo kar veliko vprašanj glede kvalitete samega izdelka, a ta po testu sodeč sploh ni vprašljiva. LCD zaslon se izkaže za enega izmed boljših, še bolj pa to pride do izraza, če pogledamo ceno monitorja in njegov dizajn. Podstavek je iz aluminija, monitor pa iz modrovijolične plastike, na mizi pa zasede manj prostora kot običajen LCD zaslon.

6 komentarjev

ASUSova Dual platka na Apollo Pro133A čipovju

ASUS - Za dosedanje dvo-procesorske matične plošče na VIA Apollo Pro133A čipovju ( Epoxova, MSIjeva rešitev... ) bi težko lahko rekli, da so uspešne. Že res, da ABITova VP6 utegne biti odlična plata, toda sedaj je na to področje vstopil tudi ASUS: najavili so CUV4X-DSL platko. Seveda gre za dvo-procesorsko FC-PGA plato na 694X čipovju, ki pa se bo malce razlikovala od dosedanjih ponudb. Le stežka bi namreč lahko rekli, da je namenjena povprečnim uporabnikom, saj gre za skoraj čistokrvno serversko ploščo. Poleg standardnih 4 DIMM, 5 PCI in 1 AGP Pro rež, ponuja še nov VIAin 686B SouthBridge ( zmore ATA100 ) ter tudi vgrajen Symbiosov dvokanalski Ultra160 SCSI krmilnik ter Intelov 82559 omrežni vmesnik. Zaradi vsega tega bo cena verjetno nekje v oblakih, toda ne dvomim, da bo šlo za odlično ploščo [8-O].

0 komentarjev