»

Microsoft in HP bosta sodelovala pri oblačnem računalništvu

Ars Technica - Microsoft in Hewlett-Packard sta v teh dneh sklenila dogovor o sodelovanju, s katerim sta se zavezala k partnerstvu pri razvoju in poenostavitvi IT-rešitev na področju oblačnega računalništva. Sodelovanje med HP-jem in Microsoftom sega že četrt stoletja nazaj. Nov paket je težak 250 milijonov dolarjev in obsega mnogo izdelkov, med njimi optimizacijo HP Converged Infrastructure za Microsoft Exchange 2010, HP Insight Software and Business Technology Optimization z Microsoft System Center itn. Prav tako se je Microsoft obvezal, da bo za svojo platformo Windows Azure uporabljal HP-jevo strojno opremo, za nameček pa bosta podjetji podeseterili investicijo v distribucijske kanale in partnerje po svetu. Več o tem.

1 komentar

Slovenski MultiMedijski Festival v Krškem

Slo-Tech - Na Slo-Techu mnogokrat poročamo o raznih dogodkih, izobraževanjih in na sploh pestrem "hekerskem" dogajanju v Ljubljani in nemalokrat je komentar, da ste Slo-Techerji neznansko žalostni, ker se kaj podobnega ne dogaja v vaši lastni vasi, trgu ali mestu. No, enkrat za spremembo se:

Slovenski multimedijski festival SIMMF - je namenjen vsem kreativnim ljudem, ki se izražajo tako, da pri svojem ustvarjalnem delu uporabljajo različne medije in jih združujejo v celoto.

Radi bi jim ponudili možnost, da nam posredujejo svoje sporočilo v okolju, ki je odmaknjeno od urbanih središč, kamor po prepričanju takšne vrste umetnost sodi, a vseeno v okolju, ki se ponaša s svojo bogato umetniško in kulturno tradicijo.

Festival nastaja v produkciji Zavoda AVK (za avdiovizualno konfekcijo) in koprodukciji Mladinskega centra Krško. Več na domači strani.

7 komentarjev

Recikliraj me nežno

News.com - Računalniški gigant Hewlett-Packard se je odločil za potezo, ki bo tokrat povšeči Zelenim. Odločili so se za odkup starih računalnikov, ki jih uporabniki ne rabijo več in njihovo predelavo oz. reciklažo, tako da bodo povsem neškodljivi za okolje. Kar bo od njih sploh stran vržega, jasno. Uporabniki, ki jim bodo poklonili stare monitorje, računalnike in tiskalnike bodo tako dobili kupon v vrednosti 50 dolarjev za nakup v HP-jevih trgovinah. Če se bodo odločili za online nakup, bodo prejeli bon v vrednosti $60. Oddate lahko tudi ostalo šaro, kot so skenerji in tipkovnice. Zelena novica.

3 komentarji

Compaq in HP

Compaq - Še vedno me vsakič, ko se spomnim, šokira. Vendar pa se je danes ob dvanajstih zgodilo še zadnje dejanje v sagi združevanja Compaqa in Hewlett-Packarda. Da sta od sedaj naprej eno, preverite še na lastne oči na spletni strani "CompaqHP"-ja.

Kdo bo naslednji? IBM in Dell? [:D] AMD in Intel? [>:D]

9 komentarjev

Bavaria pa ni edina s problemi...

Australian IT - ... imajo jih namreč tudi konkurenčni izdelki, Nokiini mobilni telefoni :\ . Finski lesarsko-vulkanizerski-komunikacijski gigant Nokia je priznal, da ima nemalo kupčkov plastike 8210 težavo z zaslonom: ob močni svetlobi ali mrzlih pogojih besedilo preprosto -- izgine. Še bolj hecno je to, da so Avstralci o tem problemu pred časom že poročali, pa je Nokia domneve gladko zavrnila. Jah, pričakovani stroški zamenjav pokvarjenih mobilcev pa po predvidevanjih lahko sežejo do vrednosti 50 milijonov evrov.

2 komentarja

Microsoftov "NE" Hitachiju in MIPS

The Register - Microsoft se je odločil, da bo v svojih operacijskih sistemih za PocketPC platformo opustil podporo Hitachijevim SH-3 in MIPS procesorjem. Zadnja različica operacijskega sistema bo delovala samo na ARM procesorjih. Kako so reagirali proizvajalci dlančnikov? Hewlett-Packard je bil znan kot podpornik Hitachijevih SH-3 procesorjih v svoji družini Jornada dlačnikov, vendar se je odločil, da bo to družino odslej izdeloval le še na podlagi 206MHz Intel StrongARM procesorjev. Casio uporablja v svojih Cassiopeiah procesorje MIPS, vendar bodo tudi ti najverjetneje podprli arhitekturo ARM.
Microsoft se je za tak korak odločil zato, ker je izdelovanje enega operacijskega sistema za več platform precej težavno opravilo. Sedaj se bodo lahko Microsoftovci povsem osredotočili na arhitekturo ARM in bolje optimizirali svoj operacijski sistem.
Drugače pa je zadnje čase opaziti, da ARM procesorji postajajo vse bolj pogosta sestavina dlančnikov. To smo že pred časom opazili pri dlančnikih Palm, kjer...

0 komentarjev

HP repair kiti so neuporabni odpadki

The inquirer - Pred kratkim sem poročal o HP-jevih Laser Jet-ih in o njihovem "multifeed" sindromu. Hewlett-Packard je kot odgovor na ta tiskalniški sindrom, ki napade samo Laser Jete odgovoril z brezplačnim dodatkom, ki naj bi printer usposobil za normalno delo. Po nekaj dneh se je na The Inquirer, kjer so objavili zgodbo, vsula prava toča sporočil nezadovoljnih lastnikov, ki so HP-jev dodatek označili za naveden košček govna. Nekdo, je šel celo tako daleč, da se je odločil, da kupi raje nov tiskalnik, kot pa da se še naprej zafrkava s svojim Laser Jet-om. Če HP ni sposoben poskrbeti za svoje uporabnike, bodo morali pa drugi, kajne? No, vse skupaj je prišlo tako daleč, da lahko na eBay-u najdete izdelke drugih proizvajalcev. Pa jih kupite, če jih morete .

0 komentarjev