»

Test plošč na nForce2

Bench House - nVidiino vezje za matične plošče, imenovano nForce2, se je obneslo izredno dobro. Sedaj lahko sklepamo, da se bodo tovrstne matične plošče pocenile, saj v veljavo prihaja novo vezje, imenovano Ultra 400 nForce2. Kaj bi si še želeli. Na Bench House so si pogledali osnovne plošče, ki temeljijo na nForce2 vezju. Test vsebuje matične plošče vseh priznanih proizvajalcev, vsled česar je dokaj obsežen. V branje.

6 komentarjev

Biostar M7NCG

vir: Bjorn3D
Bjorn3D - Na Bjorn3D so si ogledali matično ploščo podjetja Biostar, M7NCG imenovano. Plošča podpira procesorje s Socket A podnožjem ter prednjim vodilom 200 / 266 / 333 MHz. Temelji na nVidia nForce2 vezju, na njej pa najdemo 3 PCI reže, AGP 4x/8x režo, 3 DDR reže za pomnilnik (do 3 GB), IEEE1394a vrata, itd. Poleg same matične plošče bomo v škatli dobili tudi kablovje ter potrebno programsko opremo in priročnik. Priporočajo jo predvsem nezahtevnim domačim uporabnikom, saj na njej najdemo tudi integrirano GeForce 4 MX grafiko. Ploščo so stestirali in ji dali povprečno oceno 7.5 od 10, zaradi dokaj težke namestitve pa je ne priporočajo...

0 komentarjev

2x 512 MB PC3500 XMS rama

ipKonfig - Corsairjev XMS (eXtreme Memory Speed) pomnilniški modul je znan po tem, da je zelo hiter in se odlično navija. Na ipKonfig so si ogledali, kako hitro delujeta dva 512 MB PC3500 Corsairjeva modula, ki nominalno delujeta s frekvenco 433 Mhz ter imata dostopni čas 5 ns, nanj pa so tudi nameščene aluminijaste ploščice, ki hladijo spominske čipe. Avtor testa je bil zelo zadoveljen nad temi paličicami in upa, da bo AMD čimprej izdal procesor z zunanjo frekvenco 433 MHz [:D]. No, šalo na stran -- če ste zelo navdušeni nad temi rami, počakajte še malo in poglejte ceno -- 400 ameriških zelencev na modul.

Pomnilnik so testirali na sistemu z Asus A7N8X, Bartonom 2800+, 2x 512 MB PC3500 rama, malo navitim Radeonom 9700 PR ter, 100...

11 komentarjev

Pregled AMD plošč

Tom's Hardware - AMD je eno izmed najuspešnješih podjetij na področju izdelovanja procesorjev. Njihov največji rival je Intel, ki trenutno prevladuje na vrhu s 3.06 GGz mlinčkom, a AMD je v tem poslu že kar nekaj časa, zato ni čudno, da današnje dni obstaja kar nekaj čipovij, na katerih so in še vedno tiktakajo procesorji prej omenjenega podjetja. Če bi radi videli celotno zgodovino teh matičnih plošč, odklikajte na Tom's Hardware kjer so spisali skoraj prekratek članek. V testu boste našli vsa čipovja, od KT133A, pa do trenutno popularnega nForce II.

12 komentarjev

Še več nForce 2 matičnih plošč

Tom's Hardware - Na dobro znani strani Tom's Hardware so spisali ne tako zelo kratek (beri: precej obsežen - alien-w) članek o novih matičnih ploščah z nForce2 čipovjem. Mamaplate prihajajo iz podjetji Abit, Biostar in MSI. Pri testu so uporabili AMD Athlon XP 2800+ procesor, 2x 256 MB PC3500 CL2 Corsair Micro pomnilnik in seveda še Asus V8460 - GeForce 4 TI4600 128 MB grafično kartico. Če razmišljate o nakupu nove plate kar veselo na branje!

nForce2 plošče pa na Slo-Techu najdete tukaj.

1 komentar

nForce II matična plošča

Hardware Zone - nVidia ni le gigant na področju grafičnih kartic, saj kot veste izdeluje tudi nabore čipov. Pred kratkim je izdala novo čipovje (ki pa ni več tako zelo novo), na katerem delujejo AMD procesorji - nForce2. Ploščo, ki so jo testirali v Hardver coni, je proizvedlo podjetje Leadtek, ki je pravzaprav zelo poznano prav po GeForce karticah. Plošča ima zelo podobne specifikacijevsem ostalim, a seveda AGP 8x in ostale dobrote niso vse, pomembna je namreč tudi zanesljivost in hitrost. Dosegla je precej dobre rezultate v vsem poznanih testnih programih, tako da morda ne bi bila slaba izbira. Za dodatne informacije si preberite test tu.

2 komentarja

nForceII vrača udarec

Hexus - Da ne bodo vse novice slonele le na Granite Bay ploščah, se je danes na spletni strani Hexus.NET pojavil nov test plošče z nForce II čipovjem. Tokrat ima zasluge za proizvodnjo plošče podjetje ABIT. Tako kot vse Granite Bay plošče, tudi ta podpira dvokanalni DDR pomnilnik. Če iščete najnovejše čipovje z "najhitrejšim" pomnilnikom ter se vam nakup Intelovega procesorja še vedno zdi pod častjo, si le hitro preberite test.

18 komentarjev

Abit in nForce2

X-Bit Labs - Po poročanju X-Bit Labs se je Abit odločil spremeniti imena svojim nForce2 osnovnim ploščam. Celotna serija naj bi se tako sedaj imenoval NF7. Uradno niso navedli razloga čemu tako, dejstvo pa je, da si bo nova imena dosti lažje zapomniti. Tako bo sedaj moč kupiti tri Abitove plošče na nForce2 naboru:
  • Abit NF7 bo zgrajena na nForce2 SPP ter bo veljala 160 evrov
  • Abit NF7-S bo prav tako zgrajena na nForce2 SPP, opremljena pa bo še s Serial ATA ter Firewire standardoma. Stala bo 240 evrov
  • Abit NF7-G, grajena na nForce2 IGPin z integriranim grafičnim jedrom, pa bo vredna 180 evrov.
Originalna novica tukaj.

0 komentarjev

Kronične pocenitve pomnilnika

Mushkin - Če vsaj malo obiskujete našo stran, potem najbrž že veste, da so se pomnilniški moduli v zadnjem času drastično pocenili. Tako lahko pri različnih podjetjih dobimo 128 MB PC133 pomnilnika že za 25000 SIT, kar je v primerjavi s skoraj dvakratno ceno pred dobrim mesecem pravi blagoslov. Ampak, ker je vsake dobre stvari enkrat (največkrat prekmalu) konec, izgleda da bodo cene že spet narasle. Mushkin, ameriška internetna trgovina, je še včeraj ponujala 128 MB PC150 CAS2 module za izjemno nizkih 99$. Danes cena znaša že 119$. Btw, če hočete ta pomnilnik kupiti, skočite na to stran.

0 komentarjev