»

Tudi Google bo znižal provizijo v Play Storu

Slo-Tech -
Začenši s 1. julijem, bo Google za polovico znižal 30 odstotno provizijo, ki jo pobere ob vsakem plačilu v svojem Play Storu. Popust bo veljal vse dokler ponudnik v tekočem letu ne bo zaslužil milijona ameriških dolarjev, zatem bo znova obdavčen s 30 odstotki. Podoben popust je lani novembra pripravil tudi Apple, a s pomembno razliko: pri njih gre za poseben "program", ki ga moraš zapustiti, potem, ko prvič v letu dni presežeš milijon dolarjev, medtem, ko se bo igra pri Googlu vsako leto začela znova in bo do zasluženega milijona veljala tako za garažne programerje, kot tudi za največje založbe.

Kot so povedali pri Googlu, bo sprememba razveselila veliko njihovih razvijalcev. Relativno seveda, saj svoje izdelke na njihovi tržnici zaračunava le 3 odstotke ponudnikov. Res pa je, da jih od teh le odstotek v letu dni zasluži več od razmejitvenega milijona, zato jih bo popusta deležna velika večina.

Vodstva Googla seveda ni poprijel nenaden napad empatije, pač pa je podjetje...

16 komentarjev

Nižanje voltaže na AMD X2 4200+ (in nižji račun za elektriko)

Legit Reviews - Poraba procesorjev se z uspešnim implementiranjem novih tehnologij (vsaj zaenkrat) zmanjšuje. Namesto denimo pošastnih 135W Intelovega Pentiuma 840 XE ob polni obremenitvi, se da danes kupiti tudi energijsko varčnejše (in mnogo zmogljivejše procesorje). Intel ponuja novo družino Core 2 Duo, AMD pa za nekaj več denarcev, ki jih je treba odšteti za običajne modele, energijsko učinkovite različice svojih (tudi dvojedrnih) procesorjev na novem podnožju AM2.

Na Legit reviews so se kljub prej omenjenim novotarijam želeli na standardnem primerku dvojedrnika prepričati, koliko je nižja poraba in temperatura procesorja, ki mu znižamo voltažo toliko, da je še povsem stabilen, frekvence delovanja procesorja pa ne spreminjamo. Tak test lahko seveda vsakdo opravi tudi sam, saj ni potrebno poskrbeti za učinkovito odvajanje toplote iz pregretih delov računalnika.

Procesor je bil stabilen še pri 1.125 V (standardno 1.35 V). Pri polni obremenitvi sistema je poraba padla za 28W, kar po njihovih...

18 komentarjev

AMD ponovno znižuje cene

Digit Life - AMD, se je odločil znižati cene svojim procesorjem. V zadnjem času smo videli veliko podobnih znižanj, saj Intel in AMD kar tekmujeta za naklonjenost in prevlado nad potrošniki. S tem, ko je izšel novi procesor Athlon MP 2800+ je AMD znižal cene veliki večini svojih procesorjev. Predvsem pa bo znižanje vplivalo na procesorje z Barton jedrom. Za primer naj povem, da se je Athlonu XP 3000+ znižala cena za kar 45 odstotkov. Oglejte si tabelo znižanj.

2 komentarja

AMD znižuje ceno Bartonom

AMD Zone - Po padcu cen AMDjevih procesorjev s Throughbred jedrom se je podobno pripetilo tudi novejšim procesorjem z jedrom, imenovanim Barton, ki imajo 512 kilobajtov drugostopenjskega predpomnilnika, za razliko od ostalih Athlonov XP, ki ga imajo pol manj. Kot poroča AMD Zone naj bi nas po novem Barton 2800+ olajšal za 232, Barton 3000+ pa za 335 ameriških dolarjev, medtem ko Barton 2500+ še čaka na pocenitev. Cene AMDjevih procesorjev danes.

3 komentarji

Cene Athlonov po 22. aprilu

X-Bit Labs - No, pa je znano, kakšne bodo cene AMDjevih procesorjev po 22. aprilu. Seveda veljajo za ZDA in v količinah po tisoč:

  • Athlon XP 3000+ 347 dolarjev, 41% znižanje
  • Athlon XP 2800+ 375 dolarjev, 38% znižanje
  • Athlon XP 2700+ 267 dolarjev
  • Athlon XP 2600+ 241 dolarjev, 34% znižanje
  • Athlon XP 2500+ za ceno ni podatka, 28% znižanje
  • Athlon XP 2400+ 141 dolarjev, 24% znižanje
  • Athlon XP 2200+ 107 dolarjev, 23% znižanje
  • Athlon XP 2000+ 81 dolarjev, 19% znižanje
Znižanje cen je kar znatno in utegne pritegniti še več kupcev k AMDju, kar utegne imeti za posledico znižanje cen s strani Intela, nižje cene pa so v končni fazi najboljše za nas - potrošnike. Kot drugo pa bo AMD verjetno prenehal s proizvodnjo "počasnejših" procesorjev hkrati pa naj bi konec aprila na prodajne police prišli AthloniXP z Barton jedrom in oznako 3200+.

