»

Uradno: moški izgubijo glavo ob čednih dekletih

Slashdot - Dobili smo uradno potrditev tega, kar vsi že dolgo časa vemo. Privlačna dekleta pripadnike močnejšega spola poneumljajo - k sreči le začasno. Psihologi na Radbound University so namreč osuplo obstali, ko je eden izmed njihovih kolegov v pogovoru z neznanim privlačnim dekletom napel vse kriplje, da bi jo očaral. Hkrati je povsem pozabil, kje stanuje, ko ga je dekle pobaralo o naslovu. Takoj so zbrali 40 študentov in opravili raziskavo na to temo, katere rezultate so objavili v članku Interacting with women can impair men’s cognitive functioning v Journal of Experimental Social Psychology.

Ti so morali najprej opraviti test, ki je meril njihove kognitivne funkcije. Opazovali so tok črk in čim hitreje ugotavljali, če je prikazana črka enaka prejšnji. Nato so jih polovico posadili v družbo čednih mladenk za sedem minut, drugo polovico pa v bližino moških kolegov. Rezultati so bili bolj predvidljivi kot angleško vreme. Čim privlačnejša se je sogovornica zdela študentom, tem slabše so...

51 komentarjev

Sempron 2100+ s porabo 9 W

Daily Tech - AMD je najavil prenovljeno različico cenovno ugodnega procesorja Sempron. Tokrat je glavna novost poraba, novinec namreč za delovanje potrebuje samo 9 W električne moči, kar pomeni, da je zelo primeren za majhne računalniške sisteme. Trenutno na tem področju dominira Via s svojimi Micro, Nano in Pico ITX ploščami ter pripadajočimi procesorji.

Gre za prvi tovrsten procesor iz AMD-jevih tovarn, ki ima 64-bitno podporo, a če gre verjeti odgovornim, se jih bo v bližnji prihodnosti kmalu pojavilo še več. Na voljo naj bi bile že nekatere osnovne plošče s podnožjem Socket S1, ki nizkonapetostnega Semprona 2100+ podpirajo.

Izvorna novica.

32 komentarjev

Napajalnik za grafične kartice

X-Bit Labs - S pojavom novejših, zmogljivejših in tudi precej požrešnih grafičnih kartic je dovolj močan napajalnik postal nuja za vse uporabnike sodobnih sistemov, še posebej za tiste ki uporabljajo dve (ali po novem celo štiri) kartici povezani s tehnologijo SLI ali CrossFire. Sodobni grafični izdelki, pa naj bodo iz rdečih ali zelenih tovarn, potrebujejo tudi več kot 100 W električne moči, zato bo na letošnjem CeBIT-u Fortron predstavil svoj najnovejši izdelek - napajalnik, namenjen napajanju grafičnih kartic, FSF VGA Power.

Nov gizmo z močjo 300 W se namesti v prosto mesto 5,25", vklopi pa se avtomatsko, skupaj z računalnikom. Za njegovo hlajenje skrbita vgrajena temperaturno regulirana ventilatorja s premerom 40 mm, za lepši izgled pa...

8 komentarjev

Nexus NX-4000

Extreme Overclocking - Ko govorimo o kakovostnih napajalnikih, ponavadi pomislimo na Antec in Enermax, ki kraljujeta v naših krajih. Nikakor pa ne smemo pozabiti na podjetje Nexus, ki je na trg poslalo svoj 400W napajalnik. S tem PSUjem sicer ne bi mogli dosegati ekstremnih navijanj in imeti tono PCI naprav, saj je namenjen povprečnim uporabnikom. Naprava, katere prvenstvena odlika je tišina, je pravi balzam za naša ušesa.

2 komentarja

Kingwin KWI-450WABK

Overclocker's Club - Trenutno si področje napajalnikov lastita podjetji Antec in pri nas bolj razširjen Enermax. A na trg se prebijajo tudi drugi proizvajalci in eden izmed njih je Kingwin. Kingwin KWI-450WABK je eden izmed njihovih najmočnejših napajalnikov, saj lahko porabnike oskrbi s kar 450W električne moči. Taka stvar pa se tudi greje in za to so zelo dobro poskrbeli, saj nanj pihajo kar štirje 80 mm ventilatorji, katere osvetljuejo večbarvne LED diode. A ker so ventilatorji dokaj glasni, se avtomatsko uravnavajo glede na temperaturo, kar močno olajša gledanje DVDjev. Če boste malo rezali po ohišju, da boste opazovali lightshow o napajalniku razmislite, sicer bo pa 350W napajalnik brez vsakršnega...

5 komentarjev

Ko 500 W ni dovolj

Mikhailtech - Potreba po kvalitetnem napajanju se večajo, saj procesorji in matične plošče potrebujejo vedno več elektrike. Zaradi tega so se sposobnosti napajalnikov močno dvignile. Pred nekaj leti je čisto zadoščal 250W napajalnik, ki bi danes lahko poganjal le še slabotnejše sisteme. Že za nomralno uporabo potrebujete vsaj 350 W, če pa imate priključene še kakšne ventilatorje ali dodatne diske, pa se poraba električnega...

10 komentarjev

Naredite si svoj napajalnik

vir: Pimprig
Pimprig - Na PimpRig so spisali nadvse zanimiv, četudi rahlo nenavaden članek, ki nas popelje skozi gradnjo napajalnika. A ne veselite se prehitro, ne gre za pošast, ki bi kot za šalo napajala peltierove elemente, temveč le za 750 miliamperskega malčka, ki zmore pri dvanajstih voltih oddajati 9 W. A tudi kot tak, bi bil za preizkušanje kakšnih ventilatorjev ali LED diodic čisto uporaben. Četudi se ne boste podali v samogradnjo, z branjem članka dobite precejšen upogled v delovanje napajalnika.

6 komentarjev