»

Prve prosto zakrivljene tekoče stopnice

Vir: http://www.wired.co.uk/

vir: PhysOrg.com
PhysOrg.com - Znanstveniki so predstavili prve vijugaste tekoče stopnice, imenovane "Levytator", po iznajditelju Jacku Levyju, profesorju z Londonske univerze.


Arhitekti bodo tako imeli po več kot sto letih odkar so bila premikajoča se stopnišča izumljena veliko večjo svobodo pri oblikovanju stopnic, saj ne bodo več omejeni le z ravnimi oblikami - stopnice Levytator se namreč lahko prilagajajo kateri koli krivi obliki in neravnemu terenu.

V nasprotju s tradicionalnimi tekočimi stopnicami, kjer se stopnice, ki pridejo do konca stopnišča umaknejo pod tiste v uporabi, so stopnice Levytator narejene v neskončni zanki zakrivljenih modulov in tako omogoča ustvarjanje katerekoli oblike. Z malo domišljije bi tako recimo naravoslovni muzej kmalu lahko imel stopnice v obliki DNK spirale.

Stopnice imajo še precej dobrih lastnosti - za...

18 komentarjev

Začel se je Teleinfos

Slo-Tech - Danes se je začel Teleinfos, največja slovenska prireditev, ki je posvečena telekomunikacijam. Do sobote, 24. aprila 2004, se bo na sejmišču v Cankarjevem domu predstavljalo 44 razstavljalcev, na programu pa je tudi 70 predavanj. Dogodek med drugim poskuša usmerjati izobraževalne ustanove, predvsem fakultete, ki naj bi študentom posredovale znanje, ki ga bo potrebovalo gospodarstvo v prihodnosti. Vstop na prireditev, ki, z izjemo sobote, poteka od 9. do 18. ure, je prost. Klik!

5 komentarjev

Uvod v Teleinfos'04

Slo-Tech - Od 21. do 24. aprila bo v Cankarjevem domu potekal osrednji dogodek telekomunikacij in informacijske tehnologije v Sloveniji, Teleinfos'04, ki bo po vzoru InterINFOS'04 letos brezplačen. Kljub temu, da je do otvoritve še cel mesec in pol, pa priprave nanj potekajo zelo aktivno.

Že na uvodni spletni strani boste opazili dve pomembni novosti letošnje prireditve. Mlada podjetja, organizacije in posamezniki, ki se sistematično ukvarjajo s kakovostnimi rešitvami in storitvami na področju telekomunikacij in informacijskih tehnologij imajo letos možnost brezplačne predstavitve. Pogoje sodelovanje, stike in druge informacije najdete tukaj. Druga novost Teleinfosa pa je nagrada za najboljši spletni projekt. Pogoji sodelovanja so zelo vabljivi, saj lahko sodeluje vsak ustvarjalec spletnih strani, ki se s svojim delom ne ukvarja profesionalno.

Na novico sta nas opozorila tudi in .

0 komentarjev

Slo-Tech Pywo é Wyno 2003

Slo-Tech - Da vas spomnim: danes, 21.8.2003 (ob 20.00), pridite v čim večjem številu v ljubljanski Kratochwill v BTCju, kjer se bomo člani ekipe dobili na sproščujoči debati z vami, uporabniki naše strani. Zagotovljena je dobra volja in sproščenost. Prisežem, na sebi bom imel prijazen pogled -- sploh me ne boste prepoznali [:D].

Da pa ne bo vse samo Pywo pa Wyno, boste lahko tam kupili tudi Slo-Techove majčke (moške za fantke pa ženske za punčke za 2.500 SIT) in brezplačno vzeli svojo kopijo Slo-Techovega Linuxa.

Pričakujemo vas!

36 komentarjev

Teleinfos

Slo-Tech - Čez slabe pol urice se bo pričel že tretji dan prireditve Teleinfos, ki se odvija v Cankarjevem domu. Vstop je brezplačen, vrata dvoran pa so vam odprta od devete do osemnajste ure. Slo-Techova postojanka se nahaja v prvem predverju, tik pri stopnicah, ki vodijo iz velike sprejemne dvorane. Pričakujemo vas v čim večjem številu! Za prost vstop je potrebno izpolnit manjšo anketico. Če tega ne želite delati na mestu lica, potem si le-to lahko izpolnite kar nalinijsko. Se vidimo!

3 komentarji

Kako do čim večjega števila točk v 3D Mark 2001SE?

VR - Zone - To se najverjetneje sprašujejo tudi prenekateri bralci Slo-Techa, ki si lastijo najsodobnejšo strojno in programsko opremo. Samo zanje in še za kakšnih par milijonov ostalih lovcev na točke je ponosni lastnik VR-Zonovega rekorda, ki trenutno znaša okoli 17200 točk, spisal članek o tem, kako doseči čim večje število točk. Kako se je treba tega lotiti, si lahko preberete tukaj, lahko pa kar takoj povem, da se modifikacijam voltaže, tekočemu dušiku in mrcvarjenjem računalnika do nerazpoznavnosti ne boste izognili [;)].

5 komentarjev

Rapsodija Microsoft

Reuters - Sveži podatki iz Reutersa pravijo, da sta Microsoft in tožilstvo dosegla nov predlog poravnave. Če obudim spomine, naj bi po prejšnjem predlogu poravnave Microsoft vladi namelil nemalo računalniške opreme, s čimer pa se niso strinjala druga podjetja (oz. v njihovem imenu nekatere zvezne države), zatorej so se pogajalci vrnili za svoje mize. Po tokratnem predlogu naj bi velikan moral spremeniti politiko do svojih distributerjev ter jim dovoliti večjo svobodo pri nameščanju različnih operacijskih sistemov v nova računala.

Trenutno se devet od osemnajstih držav tožnic s predlogom strinjam, ostalih devet pa (še) ne.

0 komentarjev

Pripravlja se Teleinfos 2001

Slo-Tech - Letošnji Teleinfos se nam bliža z veliko hitrostjo: prireditev se bo začela že to sredo, 16. maja, trajala pa bo do petka, 18. maja. Vse skupaj bo potekalo v Cankarjevem domu in sicer vsak dan med 9. in 18. uro. Na letošnjem Teleinfosu bo nastopilo okoli 50 razstavljalcev, predvsem s področja telekomunikacij, mobilne telefonije ter spletnih trgovin. Ena izmed glavnih privlačnosti pa je tudi preko 150 strokovnih predavanj, 20 za vse odprtih dogodkov, 2 okrogli mizi, razne delavnice in tako naprej. Torej, če vas področje telekomunikacij, mrež, interneta in mobilne telefonije zanima, je vsekakor vredno premisliti o obisku. Več informacij o dogodku se nahaja tukaj. Thnx, Ivan.

1 komentar