»

Hladilnik Z-bra Socket A/370 CPU

OverClock Intelligence Agency - Hladilnk Z-bra Socket A/370 CPU je deloma narejen iz bakra, deloma pa tudi iz aluminija. Zaradi delne sestave iz bakra, je mogoče malo lažji od ostalih bakrenih hladilnikov, a pritrjevalni mehanizem je narejen tako dobro, da ne bi smeli imeti težav s pritrjevanjem na procesor, četudi bi bil popolnoma iz bakra. Če vas zanima, si več o njem preberite tukaj.

2 komentarja

Hladilniki za nezahtevne

XtReMoDs - Veliko se piše o najtišjih, najmočnejših in preprosto najboljših zračnih hladilnikih. A na XtReMoDs so si ogledali tri dokaj majhne in ne preveč zmogljive hladilnike. V test so bili vključeni Vulcano 6 Cu, Falcon Rock I in Micro Flow I. Testirali so jih tako, da so primerjali sposobnosti z glasnostjo. Absoluten zmagovalec testa je bil Falcon Rock I, ki je zmagal v obeh kategorijah.

0 komentarjev

Hladilno rebro za pomnilnik

System Cooling - Veliko Slo-Techerjev kar naprej išče vedno nove in nove rešitve kako ohladiti njihov/naš overclockan sistem. Na System Cooling so stestirali Nexus Memory HeatSpreader ali po domače komplet za hlajenje SDR/DDR pomnilniških modulov. Kaj naredi ta hladilnik tako poseben? Za začetek je celoten hladilnik narejen iz bakra, za katerega vsi vemo da je drugi najboljši prevodnik toplote poleg srebra. Prilagaja se tako SDR kot DDR pomnilnikom in je prvi hladilnik za pomnilnik, ki naj bi se uradno prilagodil vsem vrstam matičnih plošč. Nad rezultati so bili več kot zadovoljni zato vam predlagam da si preberete njihov test.

1 komentar

Thermaltake GeForce 4 Copper Cooler

Viper's Lair - O tem hladilniku se je že veliko govorilo, sedaj pa so govorice poizkušali potrditi, oziroma zanikati na strani Viperlair, kjer so hladilnik dobili v roke in ga poizkušali kar najbolje testirati. Za test so uporabili kartico Visiontek Xtasy Ti4600. In katere so odlike hladilnika? Narejen je večinoma iz bakra in namesto hladilnih reber uporablja hladilne palčke (pins), vsebuje ventilator, ki zmore 5500 RPM in 10.6 CFM ter je namenjen izključno overclockerjem, saj s svojo zasnovo obenem hladi tudi pomnilnik. Pa se ga splača imeti? Če ste strasten navijalec, potem je odgovor samoumeven - da. Zakaj, pa si preberite tukaj.

4 komentarji

Novi vodni bloki

Reactor Critical - Uf, ko sem že mislil, da je tržišče že povsem zasičeno z vodnimi bloki številnih proizvajalcev, ki s svojimi izdelki bolj ali manj navdušijo, me je razveselila novica iz podjetja Next-Cool, ki bo v kratkem predstavilo zanimive bloke.
Prvi se bo imenoval WaterCUBE GT3 in bo v glavnem namenjen predvsem procesorjem na podnožju S370 in SocketA, čeprav proizvajalec obljublja, da bo izdal tudi različico, ki bo posebej prirejena Pentiumom4. Blok bo težak 260 gramov in bo izdelan iz bakra in aluminija. Če je prvi blok dokaj običajen, pa bo drugi nekaj posebnega, saj ga bo proizvajalec namenil hlajenju...

0 komentarjev

Thermaltake predstavil Volcano 7+

X-Bit Labs - Izgleda, da podjetje Thermlatake vse bolj prevzema pobudo pri razvoju hladilnikov za procesorje, grafične kartice in procesorske nabore. Pri slednjih dveh področjih že kar dolgo časa premočno vodi s svojim Blue in Orange Orbom, na področju procesorskega hlajenja pa je položaj nekoliko bolj zapleten, saj imamo tukaj izjemno močno konkurenco. Tako se Thermaltake ne more več posluževati klasičnih rešitev, ampak mora vedno znova ponuditi nekaj novega. In novosti v novem Thermaltakovem hladilniku, ki se imenuje Volcano 7+, sploh ni tako malo. Thermalatake je ta hladilnik izdelal za procesorje na podnožju Socket A, Socket 370 in Socket478. Njegova sredica je narejena iz čistega bakra. Vendar pa baker ni tista...

2 komentarja

Za lahko noč

UK Gamer - Po IZJEMNO dolgočasni soboti sem dobil še eno zanimivo povezavico: Distančnik za AMD Durone ter Thunderbirde se zna izkazati kot zelo priročna zadeva, saj obstaja kar nekaj primerov zloma procesorja ob prevelikem pritisku hladilnika na jedro. Ta distančnik, narejen iz bakra, pa lepo enakomerno porazdeli pritisk po celi površini. Pa še k hlajenju pripomore. Malo, ampak vseeno. Pa lahko noč. Se beremo jutri zjutraj.

4 komentarji

Bakrena ohišja

Akiba - Po spodobnem uspehu aluminijastih ohišij po svetu se je nekaterim verjetno zazdelo, da bi se tudi bakrena ohišja utegnila dobro prodajati. Tako je japonsko podjetje Daut predstavilo svoje popolnoma bakreno ohišje. V bistvu gre za povsem spodoben izdelek, katerega edina posebnost je to, da je narejeno popolnoma iz bakra. Meni osebno se to ne zdi posebej dobra ideja, saj baker nekako ni preveč primeren material za računalniško ohišje, saj je premehak, pretežak, predrag pa še rad oksidira. No ja, mogoče bodo drugi drugačnega mnenja in bo ohišje prava prodajna uspešnica... [;)]

vir: Akiba

vir: Akiba

6 komentarjev