»

ForceWare je tu

Nvidia - Danes je nVidia med ljudi izvrgla združene "gonilnike" ForceWare za svoja čipovja, oziroma bolje rečeno navijalsko orodje za matične plošče z njihovimi čipovji. Vsi tisti, ki imate enega izmed naslednjih naštetih čipovij (nForce2 Ultra 400, nForce2 400, nForce3 Pro 150 ter nForce3 150) in je v vas vsaj malo navijalca oziroma "tweakerja" si ta 5 MB velik paket po hitrem postopku " dolpotegnite". Kaj boste lahko počeli? Veliko nastavitev iz BIOSa je prenešenih direktno v Windows okolje in ponovni zagon ni potreben, opazujte temperature in podobno. Dolpoteg!

Za novico se zahvaljujem članu moi.

27 komentarjev

nVidia izdala ForceWare

Tweak Town - Na Tweak Townu so v svojem poročilu iz Comdexa objavili novico, da je nVidia predstavila nadomestilo sedajšnjemu Unified Driver. V paketu ForceWare, se bodo nahajali gonilniki tako za grafične kartice, kot za matične plošče. Večje presenečenje pa je to, da bo v paketu tudi že pred časom najavljeni pripomoček, s katerim bomo lahko nastavljali in navijali nForce2 matične plošče kar iz operacijskega sistema, program se bo imenoval kar nV System Utility.

Še povezava. Novico je uradno potrdila tudi nVidia.

14 komentarjev

Znana cena Quadra FX 3000(G)

X-Bit Labs - Pred kratkim so pri nVidii napovedali njihov najnovejši model iz profesionalne Quadro serije, ki se bo sedaj ponašal z oznako "3000"; hkrati bo nVidia izdala še bolj izpopolnjeno verzijo -- Quadro FX 3000G. Proizvajalec se je pri tem izdelku očitno močno potrudil, saj je tudi njegova cena astronomska. "NeG" izdaja bo vašo denarnico olajšala za okoli 2.400 dolarjev, ako jo boste kupili, seve. Quadro FX 3000G pa bo resnično prava pošast, saj bo stala celih 3.000 dolarjev. Klik!

Preden boste kupili ta izdelek, raje vsaj dvakrat premislite, če ga res potrebujete ... :)

11 komentarjev

Test plošč na nForce2

Bench House - nVidiino vezje za matične plošče, imenovano nForce2, se je obneslo izredno dobro. Sedaj lahko sklepamo, da se bodo tovrstne matične plošče pocenile, saj v veljavo prihaja novo vezje, imenovano Ultra 400 nForce2. Kaj bi si še želeli. Na Bench House so si pogledali osnovne plošče, ki temeljijo na nForce2 vezju. Test vsebuje matične plošče vseh priznanih proizvajalcev, vsled česar je dokaj obsežen. V branje.

6 komentarjev

Barton XP 3000+ ter Pentium4 3.0 G

OC Workbench - Na OC Workbench so se lotili testiranja dveh najmočnejših procesorjev -- Bartona, ki podpira 200 MHz zunanje vodilo, in P4 s 800 MHz FSB. Naj povem še, da VIA in SiS še nista izdala ustreznega čipovja, ki bi podpiralo procesorje Barton na 200 MHz vodilu, medtem ko se nVidia lahko pohvali že z njenim nForce2 s podporo dvokanalnemu pomnilniku. Na drugi strani pa Pentiume4 na 800 MHz FSB podpira le Intelov Canterwood (i875P), v prihodnosti pa kanimo ugledati še Springdale. Preberite si celoten test.

