»

Applova ponudba za prevzem Dropboxa zavrnjena

Slashdot - Apple bo letos predstavil svojo storitev iCloud, ki omogoča uporabnikov shranjevanje kopije lokalnih datotek v oblaku, a še pred razvojem svoje storitve, so poizkusili odkupiti že uveljavljeno rešitev. Za Dropbox, ki je stabilno verzijo dosegel šele konec preteklega leta, na trgu pa je že vse od leta 2007, je Apple neuspešno ponudil 800 milijonov dolarjev.

Vrednost Dropboxa sodeč po zadnji dokapitalizaciji znaša štiri milijarde dolarjev, a vrednost je seveda le papirnata, dokler kdo ne ponudi tolikšne vsote. Letno ima Dropbox 100 milijonov dolarjev prihodkov, zato ga je Apple ocenil na 800 milijonov dolarjev. Dropbox namreč brezplačno ponuja 2 GB prostora (tudi nekoliko več, če pripeljete nove uporabnike), za plačljive...

52 komentarjev

Nokia pohrustala Novarro

Mashable - Nokia je v petek najavila, da prevzema chicaško podjetje Novarra, ki pripravlja brskalnik Vision Mobile Browser, ki teče na Javi oz. BREW-u. Vision najdemo na kopici telefonov, običajno pod drugo znamko operaterja, in je bil do izida Androida in iPhona eden izmed vodilnih brskalnikov na mobilnih telefonoih. Prvikrat je izšel daljnega leta 2002 za Palme kot WebPro. Novarra je poleg tega svoj čas sodelovala z Motorolo, Samsungom in drugimi. Finančnih podrobnosti podjetji nista želeli razkriti.

Če bodo regulatorji trga prevzem potrdili, bo v drugi polovici letošnjega leta Novarra postala podružnica Nokie. Z novo tehnologijo, ki jo prinaša znanje Novarre, želijo oplemenititi družino telefonov Nokia Series 40 kasneje letos. Sam prevzem verjetno ni borba za Vision, ampak dobro ekipo zaposlenih v Novarri in pa nekaj patentov. Vemo namreč, da Novarra drži patent za "prilaganje informacijske vsebine elektronski nparavi", ki pokriva sodelovanje omrežnih strežnikov (in-network servers) z...

1 komentar

AMD po dolgih letih z dobičkom

V zadnjem letu je delnica AMD-ja zrasla

AMD - AMD-ju je končno uspelo doseči pozitiven poslovni rezultat. V izteklem se četrtletju so namreč zabeležili 1,29 milijarde dolarjev dobička. Medtem so vsi njihovi prihodki znašali 1,62 milijarde dolarjev, kar je za 18 odstotkov več kot četrtletje prej in za 42 odstotkov več kot v enakem obdobju leto poprej. Omeniti velja, da je levji delež dobička prinesel Intel z 1,22-milijardno poravnavo; brez nje bi poslovali s pozitivno ničlo. To je prvikrat po 13 četrtletjih, da je AMD ponovno posloval z dobičkom.

V celotnem fiskalnem letu 2009, ki se je izteklo na Štefanovo, so zbrali 5,4 milijarde dolarjev prihodkov in 304 milijone dolarjev dobička, medtem ko so še leto prej napravili več kot tri milijarde minusa.

Z letom 2010 bo AMD poročal le o finančnih rezultatih dizajnerskega dela, torej podjetja AMD po razdelitvi, in ne več...

25 komentarjev

AMD novičke

Slo-Tech - AMD je danes zanikal, da bi preklical prihod dvojedrnih Phenomov, o čemer smo vam včeraj poročali. Dvojedrni procesorji s kodnim imenom Kuma bodo tako luč sveta zagledali nekje v drugi polovici letošnjega leta.

Poleg tega naj bi v tretjem četrtletju AMD predstavil dva varčna trojedrnika, Phenoma X3 8450e s frekvenco 2,1 GHz ter 8250e s frekvenco 1,9 GHz. Oba naj bi imela porabo 65 W, kar je 30 W manj kot sedanji trojedrniki. Cene novih procesorjev zaenkrat niso znane, vendar glede na sedanjo prakso bodo varčni modeli stali približno deset do dvajset dolarjev več od običajnih trijedrnikov z enako frekvenco.

Vse bližje je tudi 23. junij, ko naj bi AMD uradno prestavil Radeone nove generacije, na spletu pa so se že pojavili nekateri neuradni testi omenjenih grafičnih kartic, najnovejšega najdete tule. V kolikšni meri gre za realne teste bomo izvedeli seveda po objavi prvih uradnih testov novih grafičnih kartic.

Kljub temu, da je nVidia pred časom prevzela Ageio, Intel pa Havok,...

14 komentarjev

Ambiciozni načrti AMD-ja

DigiTimes - Po virih iz tajvanskih proizvajalcev matičnih plošč sodeč, načrtuje AMD v drugi polovici letošnjega leta prodajo 26 milijonov procesorjev, s čimer bi v letošnjem letu prodali 46 milijonov procesorjev. S tem bi svoj delež na trgu procesorjev povečal na kar 32 odstotkov. Kot je znano je v drugem četrtletju AMD dosegel največji delež na trgu procesorjev z dvaindvajsetimi odstotki. Dodatnih deset odstotkov naj bi pridobil s prodajo procesorjev za prenosnike in s pomočjo prej omenjenih proizvajalcev matičnih plošč.

Več o tem na DigiTimes-u

35 komentarjev

Philips izdal prvo Blu-Ray enoto

X-Bit Labs - Iz Philipsa so včeraj sporočili, da so izdelali prvo Blu-Ray enoto. Omenjeni standard je bil razvit v skupini trinajstih podjetij. Med njimi najdemo večino vodilnih podjetij na področju zabavne elektronike. Na en enoslojni medij zapišemo za 27 GB podatkov, kar znese okoli 2 uri HDTV (high-definition television) videa. Seveda lahko v prihodnosti pričakujemo tudi medije, na katere bomo lahko zapisali do 54 GB podatkov.

Philipsova enota tako zna pisati na CD in DVD medije, brati pa zna tudi Blu-Ray medije. Prvič bo predstavljena na CES (Consumer Electronics Association) ta teden v Las Vegasu, medtem ko bomo morali počakati na nakup do druge polovice letošnjega leta. Večja razširjenost tega standarda pa je predvidena za prihodnje leto, ko bodo Blu-Ray začeli uporabljati tudi v filmskih studiih. Izvirna novica

15 komentarjev

Intel podvojil dobiček

The Register -

Z mesecem julijem smo že pošteno zakoračili v drugo polovico letošnjega leta, tako da se lahko v kratkem nadejamo obilice poslovnih rezultatov podjetij za drugo četrtletje. Danes imamo pred seboj Intelove.

V celotnem drugem kvartalu so dohodki od prodaje znašali 6,8 milijarde dolarjev, kar je za osem odstotkov več kot v enakem obodobju lani (6,3 mrd). Čisti dobiček je znašal 896 milijonov dolarjev, kar je za 101 % več v lanskem drugem četrtletju, ko so ga pridelali 'zgolj' 446 mio.

Za tretje četrtletje Intelovi tržniki napovedujejo zaslužke med 6,9 in 7,5 milijardami. Intel se je vsled odličnih rezultatov odločil povečati proračun za raziskave in inovacije, tako da bodo le-temu letos namenili 4,2 milijarde namesto prvotno načrtovanih štirih. Intelove delnice trenutno kotirajo pri vrednostih okrog 24 dolarjev. The Register, The Inquirer.

6 komentarjev