»

Kingston 5GB DataPak PC Card HDD & Reader

Mikhailtech - Na Mikhailtech so napisali članek o v naslovu omenjeni napravi. Naprava je zelo dobro opisana na petih straneh članka, ocenili pa so jo z zelo visoko oceno, saj vsako stvar zelo dobro "zapakira". Če se obrnemo k videzu napravice opazimo, da je zelo podobna miški, le da ima na sprednji strani odprtino. Sedaj (in po pogledu na sliko) morda veste kaj več, če pa še vseeno ne veste za kaj gre, si oglejte članek kar sami.

0 komentarjev

Osnovnim ploščam za P4 nikoli konca

Mikhailtech - Na Mikhailtechu so dodobra izmučili še eno osnovno ploščo s Socket 478 podnožjem, na katero lahko pritrdite, ne boste verjeli, Pentium 4 [:D].

Epox 4G4A+, kot se plošči uradno reče, bazira na Intelovem i845G čipovju, kar pomeni, da podpira DDR pomnilnik. Ima 6 PCI rež, RAID kontroler ter integriran grafični vmesnik. Sicer pa, preberite si test, ki je, mimogrede, zelo obširen. O plošči boste izvedeli vse, če vas morda omenjeni izdelek zanima.

3 komentarji

Okrogli kabli - n-tič

Mikhailtech - Za mojo poslovilno novico pred jutrišnjo maturo iz slovenščine (saj res, zaželite Primožu, DrSergioDJu, Slaineu, LPPju, Máteju, Zigggi, Senitelu ter moji malenkosti veliko sreče), pa povezava do testa okroglih diskovnih kablov na Mikhailtechu. Kot lahko razberemo iz članka, je nakup le-teh zelo priporočljiv, saj se je pri njemu zamenjava iz ploščatih na okrogle kable odrazila v treh stopinjah nižji temperaturi ohišja. Ravno včeraj sem objavil novico o tem, če so okrogli kabli kakovostno slabši od ploščatih zaradi ločenih ozemljitvenih žic. Test je bil čudno izveden, saj je bila testirna enota CD prepisovalnik. Tokrat je Mikhail testiral disk s Sisoft Sandro, enkrat z okroglim kablom, drugič s ploščatim. Razlike ni bilo - le statistično odstopanje. Sedaj vemo [:D].

10 komentarjev

QuietPC SilentDrive

Mikhailtech - Za vse privržence tihih računalnikov je na Mikhailtechu objavljen test QuietPCjevega SilentDrivea. Sicer močno dvomim da je SilentDrive na voljo v kakšni izmed slovenskih trgovin z računalniško opremo, a vseeno si lahko podobno pripravico izdelate sami. Za dušenje "hrupa", ki ga povzroča disk skrbi približno 5 milimetrov debela gosta pena, ki pa na žalost deluje tudi kot toplotni izolator. Hlajenje diska je tako rešeno s kovinčkimi ploščami, ki obdajo disk in se privijejo na ohišje, odkoder nato toplota prehaja na okoliški zrak. Test SilentDrivea najdete tukaj.

0 komentarjev

Komplet LED diod namesto neonke

Overclockers Cafe - Zelo zanimiva pripravščina. Moram reči, da sem tudi sam preden sem vgradil v računalo neonko razmišljaj, da bi kupil 4 ali 5 modrih LED diod jih povezal skupaj in tako dobil ustrezno razsvetljavo notranjosti ohišja. A ugotovil sem, da bi bilo precej dražje, več dela bi imel pa še svetloba ne bi bila tako enakomerno razporejena.
Na Mikhailtech so spisali članek o komercialni industrijski rešitvi - LazerLED. Zadeva izgleda zelo dobro in je popolnoma enostavna za priklop (na molex). Dobimo jih lahko v rdeči, modri, zeleni, beli ali rumenkasti barvi, prednost take luči pa je zelo majhna poraba...

6 komentarjev

Nadgradnja Linux kernela

Byte - Slej ko prej pride tudi potreba po zamenjavi kernela. Tega so se zavedli tudi na Bytu in napisali članek na to tematiko. Žal vse skupaj ni napisano v obliki vodiča, ampak bolj kot poročilo in nasveti ob morebitni menjavi, tako da začetniki ne boste imeli kake velike koristi. Boste pa znali članek ceniti predvsem izkušenejši uporabniki Linuxa, ki boste v članku našli kak pomemben podatek.

0 komentarjev

SuperSavage

VIA Hardware - Mhja, ta S3 pa je res čuden. Prvo propadejo, pol jih kupi VIA, pol propade njihov grafični del in rečejo, da nas ne bodo več morili s svojimi podpovprečnimi grafikuljami, potem najavijo veliki comeback, sedaj pa razkrivajo svoje načrte na mobilnem področju. Za razliko od desktopa so na tem področju bili kar uspešni in njihove Savage IX/MX grafične so obvladovale dobršen del trga. No, v tem članku na VIA Hardware lahko zasledimo prve informacije o novem produktu, SuperSavagu. SuperSavage bo namenjen mobilnem področju, na katerem bo zamenjal svoje zastarele bratce in konkuriral GeForce Go in Radeon Mobilityu. Precej ambiciozen projekt, torej. Jaz raje ne bom nič komentiral, ker znam glede S3ja biti precej strupen (boleče izkušnje ), vi pa si kar oglejte članek, če vas zanima!

0 komentarjev