0 komentarjev

Bartoni in 400 MHz FSB maja

X-Bit Labs - Kot smo poročali, naj bi bili AMDjevi Bartoni na 400 MHz FSB dobavljivi in predstavljeni 22. aprila. Toda pri AMDju so si premislili in prestavili rok na letošnji maj. Razlog naj bi bil nedobavljivost osnovnih plošč, ki bi podpirale procesorje s 400 MHz vodilom. Maja naj bi torej prišla ven Bartona 3200+ in 3000+. Delovala naj bi pri taktu 2200 MHz (3200+) oziroma 2100 MHz (3000+), delovala pa naj bi na privzeti voltaži 1,65 V. O cenah še ni rečeno nič, a gotovo bodo pri AMDju kmalu izdali tudi ta podatek. V vsakem primeru boste še obveščeni [:D]. Izvirna novica

0 komentarjev

MSI K7N2G-ILSR

Viper's Lair - Zadnjih nekaj tednov je povpraševanje po nForce 2 matičnih ploščah vse večje, kar kaže na to, da so dobro uspele. Na Viper's Lair so si ogledali najnovejšo MSIjevo ploščo, ki temelji na že omenjenem nForce 2. Ta se razlikuje od ostalih po tem, da ima na severnem mostu že vgrajeno grafično kartico. Podpira Athlon XP/Duron procesorje z prednjim vodilom 100/133/166 MHz. Kakšne priključke najdete na tej plati? Pojdimo lepo po vrsti: tri DDR reže (400/333/266 MHz, maksimalno 3 GB), ena AGP 8X reža, 5 PCI Vrinkov™, dva Serial-ATA priključka, itd. Pognali so jo čez nekaj testov, med drugim tudi opravili test navijanja in ugotovili, da gre za dobro ploščo. Več o tem.

2 komentarja

nForce 2 Ultra - kmalu

X-Bit Labs - Kot poročajo na X-Bit Labs naj bi nVidia kmalu izdala novo vezje za Socket A procesorje s 400 MHz FSB - nForce2 Ultra, naslednika velike uspešnice nForce 2. Sicer nekatere matične plošče bazirane na nForce 2 vezju že sedaj podpirajo 400 MHz, a pri nVidii so se odločili malce nadgraditi nForce 2. Glavna zadeva naj bi bilo bolj izpopolnjeno in stabilno delovanje 400 MHz FSB procesorjev. Verjetno pa bodo ostale stvari kot so DASP, dvokanalni pomnilnik in integrirana grafična kartica Geforce 4 MX ostale nespremenjene. Seveda lahko pričakujemo, da bodo pri nVidii vgradili tudi Serial-ATA kontroler, gigabitno mrežno kartico, itd.

6 komentarjev

LeadTek K7NCR PRO 2: Še ena plošča s podporo 400 MHz FSB

X-Bit Labs - Najnovejši Athloni veselo delajo na 333 MHz FSB, medtem ko ima AMD v kratkem namen na trg splaviti take procesorje s 400 MHz FSB. V naslovu omenjena matična plošča te procesorje podpira. Temelji na nForce2 naboru. Ima 3 reže za DDR pomnilnik in jih podpira vse do hitrosti 400 MHz. Na njej najdete tudi 5 PCI ter en AGP 8X priključek. Seveda ima vgrajene tudi pripomočke za dobro navijanje procesorja. Ta matična plošča temelji na istem PCB-ju kot predhodnik, zato lahko pričakujemo, da bo delovala tudi z Barton procesorji. Več.

0 komentarjev

nVidia s 35% deležem

DigiTimes - Danes je nVidia objavila, da ima po dveh letih naporov ter prizadevanj končno 35% tržni delež na OEM trgu AMDjevih K7 procesorjev. Pravijo še, da si bodo svoj položaj še utrdili, predvsem z izboljšanjem razmerja zmogljivost/cena ter nForce2 čipovjem. Prav tako pa naj bi naslednje leto predstavili čipovje za notesnike namenjeno Athlonom, s čimer bi njihove izdelke kupilo ter uporabljajo še več ljudi. Klik!

