»

Izšel je DivX 6

Overclockers Australia - Vsi, ki ste si v zadnjem letu ali treh ogledali vsaj en film na računalniku, najbrž poznate format DivX. Le-ta je priljubljen predvsem zaradi množične uporabe v P2P skupnosti in seveda tudi zato, ker lahko z njim arhivirate in kompresirate vaše domače video posnetke.

Razvijalci, ki skrbijo za razvoj paketa DivX, seveda ne spijo in zato so nam nekaj dni nazaj na njihovi spletni strani omogočili dolvleko njihove najnovejše izdaje paketa, imenovanega DivX 6.

Prve vtise so zbrali tudi na Tom's Hardware kjer so v članku zajeli vse najnovejše bonbončke, ki jih ponuja novi paket.

Med glavnimi so:
  • interaktivni video menuji
  • XSUB podnapisi
  • več zvočnih sledi
  • poglavja (chapter points)


Prav tako velja omeniti DivX Helium, ki ga razvijajo v DivX Labs in predstavlja optimizacijo DivX kodekov na najnovejših večprocesorskih in računalnikih z večjedrnimi procesorji, kakršna sta Pentium D in Athloh 64 X2.

44 komentarjev

Srečno 2005

Slo-Tech - Takole. Slabih šest ur pred iztekom leta 2004 je res že skrajni čas, da potegnemo črto pod letošnje dogajanje. V letu 2004 smo se za vas trudili in vam pripravili skoraj trideset člankov oz. testov strojne opreme, več kot tisoč novic s področja računalništva in tehnologije, poslovenjeno distribucijo Linuxa, veliki dogodek NEST.2004 in nekaj manjših, naprimer pywo é wyno. Vendar pa Slo-Techa ne bi bilo brez vas, drage bralke in bralci, ki ste letos napisali več kot 200.000 sporočil v več kot 60.000 tem, ki polnite števce obiska in forum.

Zato vam uredniška ekipa Slo-Techa želi čim uspešnješe prihajajoče leto, da bi vam uspelo iz vašega abakusa iztisniti še zadnji megaherc moči, da bi bili vaši okna ali pingvini karseda stabilni in da bi vam čim manjkrat odpovedali poslušnost. Zunaj kibernetskega sveta vam želimo zdravja, sreče, ljubezni in uspehov. Naužijte se še zadnjih kapljic leta 2004 in ob polnoči krenite proti novim zmagam, ki vas čakajo v petem letu tretjega tisočletja. Pa...

90 komentarjev

Novi Divx kodek

DivX.com - Pri podjetju DivXNetworks, ki izdeluje znani kodek za gledanje filmov DivX, so izdali novo različico tega kodeka in sicer DivX 5.0.4 za Windowse in vključuje program za gledanje DivX filmov DivX Player 2.1. Več o samih novostih, ki jih vsebuje novi kodek, si lahko preberete na tej strani. Naj samo omenim, da je izboljšano prikazovanje na nekaterih ATI Radeon karticah, ki so plod sodelovanja ATIja z DivXNetworks. Kodek si lahko dolpotegnete tukaj!

0 komentarjev

DivX 6.0 prihodnje leto?

Chip Online - Po podatkih, ki so jih dobili na CeBitu, bi naj novo različico zelo znanega in priljubljenega kodeka za gledanje filmov DivX 6.0 dobili v letu 2004. To je povedal eden od soustanoviteljev DivXNetworks, podjetja, ki se ukvarja z razvijanjem omenjenega kodeka. Omenil je tudi, da naj bi se naprave, ki bi vsebovale DivX 6.0 kodek, začele prodajati leta 2005.

Ker pa nas od leta 2004 loči še kar nekaj mesecev, lahko še naprej mirne vesti uporabljamo DivX 5.0.3 in si le preberemo, kaj nas čaka v prihodnosti.

2 komentarja

DivX v komercialnih vodah

The Register - DivXNetworks Inc je objavil licenciranje priljubljenega kodeka za kompresijo DivX inštitutu Fraunhofer (jep, oni fantje in dekline, ki so -- med drugim, da se razumemo -- pogruntali mp3). Inštitut kani tehnologijo uporabiti za stvarjenje navideznih 3D okolij, ki naj bi jih uporabljali za navidezne komunikacije.

Na drugi strani pa so začeli stvaritelji kodeka sklepati pogodbe z imeni, kot so recimo The Jim Henson Co. (mupetki!) ter Sigma Designs Inc, s katerim nameravajo skupno nastopiti na trgu video komponent.

3 komentarji