»

Samsung SyncMaster 191T

3D NewsNET - Na 3D NewsNET so si ogledali Samsungov 19" LCD monitor. Po končanem testu so imeli mešane občutke, kajti kot pravijo jih je Samsung SyncMaster 191T zelo navdušil v 2D aplikacijah, ravno obratno pa je bilo s 3D delom. Igre se na njem niso obnesle prav nič dobro - testirali so z Unreal Tournament 2003 ter Quake 3.

A dandanašnji LCD ekrani tako ali tako niso narejeni za igre z velikim številom sličic na sekundo, prihaja namreč naslednja generacija LCD-jev, ki naj bi imela odzivne čase pod 25 ms. Še pred nekaj časa so taki monitorji stali ogromno, danes pa jih dobimo že za 800$ ali manj. Monitorj jih je navdušil z lepimi barvami, kontrastom ter DVI vhodom in kljub nekaj napakam pravi avtor...

19 komentarjev

Samsung 172B

več strani - Na I am not a geek so napisali kratek članek o Samsungovem LCD zaslonu . Na rivalski strani Techware Labs pa so monitor opisali še podrobneje. Če zdaj povem še kaj o LCD zaslonih, ki se tudi v Sloveniji vedno bolj uveljavlajo. Na začetku so bile slike popačene in zato ti zasloni niso bili med ravno najboljšimi, ki jih je bilo moč kupiti. A to napako so odpravili in prav zato se sedaj krog uporabnikov, uporabnost in učinkovitost zaslonov večajo.

0 komentarjev

Samsung in NEC LCD zaslona

Tom's Hardware - LCD zasloni so dražja, a očem bolj prijazna različica monitorjev, saj jim skorajda ne škodujejo, poleg tega pa zavzamejo majhen del pisalne mize. Za današnje čase so 15 palčni monitorji že kar malo premajhni, zato velika večna posega po 17 palčnih. In prav toliko sta velika monitorja Samsung 171N in NEC LCD1760V , ki sta bila osrednja tema testa, spisanega na Tom's Hardware. Po sposobnostih se je bolje obnesel NEC-ov monitor, a ima ta tudi slabo stran -- oblikovanje monitorja, ki ne sodi v vrh današnje ponudbe.

3 komentarji

Širokozaslonski LCDji

PC World - Zaradi naraščanja popularnosti gledanja DVD filmov tudi na prenosnikih, so se nekateri izdelovalci ekranov odločili poseči po zanimivi alternativi običajnim LCD zaslonom - širokozaslonski oziroma "widescreen" LCD monitorji bodo tako našli mesto v prihajajočih prenosnih PCjih. Samsung bo prvi, ki bo naredil tak zaslon in bo večji od petnajstih palcev in sicer 15,4-inčni WXGA (1.280 pikslov x 800 pikslov). Več si preberite na PCWorld.com.

3 komentarji

Plazma zaslon

I Am Not A Geek - Ste se naveličali svojega klasičnega 21" monitorja in bi radi preizkusili kaj bolj naprednega, pa vam projiciranje slike na steno ne diši najbolj, TV pa tudi ne zadošča vašim potrebam? Potem vam ne preostane nič drugega, kot da si nabavite plazemski zaslon. Recimo Samsungovega SPL4225, ki se lahko pohvali s kar 42" diagonalo.

Test tega čuda so spisali na strani I am Not a Geek in se načudili njegovim zmožnostim. Kaj tudi ne, saj je igranje iger na takem orjaku svojevrsten užitek, gledanje filmov pa v primeru posedovanja prej omenjene naprave postane povsem nekaj drugega. No, je pa res, da nas vse skupaj na realna tla zabije cena, ki znaša niti ne tako skromnih 10.000 $ (tisočakov, da ne bo pomote [>:D]).

0 komentarjev

Samsung SyncMaster 151MP

Techware Labs - Na Techware Labs so si ogledali Samsungov LCD monitor, SyncMaster 151MP poimenovan. Stvarca ima zaslon z diagonalo 15", prikaže 1024*768 pik pri 85 Hz, zanimivo pa je tudi to, da si lahko omislite TV tuner, ki ga privijačite na zadnjo stran monitorja, priklopite anteno in voila! že imate televizijo, ki podpira tudi standard HDTV. Daljinec je ob tem seveda samoumneven[:D]. Test se nahaja tukaj.

0 komentarjev

SmartSMS 4.5

gsmsoft.nu - Ker je naša galerija Nokiinih logotipov zelo dobro obiskana, je v mojem in vašem interesu, da zadevo obnavljamo. Ker sem obljubil, da vam bom sporočil, ko bo prišel na dan program za logotipe pri drugih znamkah GSMjev, se bom tega držal in zato vam povem, da je izšel (že nekaj časa nazaj) SmartSMS 4.5, ki naj bi podpiral pošiljanje logotpiov poleg na Nokiine aparate tudi na: Ericsson-ove, Siemens-ove, Alcatel-ove ter Motoroline.
gsmsoft.nu je tu za vas, obljubljam pa, da bom v kratkem tudi sam raziskal ta program in napisal kratek vodič, kot ste vajeni.

