»

Najslabše službe v znanosti

Slashdot - Prav gotovo nekaj bralcev Slo-Techa ne mara svoje službe iz takšnega ali drugačnega razloga. Kaj pa si mislite o ubogi duši, ki je morala celo poletje v imenu znanosti hoditi po smetišču?

Popular Science je že drugič zapovrstjo oznanil najbolj zanič službe v znanosti. Na seznam so se uspeli uvrstiti nabiralec klopov, arheolog v Iraku ter še mogoče kakšna nenavadna zadolžitev. Ogledate pa si še lahko lanske "zmagovalce".

A še vedno mislite, da je vaša služba zanič?

7 komentarjev

RIAA spletna stran dobila noge.

The Register - Na Registru sem zadnjič zasledil takrat dokaj nezanimivo zgodbico, da naj bi RIAA po vseh hekerskih napadih (koliko jih je že bilo -- 6, 7?) svojo spletno stran v gostovanje dodelila nekemu vojnemu veteranu.

A začuda stran ni dolgo ostala tam -- kaj kmalu se je preselila na spletne strežnike knjigovodskega podjetja Kilday CPAs, PC. Kaj se dogaja oz. kaj želi RIAA s svojo predstavo doseči, ni jasno nikomur (verjetno niti hekerjem), a dejstvo, da izbirajo manjša podjetja, ki se z gostovanjem sploh ne ukvarjajo, bolj kot ne priliva olje na nič kaj pregovorno strokovnost odgovornih. Klik!

Luggage, da si Rincewind ne bo našel nadomestka...

0 komentarjev

Magnezij v ohišjih prenosnikov

DigiTimes - Sodeč po tem članku na DigiTimes, se Dell odloča, da bo po novem svoje prenosne računalnike odel v magnezij namesto v plastiko. Podjetje se je odločilo za to potezo, ker je magnezij lažji ter ima višjo toplotno prevodnost (ma nemoj [:D]) od plastike. Zaradi trdnosti zlitin se bo magnezij uporabljal tudi kot zaščitno sredstvo pred poškodbo integralnih delov prenosnega računalnika. Zakaj se proizvajalci kot Dell že prej niso odločili za ta korak? Težava naj bi bila v dobavljivosti takih zlitin, saj so bili produkcijski procesi prepočasni in niso mogli izpolnjevati tako visokih zahtev, kot jih narekuje Dell. Podjetje tudi napoveduje, da bo leta 2003 kar 80% njigovih prenosnikov narejenih iz te zlitine. Vseeno - še vedno si ga ne bi upal metati po tleh [:D].

0 komentarjev

Tweakanje trdih diskov in pomnilnika

Jaz - Tweak3D, mama-stran vseh tweakerskih vodičev na internetu, je vsekakor vredna pogostega obiskovanja, saj se na njej najde marsikaj uporabnega. Timon mi je tako poslal povezave do dveh zanimivih člankov, ki govorita o optimiziranju pomnilniških in diskovnih prenosov pod Windows sistemi. Sicer ne gre za najnovejša članka, toda za vse newbije med nami je takšne povezave dobro pogosto omenjati. Torej, navodila za optimizacijo pod Win2k najdete tukaj, lastniki Win9x pa se odpravite sem!

1 komentar

Optimalizacija tiskalnika

Tweak3D - Tweak3D, stran ki se ukvarja bolj ali manj s tweakanjem komponent (ma nemoj) je pripravila še en članek. Tokrat o izboljšavah vašega tiskalnika... Overclockanju, bi lahko rekli . Našli boste malodane vse, od nasvetov, da morate redno čistiti in naravnavati glave, prek tega da morate celo UPORABLJATI dodatne nastavitve, do tega kako se optimalizira spool. Kar zanimivo branje.

1 komentar

Vodič po zračnem hlajenju

Tweak3D - Tweak3D, stran ki je znana predvsem po svojih vodičih, je spet na delu. Tokrat so objavili zanimiv vodič po zračnem hlajenju, v katerem so obdelali vse aspekte zračnega hlajenja, od pretoka skozi ohišje do dejanskega hlajenja procesorjev. Za vse imajo lepe primere delovanja in seveda tudi svoje predloge, kako zadevo izboljšati. Zadeva je uporabna za vse začetnike, medtem ko ste stari mački vse videli že kje drugje ( recimo v naših člankih ).

0 komentarjev