0 komentarjev

nForce2 v rokah AnandTechovcev

AnandTech - Danes se dogajajo samo čudovite stvari, vsaj za AMD privržence. Izšla sta nova procesorja, stari se ceníjo, nForce2 trka vrata ... No, dobre tri mesece po tem, ko je nVidia predstavila nForce2, so se končno pričele pojavljati tudi matične plošče, temelječe na njem. Na AnadTechu so si ogledali Asusovo A7N8X v povezavi z najmočnejšim Athlonom ta hip. In rezultati so prijetno presenetili. Klik!

3 komentarji

nForce2

več strani - Na vseh trdnostvarnih (hardware) straneh govorijo: "nForce2 gor, nForce2 dol", zato moramo še mi pristaviti skledico. Sicer na žalost ne z lastnim testom, temveč le s povezavami do testov tujih strani. nForce2 so pod drobnogled vzeli na:

in tako naprej in tako naprej. Če preberete vse, boste morda vedeli več kot sami snovalci tega čipovja [:D].

2 komentarja

John Carmack svetuje

Webdog - Ne kupujte Geforce4 MX kartic za Dooma, pravi vodilni pri ID Softwareu, John Carmack. Po njegovih besedah (se popolnoma strinjam, mimogrede) je nVidia naredila popolnoma nepotrebno zmešnjavo pri poimenovanju GF4 kartic. Geforce4 linija kartic namreč nima vgrajene strojne podpore Vertex ter Pixel shaderju, kar jo bolj ali manj postavi ob bok grafični kartici Radeon 7500. To pomeni, da bo Geforce4 MX serija grafičnih kartic v novem Doomu, razumljivo, tekla mnogo počasneje, saj bosta v izrabi samo dve enoti za teksturiranje ter, logično, nobena za vertex shading. Pa saj to ste najbrž že vedeli - ampak, ko to reče Carmack sam, ima to dosti večji impakt na nVidio . Klik!

8 komentarjev

EAX tudi v nForcu

The inquirer - "Končno spet nekaj časa za novice", reče sly in se odloči, da spiše nekaj novic.
Že dalj časa se lahko čudimo Nvidiini novi pogruntavščini, ki sliši na ime nForce in bo najverjetneje postala precej priljubljen izdelek, ki bo že tako odličnim AMD-jevim Athlonom dal novega poleta. Kljub pestri paleti funkcij, pa ima nabor manjšo pomanjkljivost, ki bo prizadela predvsem igričarje, ki radi uživajo v prostorskem zvoku - najnovejši gonilniki še vedno ne podpirajo Creativove knjižnice EAX (Environmental Audio Extension), ki je v igrah skozi čas postala de facto standard. Zaenkrat še ni uradnih podatkov o vključitvi EAX-a v nForce, vendar se govori, da se nekaj premika v tej smeri in da bo Nvidia poizkušala narediti vse, da zadovolji kupce.

0 komentarjev

nForce plošče bodo vsebovale AGP slot

The inquirer - Staro ljudsko reklo pravi, da se na napakah učimo. To reklo drži povsod, precej priljubljeno pa je tudi v računalniški industriji. Zadnje čase npr. pri Nvdii, kjer so se končno nekaj naučili iz Intelove zgrešene filozofije pri naboru i810, da je integrirana grafična kartica zakon in da AGP reža niti slučajno ne pride v poštev. No, Nvdiaši so drugačnega mnenja, saj so se odločili, da bodo poskrbeli, da bodo njihove nForce plošče vsebovale tudi režo AGP. Zakaj? Hja kljub temu, da je integrirana grafična kartica GeForce 2 MX, ki trenutno zmore prenašati bremena vseh najnovejših iger, bo nekoč prišel dan, ko bo grafične zmogljivosti treba nadgraditi z novejšo grafično kartico. In lastniki še tako dobre plošče lahko brez AGP slota lahko samo žalostno pogledujejo proti najnovejšim grafičnim kartica. Skratka, Nvidiina odločitev bo sigurno pripomogla k še večjemu zanimanju za nForce. ...

1 komentar