»

Office 2010 zdaj zdaj tu

CNet - Naslednja različica Microsoftovega pisarniškega paketa Office 2010 bo kmalu izšla. Končno verzijo lahko pričakujemo že junija, te dni pa so preizkuševalci dobili prvega kandidata za izid. Dostopnost RC-verzije je še omejena, saj je na voljo le članom programa TAP (Technology Adoption Program). Beta verzijo je sicer Microsoft na plano postavil že novembra in odtlej je bila prenesena že dvamilijonkrat.

V novi verziji pričakujemo kar nekaj novosti, čeprav same srži pisarniškega paketa ne gre izumljati na novo. Ostala bosta nov trakovni uporabniški vmesnik, ki je bil premierno predstavljen v Officeu 2007 in shranjevanje v datotečnih formatih XML. Največja novost bo gotovo spletna verzija...

74 komentarjev

Iran preventivno ugasnil internet

Onemogočen Facebook v Iranu

CNet - Za danes so v Iranu napovedani protesti proti predsedniku Mahmoudu Ahmadinejadu, zaradi česar je internet v državi že dva dni večidel nedostopen, poročajo tudi mediji. Danes bodo namreč spet spomnili na dogodke 7. decembra 1953, ko je na teheranski univerzi policija s streli ubila tri študente, ki so protestirali proti Nixonovem obisku po iranskem puču leta 1953, ki ga je pripravila CIA.

Viri blizu iranske...

5 komentarjev

Latvijski ponudnik interneta odklopljen

Slashdot - Kot poroča Network World, so latvijskega ponudnika dostopa do interneta (ISP) odklopili z medmrežja, po tem ko so prejeli vrsto pritožb od strokovnjakov za varnost omrežij. Gre za podjetje Real Host s sedežem v Rigi, za katerega so utemeljeno predvidevali, da ima pod nadzorom vrsto strežnikov, ki krmilijo botnete, vzdržujejo strani za ribarjenje (phishing), napadajo obiskovalce spletnih strani z zlobno kodo in gostijo lažne antivirusne programe. Jart Armin, ki deluje na strani Hostexploit.com, je v intervjuju Real Host opisal kot eno največjih evropskih središč sranja na internetu.

Odklopili so ga v ponedeljek, ko je TeliaSonera zagrozila Juniku, ki skrbi za povezljivost Real Hosta, s sankcijami. To je že četrti večji ISP v zadnjem letu, ki je izgubil dostop do medmrežja: njegovo usodo delijo Atrivo, zloglasni McColo in 3FN, ki pa so bili vsi locirani v ZDA. Armin pravi, da je to prvikrat, da so uspeli ukrepati zunaj ZDA in celo v Vzhodni Evropi. Klik!

24 komentarjev

Izšli Celeroni D

X-Bit Labs -

Intel je danes uradno predstavil svoje prve Celerone, ki so grajeni v 0,09-mikronski tehnologiji -- Celerone D. Ti prihajajo s četrt megabajta drugonivojskega predpomnilnika (kar je dvakrat več, kot ga je imela prejšnja geracija), 533 MHz FSB (prej 400 MHz) in ukazi SSE3, ki jih je premierno predstavil Prescott. V nasprotju z dražjimi Pentiumi, Celeroni ne podpirajo tehnologije HyperThreading.

Intel bo ponudil Celerone D 335, 330, 325 in 320, ki tiktakajo pri 2,8, 2,66, 2,53 in 2,4 GHz, stanejo pa 117, 89, 79 in 69 dolarjev v pošiljkah po tisoč. S podnožjem PGA478 lahko sedejo na plošče s čipovji serij i845, i865 in i875.

Zanimiva je tudi črka D v imenu, saj je to prvikrat, da se katerikoli Celeron imenuje kako drugače kot preprosto Celeron. Spomnimo se, prvi Klamathi s 266 MHz so bili Celeroni in tako je ostalo do Northwoodov z 2,8 GHz. Zakaj se je Intel odločil nove Celerone poimenovati še z D, ni znano. Klik!

12 komentarjev

SuSE 9.1 Personal na voljo za prenos

Slashdot - V nasprotju s svojo redno prakso je SuSE izdal celotno zagonsko sliko ISO svoje distribucije SuSE Linux 9.1 Personal. Zanimivo je, da na uradni strani izdaja sploh še ni omenjena, čeprav jo lahko prenesete z vseh uradnih zrcalnih strežnikov. To je prvikrat, da je SuSE sploh izdal katero svojo celotno sliko ISO za platformo i386 na internetu za prenos. Tako lahko sedaj po namestitvi paketov iz verzije FTP dobite skoraj celotni SuSE 9.1 Professional (brez komercialnih delov). Klik!

7 komentarjev

Zaščitimo mladež: PEGI

Slo-Tech - V prihodnjih mesecih naj bi trenutne sisteme označevanja primernosti elektronskih vsebin različnim starostnim skupinam nadomestil nov, imenovan "PEGI" (brez ZlihAsociacij -- kratica pomeni Pan European Game Information).

V skladu z novo nomenklaturo bodo igre razvrščene v starostne razrede (3-, 7-, 12-, 16-, 18-), za katere so primerne, dodan pa bo tudi opis igrine vsebine. Klik!

Omeniti velja tudi dejstvo, da sistema ne bodo posvojili Nemci; bodo še naprej uporabljali delitev na DojenčkuPrimerno in NarodeRazdirajoče vsebine ? [>:D].

13 komentarjev

Pixar na x86

X-Bit Labs -

Pixar Animation Studios so objavili, da so pričeli s sodelovanjem s podjetjema Intel Corporation in RackSaver z namenom izdelati najmočnejši računalnik za digitalne animacije. To je prvikrat, da Pixar sodeluje z Intelom, saj so doslej uporabljali le Sunove rešitve.

Makina™, ki jo nameravajo izdelati, bo sestavljena iz 1024 Xeon procesorjev znotraj osmih RackSaver BladeRack clusterjev. Ponašala se bo s 60 TB trdega diska ter z 2 TB pomnilnika. Omeniti velja še dejstvo, da bo vsak Xeon tiktakal pri 2,8 GHz. Klik!

21 komentarjev