Za konec pa še klik na originalno novico.

10 komentarjev

AMD bo znižal cene

X-Bit Labs - AMD je objavil, da bo znižal cene svojih AthlonXP procesorjev. To ni veliko presenečenje, saj je tudi Intel že storil podobno. Znižanje cen bo posebno vplivalo na procesorje višjega cenovnega razreda, kot so AthlonXP 3000+ in drugi. Vključno z znižanjem pa naj bi AMD poslal na tržišče tudi svoje procesorje Athlon XP "Barton" 3200+. Tako bodo lahko potrošnikom ponudil procesorje, ki bi stali od 500 do 600 ameriških dolarjev po tem, ko se bo znižala cena modela 3000+. Akcija!

6 komentarjev

Cene procesorjev rastejo

X-Bit Labs -

Hja, žal moramo poročati tudi o takih, za naš žep manj prijetnih novicah. Vojna v Iraku je vplivala namreč tudi na računalniški trg, saj je prodaja novih komponent v ZDA od začetku vojne strahovito padla. Da bi se prodajalci izognili katastrofalnim izgubam, so začeli izdelke iz skladišč prodajati po nižji ceni na t.i. sivem trgu. Sivi trg seveda obstaja že od nekdaj in bo tudi ostal, a ob sedanjih zapletih, ko se je preveč razširil, so podjetja ukrepala.

AMD in Intel sta začela dvigovati cene procesorjev. AMD je tako naprimer zvišal cene večine svojih procesorjev za približno 12 dolarjev že prejšnji teden, danes pa se je efekt pokazal v ZDA. Prav tako bodo morali prodajalci razmisliti o ponovni preučitvi načrtov prodaje, saj kot bo vojna, kot vse kaže, trajala dlje, kot je bilo sprva načrtovano. In prodaja bo padala dlje in globlje, kot so pričakovali. Več o tem.

9 komentarjev

Barton 3200+ ter 400 Mhz FSB že aprila

The inquirer - Kot poroča The Inquirer naj bi bili Bartoni 3200+ s 400 megaherčnim zunanjim vodilom pri AMD-ju dobavljivi že aprila. Barton 3200+ naj bi imel 512 KB L2 predpomnilnika in seveda 400 MHz FSB. 3200+ bo narejen zato, da bo pometel s P4 3,06 GHz, a kako bo kasneje, ko se bo pojavil Presscott z 1 MB cacha, je pa popolnoma druga pesem. Na CeBitu je AMD celo demonstriral, kako lahko omenjeni Barton deluje na Nforce 2 ploščah. To bo namreč potrebno vsaj dokler ne bodo izšla nova Viina in Sisova vezja, ki bodo ta procesor tudi popolnoma podpirala.

2 komentarja

AthlonXP 2800+ procesorji

X-Bit Labs - Če se še spomnite (sicer pobrskajte po arhivu novic), je AMD v začetku oktobra objavil, da bo začel razpošiljati svoje AthlonXP 2800+ procesorje v drugi polovici decembra. No, to se je danes tudi zgodilo, a ne ravno tako, kot so si uporabniki želeli. Procesorji so na voljo le v omejenih količinah ter le za izbrance. Vsi navadni smrtniki bomo morali na procesorje počakati do novega leta. Klik!

Šment, kaj mi bo pa Božiček zdaj prinesel?

2 komentarja

Dvoprocesorski Opteron sistem

The inquirer - Danes bom malce krajši, ker je že pozno in se mi ne da ravno pisati romanov. Nekako tako, kot The Inquirerjevcem, ki se v tej novici res niso preveč razpisali, so pa zato objavili toliko bolj zanimivo slikico sistema, v kateremu bivata dva procesorja Opteron. Inquirerjevce je malce motilo to, da sta ta dva procesorja tako močno narazen, saj so začeli premišljevati o tem, da Opteroni potrebujejo kakšno posebno hlajenje. AMD-jev odgovor na te pomisleke je bil nikalen. Ali bodo Opteroni spet prava tovarna toplote, pa bomo itak videli takrat, ko jih bo AMD poslal v trgovine.

6 komentarjev

Cruicalove cene

Crucial - Uf uf uf... Današnji dan je res poln presenečenj. Na Crucialovi online web trgovini prodajajo pomnilnik. In, pripnite se: 128 megazlogov DDR 1600 pomnilnika stane v njihovi trgovini, reci in piši, 61$!! To je v naši valuti malo več kot petnajst tisočakov! Am... Kaj naj rečem... Samo še odštevam dni, da bo tudi nas, Slovence, doletelo tako znižanje. Če pa ne bo - Crucial pošilja tudi v tujino . Thnx, Vomitorium! Aja, še to, da ne boste rekli, da lažem: Klik!

4 komentarji