»

Telefoni s prepogljivimi zasloni so naposled tu

Slo-Tech - Samsung je na svoji konferenci za razvijalce predstavil prototip telefona s prepogljivim zaslonom, ki pride na trg v naslednjem letu. Toda v tem segmentu ga je že prehitelo ameriško podjetje Royole, katerega telefon FlexPai bo na Kitajskem v prodaji že prihodnji mesec.

Demonstracijskih primerkov upogljivih ekranov smo se na tehnoloških sejmih, še posebno CESu, v zadnjih letih že dodobra nagledali. Toda končni izdelki, katerih zaslone bi bilo moč prepogniti ali celo zviti, so se doslej odmikali kot uporabna jedrska fuzija. Nič več. Manj znano kalifornijsko podjetje Royole je predstavilo telefon FlexPai, ki bo decembra že na voljo kupcem na kitajskem tržišču. V raztegnjenem stanju ima obliko manjše tablice s 7,8-palčnim AMOLED zaslonom ločljivosti...

138 komentarjev

Sony z novimi CMOS senzorji, kmalu s kar 12 megapiksli v telefonih

12,25 in 8,11 Mpixel senzorja in pripadajoči leči, merilo v milimetrih.

vir: engadget
engadget - Čeprav trenutno vodi Samsung z desetimi megapiksli in trikratnim optičnim zoomom (in videzom kompaktnega fotoaparata, čeprav naj to ne bi bil), bo tako ostalo le še nekaj mesecev. Sony bo namreč že marca predstavil nove senzorje s kar 12,25 megapiksli, že letos pa bo na voljo CMOS čip z 8,11 megapiksli.

Problem je le, da je tekma za megapiksle zelo podobna enaki tekmi pri kompaktnih fotoaparatih, ki je prinesla le ogromno šuma in nasploh slabo kvaliteto slike. Upajmo, da bodo proizvajalci upoštevali izkušnje kompaktnih fotoaparatov in se osredotočili tudi na kvaliteto leč.



Včasih...

85 komentarjev

Mobilniško pretikanje

mobisux - Za nadzor domače elektronike (televizijski sprejemniki, glasbeni stolpi itd.) tokrat rešitev ponuja podjetje PsiNT, ki predstavlja aplikacijo, s pomočjo katere se je tudi Sony Ericsson P800 pridružil množici naprav, ki omogočajo nadzor nad domačo elektroniko. Teh naprav je v domovih vedno več, zato so številni "daljinci" gotovo nadležni. Program lahko brezplačno preizkusite v 21 dneh. Novica.

0 komentarjev

Sony Clié PEG-NZ90

Hardware Zone - Sony je ravno pred novim letom začel prodajati zelo priljubljene dlančnike z imenom PEG-NX70, a na trgu so se že pojavili njihovi nasledniki -- Sony Clié PEG-NZ90. Za razliko od Compaqovih dlančnikov, je na njih naložen Palm OS 5, ki je precéj priljubljen med uporabniki. Ko dlančnik te serije pogledamo, najprej opazimo, da je prepogljiv in da ima vrtljiv zaslon. Poleg tega vsega tega boste našli tudi digitalni fotoaparat z dvema megapiksloma ločljivosti. Klik!

0 komentarjev

Božični mini digitalci

Tom's Hardware - V današnjih časih so digitalni fotoaparati že nekaj zelo vsakdanjega. Postajajo vedno manjši in zmoglivejši, količini le-teh na tržišču primerno pa pada tudi razmerje cena/kvaliteta. Na Tom's Hardware so si ogledali 5 digitalcev podjetij Sony, Cannon, Minolta, Toshiba in Casio. Vsi imajo vsaj eno, nekateri pa tudi 3 megatočke. Najbolje se je obnesla Minolta, a to ima svoje posledice - bila je največja med testiranimi. Velikost je pomembna!

0 komentarjev

Palmov paradni konj

več strani - In vendarle se je zgodilo, Palm je končno izdal svojega paradnega konja med dlančniki - Tungstena T. Opremljen je z barvnim zaslonom, veliko razširitvenimi možnostmi na njem pa teče Palm OS 5. V ZDA stane približno 500 zelencev, cena v naši Kokoški pa seveda še ni znana. O uporabnosti in kvaliteti zaenkrat še ni podatkov, tako da pa presodite sami. Klik, klik in uraden klik!