5 komentarjev

XP, odkleni se!

I Am Not A Geek - Na naši strani smo pred časom že posredovali razne povezave do vodičev za odklep najnovejšega Athlona z marketinškim imenom XP. Na I Am Not A Geek se spravijo delati enako modifikacijo, le da čisto malo drugače. Sicer pa (slej ko prej) nameravam narediti enako tudi jaz. Ako se vse posreči, že ta vikend. In tudi mi bomo imeli članek na to temo .

3 komentarji

Hercules Prophetview 720 LCD zaslon

Dan's DATA - Hercules je na trg poslal svoj LCD zaslon Prophetview 720 z diagonalo 15 palcev. Danes sem zasledil test tega LCD zaslona, ki je dokaj poceni - v Sloveniji približno 120 tisoč tolarjev. Zaradi cene in neizkušenosti Herculesa pri izdelovanju monitorjev se mi je zastavljalo kar veliko vprašanj glede kvalitete samega izdelka, a ta po testu sodeč sploh ni vprašljiva. LCD zaslon se izkaže za enega izmed boljših, še bolj pa to pride do izraza, če pogledamo ceno monitorja in njegov dizajn. Podstavek je iz aluminija, monitor pa iz modrovijolične plastike, na mizi pa zasede manj prostora kot običajen LCD zaslon.

6 komentarjev

LCD monitorji @ Dan's Data

Dan's DATA - Danes nimam toliko časa, zato se bom malce skrajšal obseg svojih novic in se omejil le na najnujnejše. Prvi so na vrsti LCD zasloni na Dan's Data. Dan se je podal na test Acer FP581, Samsung SyncMaster 151MP in Samsung SyncMaster 560V, ter jih pregledal, kolikor pač zna. Sicer bi človek pričakoval, da se bo Dan podstopil malce večjega testa, ampak kdor z malimi stvarmi ni zadovoljen, večjega vreden ni ... Khm... No, vsekakor LCD zasloni pomenijo manjšo revolucijo na področju monitorjev, saj se ponašajo z zares izjemno sliko, poleg tega pa za malce višjo ceno še vedno vzbujajo status prestiža. Vendar prestiž in dostopnost gor ali dol, še vedno sem mnenja, da LCD zasloni niso primerni za kakšnega težkokategornega igričarja. Bi pa utegnili zanimati marsikaterega, ki po cele dneve presedi za računalnikom in piše v Wordu ;) .

0 komentarjev

Ventilator za monitorje

I Am Not A Geek - Pa smo dobili še ventilator, ki hladi elektroniko v monitroju. Če sem kakšnemu nadobudnemu navijalcu povzročil skomine, naj kar takoj povem, da monitorski ventilator ni namenjen navijanju monitorja, ampak hlajenju le-tega. Sicer že slišim smeh, ki prihaja izza številnih ekranov bralcev, ki berejo to novico, vendar sodeč po temu članku na I am not a geek , lahko rečem, da pregrevanje elektronike nič kaj preveč ne koristi ekranu, ampak kvečjemu nasprotno. Če pa boste investirali v monitorsko hlajenje, pa najbolje veste sami. Samo toliko, da veste, da te stvarce tudi obstajajo. Mimogrede, če ne boste privarčevali pri monitorju, ki vam bo zaradi pregrevanja crknil čez nekaj let, pa boste zagotovo privarčevali pri ogrevanju (moj Hitachi CM615 in Celeron 500 se tako grejeta, da mi pozimi ni treba dodatno ogrevati računalniške sobe, hehe ).

7 komentarjev

LCD-ji nekoč in danes

Hardware Extreme - Ste si že večkrat želeli, da bi nadgradili svoje precej šibko znanje o LCD-jih, ali pa bi si radi le osvežili že rahlo pozabljeno? Če je temu tako, potem bo ta članek kar pravšnji za vas. Večina članka govori o uporabi LCD-jev, njihovemu delovanju, dobrih in slabih lastnostih, nekaj malega pa je tudi zgodovine. Če povzamem na kratko, LCD zaslone je izumil človek z imenom Fergason. Kot se za prototipe spodobi, tudi prvi LCD zaslon ni bil čisto nič podoben današnjim. Prototip je žrl električno energijo kot nor, imel je precej omejeno življenjsko dobo, pa še slab kontrast povrhu. LCD-je so prvič prikazali v javnosti leta 1971 in ljudstvo jih je za čuda sprejelo. Kmalu so se malce bolj dodelani LCD-ji začeli pojavljati v kalkulatorjih, urah, ... in seveda pri računalnikih. LCD-ji so se obdržali do danes in napovedujejo prevlado med zasloni. Imajo odlike (ostrina, kontrast, majhnost ...), kot tudi slabosti (cena, "mrtvi piksli", ...). Razlog, da se LCD-ji še niso množično razširili je...

2 komentarja