»

Govorice o 4890 X2

bit-tech.net - Čeprav je dandanes že stalnica, da so najhitrejše grafične kartice dvojedrne, pa AMD sprva oz. uradno še vedno nima načrtov, da bi izdelali X2 različico svojega novega paradnega konja, 4890. Problem skoraj zagotovo tiči v porabi energije, saj je TDP enojedrne kartice kar 190 W. Pakiranje dveh takih čipov, pomnilnika in vseh ostalih komponent na približno 10 cm x 30 cm in obenem hladiti 400 W razgretega silicija je namreč vse prej kot lahko. A vseeno se je AMD odločil pustiti proste roke svojim partnerjem. Uradnega, referenčnega modela X2 torej ne bo, govori pa se o zaenkrat anonimnem partnerju, ki že riše tiskano vezje za novega monstruna. Le-ta bo seveda vseboval 2 gigaherčni RV790 jedri, odločajo pa se še med 2 oz. 4 gigabajti GDDR5 pomnilnika, oz. 1 ali 2 GB na jedro.

V novici je naveden tudi vir govoric, videointervju s Sašo Marinkovicem, uslužbencem AMDja, ki pa ne potrdi govoric o novi kartici. Le-to je moč z nekaj obračanja besed razbrati iz njegove trditve, da bi, podobno...

11 komentarjev

AMD z izgubo

AMD - AMD, ki je že pred časom napovedal nižji dohodek od načrtovanega v četrtem četrtletju preteklega leta, je na svoji spletni strani objavil finančno poročilo za omenjeno obdobje. Njegovi dohodki so znašali 1,77 milijard ameriških dolarjev, kar pomeni, da je bilo napovedano znižanje dohodka za tri odstotke glede na enako obdobje leta 2005 pretirano. Najpomembnejši podatek finančnega poročila predstavlja znesek dobička, ki ga je AMD ustvaril v tretjem četrtletju lanskega leta. Namreč v omenjenem obdobju je AMD, ustvaril izgubo v višini 527 milijonov dolarjev. V prvem četrtletju letošnjega leta pričakuje AMD med 1,6 in 1,7 milijardami dolarjev dohodkov.

Več o tem in finančnih napovedi za prihodnost si preberite v AMD-jevem finančnem poročilu.

40 komentarjev

Poslovni rezultati -- nVidia in SiS

X-Bit Labs -

Pred kratkim je SiS objavil svoje poslovne rezultate preteklega meseca. Celotni dohodki od prodaje so znašali 44 milijonov dolarjev, kar je za 26 % več kot aprila lani in 8 % več kot letošnjega marca. Natančnejših podatkov, ki bi pokazali, ali SiS posluje z dobičkom ali z izgubo, ne želijo razkriti. Več o tem.

No, nVidia nam je ponudila v branje poslovne rezultate prvega letošnjega fiskalnega četrtletja. Prodali so za dobrih štiristo milijonov dolarjev izdelkov, kar je za več kot 30 % manj kot lani v istem obdobju. Čistega dobička so pridelali za 20 milijonov dolarjev, kar je štirikrat manj kot lani isti čas. Izvirna novica.

5 komentarjev

Ciscu gre dobro.

The Register - Finančna poročila za najzanimivejša podjetja so na Slo-Techu postala že stalnica -- in tako je tudi prav. Tokrat bomo razveselili delničarje Cisca: podjetje je imelo v 2. fiskalnem četrtletju $991 MIO čistega dobička, kar nakazuje 50 % rast v primerjavi z enkim obdobjem leto prej ($660 MIO). Ob tem je zanimivo poudariti dejstvo, da so bili sicer prihodki nižji za 2.1 % kakor v enakem obdobju lani ($4.7 proti $4.8 MRD).

Podjetje kot razloge navaja boljše rezultate pri poslovanju z grosisti, vendar pa bralec ne sme biti zaveden. Temu je lahko poleg vsega razlog tudi v knjigovodstvu -- to pa je (kot smo videli v primerih nedavno propadlih uspešnih podjetij) svojevrstna umetnost.

2 komentarja

MSI 648-Max

HardOCP - Da, ponovno test matične plošče. Na [H]ardOCP so si namreč danes ogledali in stestirali matično ploščo podjetja MSI z imenom 648-Max. Plošča se zgleduje po imenih plošč Abit MAX, po čemer lahko sklepamo, da ima polno dobrot. DDR400, AGP 8x ter USB2.0 so že stalnica, za povrh pa je MSI ploščo odel še v zapeljivo rdečo barvo. Klik!

0 komentarjev

Tudi Sun v črnih številkah

Vnunet - Res je, družbi veselih podjetij (/delničarjev) se pridružuje še Sun. Ta je v enakem obdobju kot ostala podjetja, o katerih sem poročal v zadnjem tednu, pridelal $3.4 MRD prihodkov, kar je sicer 16.8 odstotkov manj kot v enakem obdobju leto dni nazaj, vendar del tega predstavlja tudi dobiček -- tega je kar $20 MIO oz. 1 cent na delnico -- kar pa se je zgodilo prvič po dolgem obdobju 'recesije'. Klik!

1 komentar

Cisco tožen

Vnunet - Eh, tokrat se govori o 1.3 milijarde prekooceanskih zelencev vredni tožbi podjetja Vox2Vox, ki se ukvarja z IP telefonijo in podobnim, kateremu naj bi omrežni gigant Cisco o omrežju, katerega sta skupaj gradila, posredoval napačne oz. zavajujoče podatke ter se nasploh vedel skrajno neotesano. Klik!

0 komentarjev