»

Logitech Z-680

Design Technica - Logitech je prekoračil naša pričakovanja z sisitemom zvočnikov Z-680. Kristalno čist zvok v območju srednjih in visokih tonov ter močan odziv bass zvočnika je zares impresiven, na testu pa so zaznali manjše šume pri nižji glasnosti, kar bi znalo nekatere tudi motiti, drugi pa spet tega niti ne bi opazili. Po kvaliteti zvoka jih lahko primerjamo z starejšim sisitemom zvočnikov Z-560. Očitna prednost je povečana moč in podpora zvoka surround 5.1. Mnoge druge izboljšave pa najdemo v majhnih detajlčkih, največja razlika pa je v ceni, saj stanejo Z-640 100 dolarjev, medtem ko stanejo Z-560 kar 200 ameriških zelencev. Toda če je na vašem spisku na prevem mestu moč zvočnikov in kavaliteta zvoka, potem bo za vas pravi Z-680. Več o tem.

3 komentarji

Test zvočnikov

Slo-Tech - Na Dan's Data so se spravili testirati zvočnike. Tako so spravili skupaj Altec Lansing Select 4100, Cambridge SoundWorks FPS1600, Creative Inspire Digital 5700 in Logitech Z-560, ter jih dodobra pretestirali in celo odprli, da bi nam pokazali, kaj se skriva v škatlah nizkotoncev. Izbrati najcenejše? Najlepše? Ali najboljše? Celoten test se nahaja tukaj. Dodatek by alien-w: Kmalu bo mini test zvočnikov tudi na Slo-Tech-u. Slinite se v pričakovanju.

1 komentar

Logitech Z-560 4.1

HotHardware - Če imate tako kot večina omejen proračun in iščete dober zvočni sistem, ki je vreden svojega denarja, vzemite pod drobnogled Logitechov Z-560 4.1 Speaker System, ki ima skupno izhodno moč nič manj kot 400 watov. Zvočnike so opisali na HotHardwaru. Zvok so preverjali s poslušanjem CDjev, igranjem iger in gledanjem DVDjev (oziroma poslušanjem). Povsod so se zvočniki izkazali z izjemno čistim naravnim zvokom ter močjo subwooferja. Posebnost teh zvočnikov je tudi izboljšava zvoka imenovana M3D, ki je dvignila raven zvoka v praktično vseh testih. Edina slabost zvočnikov pa je, da pri zvočnikih ne moreš uravnavati visokih tonov.
Cena naj bi se gibala okoli $139 dolarjev, kar je za več kot $100 dolarjev ceneje kot Klipschovi Promedia 4.1s zvočniki. Tako naj bi bili zvočniki z odličnim zvokom in nizko ceno trenutno najboljša izbira za tiste, ki iščete odlične zvočnike za nizko ceno, a brez podpore DD 5.1....

0 komentarjev

nVidia Crush okleščena

X-Bit Labs - Nič kaj preveč razveseljujoča novica iz nVidiinih logov: nVidiin težko pričakovano visoko integrirano čipovje ne bo tako superiorno, kot je na začetku kazalo. Nvidia ima enostavno preveč stroškov z vgraditvijo vseh funkcij v čipovje. Če bi ostalo pri vseh funkcijah, bi osnovna plošča z nVidia Crushom stala enostavno preveč. V izvedenki čipovja, imenovani Crush11, ne bo podpore zvoku Dolby Digital 5.1 - namesto njega bo na čipovju samo podpora zvoku AC'97, kar je kar nekaj gromozanskih kakovostnih razredov nazaj. Šušlja se tudi, da Crush ne bo imel integrirane mrežne kartice. Bodo osnovne plošče s Crushom le še kopija i810 osnovnih plošč (z boljšo grafiko)? Upajmo, da ne.

3 komentarji

Futurizem

Sillicon Strategies - IBM je objavil, da bo začel s proizvodnjo procesorjev, narejenih s SOI tehnologijo, z bakrenimi kontakti. SOI (silicon-on-insulator) tehnologija naj bi, v povezavi z bakrenimi kontakti, izredno pospešila delovanje strežniških procesorjev.
Serija, ki naj bi uporabljala to novo tehnologijo, se imenuje pSeries 680. Gre za 64bit-ne strežnike, ki naj bi bili (zahvaljujoč tej novi tehnoligiji in še nekaj drugim izboljšavam) za kar 63% hitrejši od sedanjih S80 sistemov.
Če se bo ta odločitev IBM-u obrestovala, bomo še videli. Če se mu bo, se bo še bolj zasidral kot vodilni proizvajalec velikih strežnikov. Drugim bo mogoče pustil pojesti drobtinice na trgu. Ali pa tudi ne?

2 komentarja