»

Nov prispevek: Tomaž Štolfa: The Internet of Things

Slo-Tech - Konec novembra je v Tehnološkem parku potekal WebCamp Ljubljana. Po splošnem mnenju obiskovalcev je dogodek uspel.

Kot smo obljubili, bodo počasi, za vse, ki se dogodka niso mogli udeležiti, na voljo posnetki predavanj.

Najboljša predavanja pa bomo objavili tudi na Slo-Techu. Začenjamo s predavanjem Tomaža Štolfe: The Internet of Things.

V naprej se opravičujemo za malo slabšo tehnično izvedbo snemanja. Naslednjič bo bolje.

3 komentarji

Podatkovne baze in NoSQL. Oblikovanje sporočilnosti spletne strani. V Kiberpipi ta teden.

Od začetka do Koale - zabava ob izidu Ubuntu 9.10 v Kiberpipi

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Na Pipinem odprtem terminu v torek ob 19h bo Gašper Žejn z Zemante govoril o podatkovnih bazah in o tem, kako so zadnja leta zaradi ogromne količine podatkov, ki jih ustvarjajo spletna družabna omrežja, postale relacijske baze zaradi prepočasnosti neuporabne za shranjevanje podatkov. Velikani so zato razvili alternativne rešitve za hrambo podatkov, nekatere od teh so zaprte, nekatere so na voljo kot spletna storitev, kar nekaj pa je tudi odprtokodnih. Pravi razvoj pa se šele dobro začenja in tako se je pojavilo gibanje NOSQL, ki obravnava skalabilne tehnične rešitve in s pomočjo serije delavnic širi znanje o uporabi in razvoju tovrstnih podatkovnih baz in na njih zgrajenih aplikacij.

Na Spletnih uricah Od kvadratkov na...

14 komentarjev

V Kiberpipi se spet dogaja!

Obiskovalci, ki so ostali še po zakuski za KDE 4.2 release

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Ker vreme še nekaj časa ne bo najugodnješe za prostočasne aktivnosti pod oblačnim nebom, vas ponovno vabimo v Kiberpipo, kjer ste ta teden morda že zamudili zabavno druženje ob izidu KDE 4.2, ki smo ga za vas organizirali v sodelovanju društvom Lugos. A ni še vse zamujeno, jutri se oglasite na Spletne urice, na katerih vam bo Urška Podobnik predstavila, kako v praksi deluje optimizacija spletnih mest, pozneje pa se bomo spet družili. Do 27.2. si v kavarni Metropol lahko ogledate, kakšne računalnike so izdelovala slovenska podjetja. Seveda pa se lahko oglasite kar tako, izkoristite prost dostop do interneta, ali pa se poigrate s starimi računalniki, ki jih razstavljamo v muzeju.

Če ste dejansko zamudili današnji Pipin...

1 komentar

Plošček vrti se

Slo-Tech -

Obiskovalci Slo-Techa poznate POT - pipine odprte termine, na katerih vsakokrat izveste to ali ono stvar ali pa se vam enostavno predstavi nek projekt, ki ga niste poznali. Če se vam toži po takšnih predavanjih na štajerskem koncu, vas bom razveselil, saj se bo prihajajoči ponedeljek odvilo prvo takšno predavanje v Mariboru.

Beseda bo tekla o samostojnih predvajalnikih okroglih ploščkov, natančneje o predvajlanikih DivX. Na predavanju bom povedal nekaj o prvem kodeku DivX, nadaljnjih različicah, uporabi predvajalnikov ter udobnosti ob rokovanju v primerjavi z računalnikom. Kako nato tak predvajalnik predvaja podnapise, ki vsebujejo tudi naše krilate znake, pa bo razložil piki64. Piki64 je član...

18 komentarjev

Predavanje od Voodoo do GeForceFX, drugič

Kiberpipa - Veliko vas je bilo, ki se vam ni dalo premaknit svojih lenih riti, da bi Sergia, master bwano poslušali v živo, ko je predaval o zgodovini sodobnenga 3D grafičnega pospeševanja. No kljub temu je bilo predavanje uspešno in upam, da se bomo še kdaj lotili takšnih tem.

Za tiste, ki ste več kot 15 km oddaljeni od Ljubljane in vam je neprihod na predavanje odpuščen, pa smo pripravili DivX posnetek predavanja, ki ga lahko dobite tu (312 MB).

Drugače pa za extra pleasure lahko poskušate celo predavanje gledat brez zvoka in uživat le ob sergiovi sexy gestikulaciji. [:)]

26 komentarjev