»

NEST.2006 se približuje

NEST.2005

Slo-Tech - Le še slab teden nas loči od največjega in najbolje organiziranega lanpartyja v Sloveniji, tokrat že šestega zaporednega tradicionalnega NEST-a. Tudi letos boste lahko (tako kot vsako leto) občudovali doma narejene mojstrovine, poslušali nadvse poučna predavanja, nažigali najljubše igre, spoznavali kul ljudi s foruma in se nasploh počutili kot doma. Za vas smo pripravili udobna ležišča in bogate nagrade. Če je nadvse izčrpen in privlačen tekst, ki ga pravkar berete, pritegnil vaše zanimanje, brž odsurfajte na uradno informativno podstran tega izjemnega dogodka, kjer lahko izveste čisto vse, kar se o NEST-u pač da izvedeti.

Kaj še čakate, prijavite se zdaj.
Vaša prijava je brezplačna!*


*Pravzaprav...

57 komentarjev

Nov članek: Zanimivo "strežniško" ohišje

Slo-Tech - Dva tedna po tem, ko smo vzpostavili premirje med Windows in Linux omrežjem s pomočjo Sambe, imamo za vas pripravljen nov članek. Jure Osolnik je namreč opisal mukotrpni proces izdelave lastnega strežniškega ohišja. Z golimi rokami je krivil aluminij, se boril s hudobno tipkovnico, barval komponente in rešil princeso pred zlobnim ..., ahem. Kakorkoli že - preberite celoten članek in spoznajte, kako elegantna je lahko navadna siva škatla.

44 komentarjev

Bojni stroj ali odporna igračka?

Slashdot - Ste siti razbitih LCD zaslonov pri padcu prenosnika na tla in odštevanja denarcev za popravilo, če po pomoti zlijete kavo na tipkovnico? Pri podjetju Itronix imajo za vas rešitev, ki se imenuje GoBookMAX. To je prenosni računalnik, a tudi veliko več. Lahko ga vržete po tleh, vtaknete v pečico, pustite ponoči v hladilniku, potopite v bazen in še kaj. Izdelek je zelo primeren za vojake, terenske reševalne ekipe ter petletne otroke, poganja pa ga 700 megaherčni procesor.

A to še ni vse, če kupujete v imenu vladne organizacije, imamo za vas pripravljen tudi sistem CoBRA - programski paket, s katerim lahko identificirate okrog 60.000 kemikalij in bioloških "groženj", ter tako poskrbite, da bo vaša kuhinja vedno čista in svetleča. Cena,...

11 komentarjev

Lindows in poceni prenosnik

Lindows Mobile PC

vir: mini-itx.com
mini-itx.com -

Podjetje Lindows je na trg poslalo nov prenosnik, ki se postavlja z isto vrsto procesorja, ki poganja tudi EPIA 800 in EPIA M 9000 Mini-ITX matične plošče. Lindows Mobile PC se v vsej svoji majhnosti hvali z naslednjimi specifikacijami:

  • 12,1 palični zaslon, ki zmore prikazati 1024x768 pik;
  • 265 MB pomnilnik;
  • 20 GB trdega diska;
  • 1,3 kg mase.

A ob sicer lepem naboru možnih priklopov bomo verjetno pogrešili TV izhod. Nadvse koristna stvar za študente, saj ob našteti konfiguraciji urejevalniki besedil nebi smeli povzročati problemov. Klik!

Pa tudi kot podstavek za lonček z rožicami bi lahko prav prišel [:)] .

6 komentarjev

Compaqov prenosnik

Hardware Zone - Compaq je pravi računalniški gigant -- v lanskem letu ga je kupil Hewlett Packard; slovijo po dlančnikih in prenosnikih, enega izmed slednjih pa so stestirali na Hardware Zone. Pri tem modelu boste lahko izbirali med AMDjevimi procesorji in sicer od 1400+ do 2000+. Poleg tega boste v njem našli še 40 GB trdega diska in 256 MB DDR266 pomnilnika. Če imate odveč kakih 1000 ameriških dolarjev, o nakupu tega prenosnika le razmislite.

4 komentarji

V Kanadi razvili novo tipkovnico

Cellular News - Digit Wireless je v sodelovanju s s kanadskim TELUS Mobility razvil novo tipkovnico za mobilne telefone. Nova tipkovnica je v velikosti tretjine kreditne kartice in ima popolnoma novo in drugačno strojno kot tudi programsko opremo. Proizvajalci zatrjujejo, da je odlična za tipkanje vseh vrst tekstov in upajo da ji bodo slededili še mnogi drugi proizvajalci tovrstnih izdelkov.
Če vas zanimata delovanje in druge...

0 komentarjev