»

Novosti na področju vodnega hlajenja

Slo-Tech - V vrhu ponudbe še vedno kraljujejo izpeljanke Stew Forsterjevga White Water vodnega bloka, tako jim je posvečena tudi večina nedavnih testov. Na ProCooling.com so primerjali original z licenčno narejenim DTekovim. Po pričakovanjih so razlike zanemarljive (ali bolje rečeno neizmerljive) in predvsm posledica toleranc pri izdelavi. Njima ob bok lahko postavimo še Danger Danov TDX, nekoliko izboljšan RBX. Predvsem so odpravili težave pri namestitvi, še vedno pa je to blok, ki zahteva velik pretok skozi sistem.
Ravno nasprotno lahko trdimo za AquaJoe AquaGold, ki je povsem zadovoljen že s pretokom okoli 200 l/h, kar je hkrati tudi optimalna vrednost, z...

1 komentar

Trust 5.1

CaseModWorld - Poleg dobrega računalnika je danes nujno potrebno še kvalitetno ozvočenje, ki je pri nekaterih malo zapostavljeno. Zvočniki kot so Trust 4000P 5.1 spadajo v vrh ponudbe. Kot lahko razberemo iz imena, ima ta sistem za domači kino 5 satelitov in en globokotonec, za nadzor te zverine pa je na voljo še velika kontrolna enota, ki omogoča nastavljanje nad kar nekaj funkcijami.

9 komentarjev

Altec Lansing 2100 2.1

Tweakers Australia - Danes je na trgu toliko različnih kompletov zvočnikov, da je kar težko izbrati komplet za primerno ceno. Podjetje Altec ni tako znano v svetu zvočnikov kot npr. Creative ali pa Logitech. Vendar pa znajo dokazati, da lahko naredijo zelo kvalitetne zvočnike. Model Lansing 2100 2.1, ki so ga opisali na Tweakers Australia ni namenjen nekomu, ki bi rad zelo drage in dobre zvočnike, in bi jih bil pripravljen tudi plačal, temveč tistim, ki bi le radi imeli spodoben 2.1 sistem - 2 satelita, ter en globokotonec.

Zvočniki že na prvi pogled izgledajo dokaj dobro. Njihova moč je 35 Wattov - satelita: 2 x 7 W, ter "subwoofer" 21,5 W. Kot vsak izdelek ima tudi ta pomankljivosti, zato so mu na testu...

8 komentarjev

Bitka malčkov

Tom's Hardware - Seveda tu ne govorimo o pretepu majhnih ljudi, temveč o boju med dvema večnima rivaloma - Shuttleom in Soltekom. Oba sta znana po izjemno kvalitetnih in zelo majhnih ohišjih, ki so primerna za natrpane pisarne in pogoje, kjer ne potrebujemo najboljšega računalnika, temveč le čim manjšo škatlo. Tokrat so na Tom's Hardware primerjali, ocenjevali in grajali sistema QBic EQ3000 in SB51G/SN41G2 , ki spadata v vrh ponudbe. Ugotovili so da sta si zelo podobna in da taki sistemi predstavljajo prihodnost računalništva.

2 komentarja

Sapphire Beast All-In-Wonder 9000 PRO

Beyond 3D - Grafične kartice so ene izmed ključnih komponent v računalu, saj brez njih ni slike (aja? nisem vedel! -- alien-w). Eni izmed boljših so ATI-jevi Radeoni, ki spadajo v sam vrh ponudbe. Na Beyond 3D so si ogledali manj močnega iz družine -- Radeona 9000 Pro.

Posebnost te kartice je v tem, da ima še nekaj dodatnih funkcij, kar lahko razberemo iz besedne zveze All in Wonder. Poleg grafikulje je vanj vključena še TV kartica z daljinskim upravljalnikom. Tako boste lahko izbirali med 125 različnimi televizijskimi kanali (če jih toliko lahko ponudi vaš ponudnik kabelske), kartica pa bo zadovoljila tudi skoraj vsakega igralca iger, saj so ostale lastnosti popolnoma enake običajnemu Radeonu 9000 Pro, vključno z 275MHz...

2 komentarja

Creative Audigy 2 Platinum

X-Bit Labs -

Creative je že pred časom izdal svojo najnovejšo zvočno kartico Audigy 2, tako da je v bistvu sploh ne moremo več imenovati nova, a še vedno gre za eno najbolj popularnih kartic. Tako so si jo tokrat ogledali na X-Bit Labs. V čem se torej ta test razlikuje od množice že objavljenih? Da, XBitLabsovci so testirali t.i. Platinum inačico omenjeno zvočne kartice, ki se od osnovne razlikuje po dodatni periferni enoti, pozlačenih kontaktih ter ceni. Klik!

6 komentarjev

Megatest 5.1 in 6.1 sistemov

Thermaltake - Govorim seveda o zvočniških sistemih, ki postajajo vedno močnejši in temu primerno tudi dražji. Dandanes je nekaj povsem normalnega, da si lastimo 6.1 sistem in na Tom's Hardware so si ogledali pet najboljših. Testirani so bili zvočniki podjetij kot sta Logitech in Altec Lansing, a mogoče vas bo v članku bodlo v oči to, da v test ni bilo vključenih zvočnikov podjetja Creative, ki veljajo za zelo kvalitetne. Kakšnega posebnega favorita niso odkrili, a ugotovili so, da lahko končno dodobra izkoristimo naše zvočne kartice.

1 komentar

XPS510 5.1 surround zvočniki

Sound Card Central - Na Sound Card Central so si ogledali zanimiv zvočniški surround sistem, ki temelji na petih satelitih in globokotoncu - to se pravi 5.1 sistem. Nekaj osnovnih karakteristik:
  • Globokotonec: 20 W RMS
  • posamezni satelit: 8 W RMS
  • frekvenčno območje: 35 Hz - 20 KHz
  • 5.25" membrana globokotonca
  • 3" satelitska membrana
  • razmerje signal - šum (SNR): 85 dB.
Zanimiv sistem, ki pa po mojem mišljenju po glasbeni moči še vedno zaostaja za Creative Inspire 5.1 Digital 5700. Seveda zaostaja tudi cena.

1 komentar

Modifikacija globokotonca

K6 Plus - Če se vam zdi, vsaj po naslovu novice, da novica ne bo imela nikakršne veze z računalništvom, se motite. Sledeči članek govori o problemu, ki ga ima Creative Techov zvočniški sistem FPS 1000. Avtor članka je ugotovil, da ima ta sistem eno veliko pomanjkljivost - visokotonci imajo spodnjo frekvenčno mejo dosti više od najvišje možne frekvence globokotonca. To pomeni, da ostaja VELIK del srednjih tonov zelo neizkoriščen. Rešitev? I, kaj drugega kot menjava globokotonca! Potek, ki ga je opisal avtor, je za kvalitetne razrede, ki jih pridobite pri menjavi, zelo poceni. Torej - vsi, ki bentite nad slabimi zmogljivostmi vašega basa, preberite članek!

0 komentarjev