»

ASUS External CD-RW

Hardware Zone - Na trgu se pojavlja vedno več zunanjih računalniških komponent, saj nekateri potrošniki cenimo prednosti prenosljivih naprav. Napravo, ki jo uvrščamo v to skupino so si ogledali na HardwareZone. Gre za zunanji zapisovalec podjetja ASUS, z imenom External 52x24x52x CD-RW. Priklučimo ga na USB vrata, kot večino ostalih, na testu pa se je odrezal odlično. Kot končno oceno si je zato prislužil 5 točk od petih. Naj omenim še, da ga lahko dobite za slabih 200 ameriških zelencev. Oglejte si celoten članek.

0 komentarjev

Plextor PlexWriter Premium 52x32x52x

Dober nakup :)

vir: Hardware Zone
Hardware Zone - Pred kratkim smo napovedali prihod nove družine Plextor-jevih CD-zapisovalnikov, PlexWriter Premium imenovane. Tokrat pa so se na spletu pojavili prvi testi teh zapisovalnikov. Na HardwareZone so si ogledali v naslovu omenjeni pogon, ki je zmožen zapisovati s hitrostjo 52x ter prepisovati z 32x. Poleg svoje hitrosti pa ponuja še mnogo drugega, kar opraviči nekoliko visoko ceno, v primerjavi z drugimi pogoni te vrste.

Avtorje članka je zapisovalnik naravnost navdušil, saj so mu prisodili končno oceno 5 od 5. Preberite si celoten članek ter poglejte rezultate testov, kjer so ga primerjali še z dvema konkurenčnima CD-zapisovalnikoma.

11 komentarjev

Od legend pa do danes

Slavni VooDoo

vir: Digit Life
Digit Life - Na Digit Life so si vzeli čas in nam pripravili seznam grafičnih kratic od leta 1998 pa vse do danes. V spisku, ki obsega čez 50 kartic se pojavljajo tudi imena legendarnih grafičnih kartic, kot so: NVIDIA Riva 128 4MB, NVIDIA RivaTNT2 M64 32MB, 3dfx Voodoo3 16MB, ATI RAGE 128 PRO 32MB, ... Poleg res dolgega spiska, pa so grafikulje tudi stestirali, in sicer v treh testih. Po rezultatih testov je zelo lepo vidno, kako je tehnologija grafičnih pospeševalcev napredovala. Preberite si celoten članek ter rezultate testa.

6 komentarjev

Iomega Predator 40x24x40x

Iomega Predator

vir: Hardware Zone
Hardware Zone - Na HardWareZone so si pogledali zunanji CD-zapisovalnik Iomega Predator. Najprej opazimo, da se nahaja v prijetnem modrem ter izredno tankem ohišju. Zapisuje z največjo hitrostjo 40x, prepisuje z 24x ter bere z 40x, na računalnik pa ga lahko priključimo z USB kablom. Na testu so ga testirali z programom Nero CD Speed ter ga primerjali še z dvema zunanjima zapisovalnikoma, in sicer z AOpen zunanjim 40-kratnikom ter z njegovim predhodnikom, takisto zunanjo 40-kratno Iomego. Oba konkurenta je premagal in si kot končno oceno zaslužil 4,5 od 5. Če vas zanimajo podrobnosti, si le poglejte celoten članek in rezultate testov.

0 komentarjev

LG GCE-8520B 52x24x52x

Tweaker's Zone - Na Tweakers Zone so si ogledali enega izmed LG-jevih zadnjih CD-zapisovalnikov. Piše z največjo hitrostjo 52x, prepisuje s 24x ter bere s hitrostjo 48x. V rumeni škatli dobite poleg zapisovalnika, tudi vse potrebne kable ter programsko opremo. Primerjali so ga z Mitsubishijevim Diamond Data DD481648 48x48x16 zapisovalnikom v programu Nero CD Speed. Rezultati so vredni ogleda, zato veselo na branje.

7 komentarjev

TDK-jev zapisovalnik druge serije

Hardware Zone -

Na HardwareZone so testirali CD-zapisovalnik podjetja TDK, ki ga verjetno bolje poznate kot izdelovalca CD medijev. Njihen tokratni izdelek bere in piše z 48x hitrostjo, prepisuje pa samo s 24x. Verjetno ni odveč poudariti, da bere skorajda vse, kar je okroglega (izvzemši pizze ter DVD-je). Z zapisovalnikom so bili zelo zadovoljni, saj za 105 dolarjev ponuja resnično dobre zmogljovosti. CD je na primer posnel v slabi poltretji minuti, za prepisljivi plošček pa je potreboval le dobro minuto več. Še en razlog več, da so mu dodelili oceno 4.5 (od 5) in nagrado uredništva. Semkaj!

13 komentarjev

Sis Xabre 600

Hardware Zone -

Da, uganili ste. Ponovno je vikend in, kako neklišejsko, obsojeni ste na branje -- testov. Računalniški velikani se pač še niso zbudili po novoletnem spanju. Jah. [:D]

Torej, na HardwareZone so si tokrat ogledali SiS-ovo umetnijo, ki sliši na ime Xabre600. Le-ta naj bi predstavljala višek SiS-ove tehnologije, če pa je to res tako, si preberite sami. Kakorkoli že, svoje vídenje tega proizvoda so na HardwareZone zapisali na kar devet straneh, izdelku pa so prisodili oceno prav dobro. Zakaj? Zato!

0 komentarjev

Vantec Tornado

MODTHEBOX - Vantecovi ventilatorji Tornado danes spadajo med zmogljivejše primerke, ki lahko konkurirajo legendarnim Deltam. Zmogljivost pa seveda prinese tudi hrup, zato niso namenjeni občutljivim, ki jih med delom ali poslušanjem glasbe zmoti vsak piš. Na tej strani so testirali 80 mm primerek, ki ga lahko priključimo na napajanje preko 3-pinskega ali molex konektorja. Kako pa se je stvar obnesla, pa si preberite sami [:)].

0 komentarjev

Iomega izdala nov CD-RW pogon

CDRLabs - Pri Iomegi so izdali nov zunanji CD-RW pogon, katerega hitrosti so 24x snemanje, 10x presnemavanje in 40x branje ploščkov. Ker pa to nekako ni nič novega, se lahko pohvalijo še s tem, da je pogon USB 2.0 kompatibilen. Tako za snemanje 60 minutnega CD-ja potrebujemo manj kot 4 minute, pri prejšnjih generacijah, ki so uporabljali še USB 1.1, pa bi nam to vzelo približno 6-krat več časa. Ze več informacij kliknite tukaj.

0 komentarjev

Prenosni disk za USB

Overclockers Australia - Sicer je tale zadevica že precej stara, toda tokrat vam prilagam poleg še povezavo na test.
V lično prozorno škatlico zapremo disk (takega za prenosnike ali normalnega za PCje) ter priključimo z USB kablom na računalnik. Tako dobim dokaj majhen ter zelo zmogljiv prenosni medij, na katerega spravimo ogromno podatkov (odvisno od velikosti diska). Problem je le dokaj počasen prenos. Test na OC Australia.

1 komentar