»

10000 član na Overclockers Australia

Overclockers Australia - Humm, 10000? Saj v bistvu če tako pogledamo, to niti ni tako veliko. Glede na to, kako velika je Avstralia in koliko ljudi živi tam, se mi v bistvu sedaj, ko primerjam z nami res ne zdi veliko. Slo-Tech ima 3094 registriranih uporabnikov, Slovenija pa je v primerjavi z Avstralijo le 0,26% ozemlja celotne Avstralije. Toda ker velikost ozemlja ne pove dovolj, naj vam podam še število prebivalcev. V Avstraliji jih je okoli 18.100.000, v Sloveniji pa približno 2.000.000. To pomeni da je nas v primerjavi z Avstralci 11%. To pomeni, da če bi bili tudi oni toliko overclockarji in računalničarji kot smo Slovenci, bi moral imeti Overclockers Australia že cca 28.000 uporabnikov. Pa recite, da Slovenci nismo nori!

3 komentarji

XP, odkleni se!

I Am Not A Geek - Na naši strani smo pred časom že posredovali razne povezave do vodičev za odklep najnovejšega Athlona z marketinškim imenom XP. Na I Am Not A Geek se spravijo delati enako modifikacijo, le da čisto malo drugače. Sicer pa (slej ko prej) nameravam narediti enako tudi jaz. Ako se vse posreči, že ta vikend. In tudi mi bomo imeli članek na to temo .

3 komentarji

Slabe novice za lastnike ABIT plošč

X-Bit Labs - Z novimi AthlonXP procesorji so se na spletu pojavila številna sporočila razočaranih lastnikov številnih matičnih plošč, ki ne zmorejo podpirati najnovejših AMD-jevih procesorjev. Med razočaranimi lastniki pa niso samo tisti, ki posedujejo plošče neznanih tajvanskih proizvajalcev, ampak celo tisti, ki so veliko stavili na sedaj že legendarne ABIT-ovke. In katere ABIT-ovke imajo probleme z AthloniXP? Berite dalje:
  • Vsi lastniki, ki imate v svojem računalniku KT7 / KT7-RAID / KT7E plošče (vse verzije) in KT7A/KT7A-RAID V1.0/1.1/1.2, ste lahko upravičeno razočarani, saj vaše plošče ne bodo nikoli videle Athlonov XP.

  • Bolj srečni ste lahko lastniki plošč ABIT KG7 / KG7-RAID in ABIT KT7A / KT7A-RAID V1.3, saj so le-te popolnoma združljive z AthloniXP

V čem tiči problem? Dejstvo je, da AMD navaja, da so AthloniXP popolnoma združljivi za nazaj tako z najnovejšimi chipseti, kot tudi z malce starejšimi VIA KT133/A/E, tako da tukaj nebi smelo biti problema. Po vsem tem lahko sklepamo, da so...

6 komentarjev

ABIT KT7, KT7-RAID, KT7A in KT7A-RAID BIOS

ABIT - Še ena kratka novica. Izšli so novi BIOS-i za ABIT KT7, KT7-RAID, KT7A in KT7A-RAID matične plošče. Novega na njih je večja stabilnost za AMD Athlon procesorje s FSB-jem 133MHz, podpora za 1.4GHz Athlone (šele zdaj?!), povečana kompatibilnost SCSI komponent in nekaj popravljenih hroščkov. Pred flash-anjem si OBVEZNO preberite navodila, da se ne bodo zgodile kakšne nesreče.

2 komentarja

Avstralsko posredovanje testov

Overclockers Australia - Jah, Overclockers Australia pestijo podobne težave. Pomanjkanje novic, namreč. Pa časa tudi, izgleda. Kajti, v celi soboti (sedaj je v Avstraliji že nedelja) je bila napisana samo ena novica s povezavo na več različnih testov. Nekaj od teh sem že omenil, drugih še ne. No, manjkajoči člen bo sedaj zapolnjen:

  • Abit KT7A-RAID na I Am Not A Geek
  • Supermicro SC760 ohišje na Tech Planetu
  • Thunderbird 650 @ 1000 MHz na The Tech Zone
  • Pentium 3 700e @ 1200 MHz na Extreme Overclocking


  • Vi veselo na branje, jaz pa nazaj k pisanju velikega vzporednega testa zvočnih kartic... Ups, pa sem preveč povedal .

    0 komentarjev