1 komentar

Palm OS 5 dlančnik

več strani - Sony je danes predstavil Clie NX serijo dlančnikov, ki bodo poganjali nov Palmov operacijski sistem. Vsebovali bodo 200 MHz procesor, 320x480 TFT ekran, 16 MB pomnilnika in prav tako 16 MB ROMa, možnost za brezžično povezavo, "luknjo" za Memory Stick, snemalnik glasu in MP3 predvajalnik. Predstavili so modela NX 70 in NX 60, razlika med njima je le v tem, da ima NX 70 vgrajeno kamero, ki je zmožna zajemati filmčke v MPEG 4 formatu in slike v ločljivosti 640x480 točk. Vključena je še Sonyeva programska oprema z veliko koristnimi aplikacijami.

Glede na specifikacije izgledata dlančnika kot solidna, veliko pa je odvisno tudi od novega operacijskega sistema, videti pa bomo morali tudi vzdržljivost baterije. Klik ter klik!

0 komentarjev

Novi Palmovi modeli

Palm Info Center - Na Palm Infocentru sem našel nekaj govoric o prihajajočih modelih Palmovih dlančnikov. Iz anonimnih virov so dobili sliko Tungstena T, definitvno enega najbolj pričakovanih dlančnikov, saj bo na njem tekel Palmov OS 5. Seveda bo imel barvni zaslon z ločljivostjo 320x320 pik, izboljšana pa naj bi bila tudi podpora večpredstavnosti, ki smo jo pogrešali na prejšnjih Palmovih operacijskih sistemih. Klik!

Obenem pa so se razširile govorice o novem "pametnem" telefonu, imenovenam Tungsten W in cenejšem dlančniku, ki so ga poimenovali Zire.

0 komentarjev

Winamp

Winamp - Vsi vemo da je program Winamp najbolj priljubljen med uporabniki po svetu za predvajanje mp3 datotek in slovenci zagotovo nismo izjema. Zakaj torej ne bi imeli tudi mi svoj "language pack" za Winamp, če ga imajo že domala vse države sveta [:D]? Na tem naslovu si lahko vunpotegnete "slovenski language pack" za program Winamp (čeprav verjamem, da bi ga vsak znal upravljati sredi noči v hebrejščini če je treba [;)]). Pa vseeno. Ko zadevico pretočite na svoje računalo (cca. 50 kb) in ko file zaženete se vam namesti privzeto v direktorij c:\Program Files\WinAmp\, kar ni nujno prav. Če imate program Winamp v kakšni drugi mapi, preprosto vsebino iz Program Files\Winamp skopirajte v vaš direktorij. Zaženite program, kliknite setup, izberite jezik Slovenščina, Winamp se bo ponovno zagnal in viola, vsa okna in meniji so v slovenščini.

5 komentarjev

Novi dlančniki

The inquirer - September ne bo samo mesec, ko se bo bodo končale počitnice in se bo začela šola, ampak tudi mesec, v katerem bodo tri podjetja (Palm, Sony in Handspring) predstavila nove dlančnike:
Palm se trenutno ukvarja s konkurenco v obliki Compaqovega i-Paqa in bo 20. septembra predstavil nov model m125, ki bo zasnovan na dizajnu serije m100.
Tudi Handspring bo šel v akcijo in najavil nov Ace model, ki bo nadomestil Visorja DLX, poleg tega pa ima v planu tudi model Columbia, ki bo vseboval 16 MB pomnilnika in 45 MHz procesor.
Sony bo predstavil svoj Clie S320 MSRP, ki bo stal 199 $ in bo vseboval sivinski zaslon, N610 z barvnim zaslonom, ki bo stal 399 $ in najzmogljivejši dlančnik N710, ki bo prav tako vseboval barvni zaslon, podpiral pa bo tudi standard MP3 in video (cena 499 $).

0 komentarjev