»

Comdex se je začel

več strani -

Tudi v sredini letošnjega poletja se je v Las Vegasu pričel Comdex, računalniška prireditev, ki se kaže vsako leto v medlejši luči. Kljub lanskim govoricam o dokončnem koncu se Comdex odvija tudi letos, a zelo medlo.

Letos tako organizatorji napovedujejo kar za polovico manjši obisk kot lani, a trdijo, da če je Comdex že izgubil na kvantiteti, je gotovo pridobil na kvaliteti. Predvsem so imeli tu v mislih več kvalitetnejših predavanj. Več o samem dogajanju v prvih dneh si preberite na tem naslovu in na tem.

0 komentarjev

Stili

Slo-Tech - Kot stranska posledica današnje prvoaprilske šale, ste dobili možnost, da si v svojih osebnih nastavitvah nastavite zaželjen izgled strani. Trenutno so na voljo naslednji stili:
  • dosedanji stil
  • bel stil
  • in seveda ne sme manjkati današnja prvoaprilska šala... "lila" stil

Sporočite svoje mnenje o tej dodatni možnosti... Poročila o napakah saj veste kam.

Mimogrede... zna se zgoditi, da bodo ljudje z nazivom "persona non grata" obsojeni na "lila" stil za čas trajanja tega naziva. >:D :D

23 komentarjev

Zavarovalnica

The Register - Nekoč sem nekje bral o slavnih osebah, ki so si za ogromne vsote denarja zavarovali različne dele telesa. Nekdo si je zavaroval obraz, drugi oprsje, tretji prsni koš , ... Vseh imen se ne spomnim, vem le, da si je Michael Schumacher za bajne vsote zavaroval noge in roke. Kaj preostane nam računalničarjem? Če oslepimo na obe očesi ali izgubimo obe roki, se lahko poslovimo od svojega silicijskega silicijskega prijatelja, pa še nobena zavarovalnica ne nudi poceni zavarovanja teh delov telesa ... The Register se ne strinja. Če gre njihovim novinarjem verjeti, potem so našli zavarovalnico, ki se je specializirala za zavarovanja računalničarjev. Zavarovalnica se imenuje Milo, ponuja pa zavarovanja oči in rok (pač ključnih delov telesa, če hočemo nemoteno tipkati po tipkovnici ali gledati v monitor). Letna premija znaša 25 funtov, če pa izgubite oko ali roko, vam bo zavarovalnica izplačala 150.000 funtov. Hm, lepo da se kdo poskrbi tudi za druge poklice, vendar prelepo, da bi bilo res....

0 komentarjev

Test OEM Pentium4 sistema

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so vzeli pod drobnogled nekaj, kar na raznih hardverskih straneh ne vidimo prav pogosto: enega izmed OEM sistemov, ki nas ponavadi napadajo iz reklam v raznih revijah. Zanimanje Dr. Toma je spodbudil predvsem en model, Dellov Dimension 8100, ki se trenutno na veliko oglašuje v nemških revijah. Dellovci trdijo, da gre za vrhunski igričarski sistem za ceno okoli $1500. Nemogoče? Hm rečem naj le, da Pentium4 v kombinaciji z Rivo TNT2 M64 ne deluje prav dobro . No, Tom si je potem ogledal še kar nekaj OEM sistemov in njegovo sodbo lahko preberete tukaj.

8 komentarjev

Transmetini produkti

Tech Report - Čeprav mogoče na prvi pogled to ni očitno, je Transmeta s svojimi Crusoe procesorji zelo zelo aktivna in v povezavi z različnimi proizvajalci razvija različne priročne napravice na osnovi svojih procesorjev. Na Tech Reportu si lahko preberete poročilo s Comdexa, kjer so si ogledali Transmetino predstavitev. Moram reči, da je nekaj napravic prav fascinantnih, tako da si zadevo le oglejte!

0 komentarjev

Tomovo poročilo s Comdex

Tom's Hardware - Če vam foter ni ravno Bill Gates, potem lahko o obisku Comdex le sanjarite. Ta sejem je res meka za vse hardveraše in marsikdo bi dal tudi kakšen del telesa da bi dobil možnost za obisk ( da, med njimi sem tudi jaz [:D]). Tako pa nam ostane le spremljanje različno zanimivih in popolnih poročil na raznih hardverskih straneh, ki zadnje dni poganjajo kot gobe po dežju. Kakorkoli, eno izmed bolj zanimivih je poročilo na Tom's Hardwaru: zaenkrat pokriva le prvi dan, toda vsebina se bo še izpopolnjevala. Ogled priporočen.

0 komentarjev