»

Microsoft Baseline Security Analizer v2.0

Microsoft - Že dolgo je tega, kar je izšla prenovljena različica Microsoftovega orodja za pregledovanja osebnega računalnika.

S tem orodjem lahko namreč pregledamo, če imamo nameščene najnovejše popravke za operacijski sistem in ostale, pogosto uporabljane Microsoftove produkte, kot so Office, SQL in Exchange.

Prav tako orodje pogleda nastavitve, katere bi lahko zmanjšale varnost sistema, kot so recimo prazno geslo, dovoljenje za dostopanja do SQL baze, izpostavitev nepotrebnih aplikacij preko IISja, omogočen guest račun, program pregleda tudi nastavitve požarnega zidu in Automatic Updates in ostalo. Pri tem nam pri odkritem nenameščenem popravku ponudi povezavo do popravka ali do članka, kjer...

31 komentarjev

YellowDog Linux 3.0

PC Linux Online - Izšla je nova različica ene izmed popularnejših distribucij Linuxa za Applove računalnike -- YellowDog Linux 3.0. Vključuje KDE 3.1, GNOME 2.2, namestitveni program Anaconda, ki je v glavnem RedHat-ovo delo. Obljublja nam še enoten občutek in izgled med različnimi okenskimi upravljalniki, kar spet močno spominja na RedHat. ISO-datoteke še niso na voljo, saj je YellowDog znan po tem, da tovrstno obliko distribucije izda nekoliko pozneje, sicer pa YellowDog velja za eno najstabilnejših distribucij sploh. Izvirna novica.

0 komentarjev

Nova konkurenca Volji?

Slo-Tech - Ponudnika internet storitev, Voljo, poznamo domala vsi. Pojavil pa se je nov, ki vam prav tako omogoča brezplačno uporabo interneta (plačajo se le impulzi Telekomu Slovenije). Na internet strani Butn.net si lahko preberete postopek -- in že lahko uporabljate internet. Povem naj, da je postopek še preprostejši kot pri Volji, saj za uspešen začetek uporabe interneta ne potrebujete registracije, oz. kot pravijo na svoji strani, "Za priklop na internet ne potrebujete posebnega uporabniškega imena in gesla. S čarnovnikom naredite novo povezavo, vpišete telefonsko številko, pritisnite poveži in že ste butneni na net!" Vse ostalo, kar vas utegne zanimati, si preberite na njihovi strani. Klik!

p.s.: O hitrostih nam pa le poročajte...[;)]

17 komentarjev

Test napajalnika

The Cold Shop - Napajalnik je na prvi pogled zelo nepomemben del računalnika, vendar pa vam kljub zmotnemu prepričanju ravno ta tako "nepomemben" del lahko prepreči nadgradnjo računalnika s kakšno malce bolj potratno grafično kartico, večjo količino pomnilnika (velike količine pomnilnika prav tako zahtevajo svoj delež energije), da o energijsko potratnih procesorjih kot sta Petnium4 in Athlon (Thunderbird in XP) ne govorimo. Ravno zato je pametno, da pri kupovanju računalnika vzamete čimbolj zmogljiv napajalnik. Vendar pa zmogljivost ni vse, saj morate gledati še na število molex konektorjev, ki jih kot po Murphyju "zmanjka" ravno takrat, ko je to najmanj potrebno. In katero podjetje izdeluje napajalnik, ki bi vseboval vse te lastnosti...

2 komentarja

Še malo o Pentiumu 4

Digit Life - Zanje čase se govori samo še o tem procesorju: ali bo dober, ali bo slab, kakšne bodo specifikacije, pri kateri frekvenci bo izdan prvi iz serije itd... Na večino od teh vprašanj že vemo odgovor, manjkala je samo še stran z podrobno razloženo zgodovino vseh Intelovih procesorjev ter zelo podrobno primerjavo P4 s prejšnjimi serijami procesorjev. Tudi ta stran se je pojavila na Digit Lifeu. Tu so v dveh zelo obsežnih člankih predstavili in razložili vse, kar bi vas utegnilo zanimati. Seveda na čisto vsa vprašanja niso mogli odgovoriti, ker Intel ne bo izdal čisto vseh specifikacij do dvajsetega tega meseca. Članek je zelo poučen in zanimiv ter se, za razliko od veliko večih člankov na spletu, nanaša samo na dejstva iz dokumentacij ter se ne ozira na "trače". Članek si oglejte na tej strani.

0 komentarjev