»

Test Tyanove "Thunder" Dual SocketA platke

Overclockers.com.au - Na Overclockers Australia so naredili test Tyanove "Thunder" Dual SocketA matične plošče. Testni sistem je vseboval 2 Palomino procesorja pri 1.2 Ghz, Tyanovo matično ploščo, 256 MB Samsungovega DDR RAMa, Taisolove procesorske hladilnike in kot se spodobi za tak sistem, tudi močan napajalnik (Delta 465 W). Plošča je namenjena bolj serverjem, kot pa navadnim uporabnikom in overclockerjem, saj nima v BIOSu niti ene nastavitve za navijanje. Mogoče tudi zaradi tega, ker je BIOS beta verzije (test plošče je eden bolj zgodnih, zato ne gre pričakovati še kake blazne popolnosti). Ploščo so poslali tudi skozi različne teste. Rezultati so sicer precej impresivni, vendar jih je treba jemati bolj z rezervo, saj gre za enega bolj zgodnjih testov, so pa dober pokazatelj, kaj lahko pričakujemo v prihodnje. Na isti strani najdete tudi goro slik.

3 komentarji

VIAini načrti

Jaz - V svojem stostranskem stilu je Sharky objavil še eno analizo, tokratk načrtov največjega neodvisnega proizvajalca veznih čipovij, VIA. Podjetje je zadnje čase res kar hiperaktivno in moram priznati, da pripravljajo nekaj zanimivih stvarc (P4 čipovja, Dual SocketA čipovja...), tako da si zadevo le oglejte. Thnx, Mate.

0 komentarjev

Dual AMD platke prihajajo!

Jaz - Glede na to, da mi je povezavo na te slikice poslalo vsaj ducat ljudi, sem jih seveda moral objavit. Gre za slike prve Dual SocketA plošče, in sicer gre za Tyanovo AMD 760MP platko. To je vsekakor pozitivna novica, saj pomeni, da plošče ostalih proizvajalcev niso tako daleč. Seveda mi ni potrebno poudarjati, da na Dual SocketA plošče čaka kar nekaj ljudi. Upajmo le, da si AMD ne bo začel izmišljevati raznih omejitev (SMP nekompatibilnost Duronov ali kaj podobnega)...

0 komentarjev

Intelova interna dioda proti socket diodi

Overclockers.com - Tudi v našem forumu se ljudje pogosto prerekajo o temperaturah procesorjev. Pri skoraj enakih pogojih eni navajajo nizke, drugi visoke temperature in se potem čudijo od kod razlika. Razlog je večinoma v načinu merjenja temperature procesorja, saj se na večini novejših plošč dioda nahaja kar v podnožju procesorja. Seveda ni potrebno poudarjati, da takšen način merjenja temperature ni natančen. Za primerjavo so na Overclockers.com objavili rezultate meritev internet in socket diode pri različnih hladilnikih. Socket dioda je v večini primerov kazala kar krepko manj in v primerjavi z interno precej bolj nenatančno. Zato vam polagam na srce, da v primeru, da si ne lastite kakšnega novejšega Intelča, ki ima interno diodo, vsaj uporabite priključke za zunanje diode in eno namestite tako, da se bo dotikala jedra procesorja. Tako bodo rezultati precej bolj natančni!

0 komentarjev

Dual SocketA plate

HardOCP - No, po nekaterih informacijah naj bi se resen razvoj na dvoprocesorskih ploščah za AMDjeve SocketA plošče končno začel. To niti ni čudno, saj je povpraševanje po njih zares ogromno. Nihče se ne bi branil poceni dvoprocesorskega sistema, kajne? No, razvoj poteka, toda prve plošče bomo verjetno ugledali šele čez kakšna dva meseca. Potrpite.

9 komentarjev

ABIT v bližnji prihodnosti

X-Bit Labs - ABIT bo v bližnji prihodnosti izdal kar nekaj modelov novih plošč. Kljub nekaterim govoricam je še vedno opaziti nespremenjeno politiko podjetja, torej nagibanje k zahtevnim uporabnikom in overclockerjem. Prva plošča bo KG7, zdaj že znana AMD 760 SocketA plošča s podporo za DDR SDRAM. Videli jo bomo februarja. Druga SocketA plošča se bo imenovala KR7, šlo bo pa za različico z VIA KT266 čipovjem, ki bo prav tako podpirala DDR SDRAM. Naslednja platka se imenuje TW7, šlo pa bo za i850 ploščo za Pentiume4. ABIT je precej predelal referenčni Intelov design in v ploščo integriral tudi ATA100/RAID kontroler. Aprila bomo videli še 3 plošče, o katerih trenutno ni znano veliko. Znano je, da bo šlo za platke namenjen P3 Tualatin procesorjem: ena bo imela i815B čipovje, drugi dve pa bosta bazirali na predelanem VIA Apollo Pro133A, ki podpira Tualatine.

1 komentar

Modifikacije Epox 8KTA3 plošče

VR - Zone - Na VR-Zonu so še enkrat prvi v angleščini zmodifikacijami kakšne nove plošče in tokrat je to Epox 8KTA3. Nova Epoxova SocketA plošča z VIA KT133A čipovjem je zares polna raznih overclockerskih funkcij, toda zelo skopo odmerjene VCore in VIO voltaže preprečujejo maksimalen izkoristek. Seveda se jih da sprostiti, toda le s hardversko modifikacijo. Ker bo po vsej verjetnosti šlo za zelo popularno matično ploščo tudi pri nas, si to povezavo kar shranite nekam...

1 komentar

SuperOrb v Sloveniji!

Jaz - Še ena vesela novica: Thermaltakove SuperOrb hladilnike je že mogoče kupiti tudi v Sloveniji. To sem izvedel povsem po naključju, saj so mi fantje iz Electre-ST hladilnik priložili kar k Soltekovi overclockerski SocketA plošči. Ko sem danes odpiral pošiljko sem bil nemalo presenečen, ko sem v njej zagledal tudi SuperOrba. Zadeva je dejansko zelo zelo impresivna, na teste pa boste morali še malce počakati. Za cene in dobavljivost pa se brzinsko pozanimajte na njihovi domači strani.

5 komentarjev