»

Mislim na sledi

ABC News - Avstralski znanstveniki so razvili novo metodo za opazovanje posameznih misli. Trenutna natančnost omogoča razločanje možganskih dejavnosti na zahtevnostni stopnji branja v realnem času. Ločljivost MRI še vedno sicer preprečuje podorbnejši upogled v delovanje, je pa to odkritje pomembno za medicino. Tako lahko spremljamo učenje bodisi otrok, bodisi rehabilitirancev po kapeh in podobnem ali izberemo optimalno pot kirurškega posega (takšno, ki povzroči najmanj škode), v prihodnosti morebiti celo kaj popravimo.

12 komentarjev

Oblecite svoj napajalnik še danes!

vir: Pimprig
Pimprig - Kabli, ki se razpredajo iz napajalnika širom ohišja, so eden izmed največjih preprek prostemu pretoku zraka, da o estetiki sploh ne govorim. Urejanje kablov je za večino prvi korak v vode modificiranj (temu posvečen članek je bil tudi eden prvih na našem preljubem Slo-Techu). To pa še ne pomeni, da na tem področju ni nobenega napredka. Najprej so bili tovraniško zaokroženi kabli, sedaj pa imamo že komplete z bužirkami. A za profesionalno izgledajoč izdelek ne potrebujete vse te navlake, le nekaj časa in razmeroma spretne roke. Kako se stvari lotiti, pa se lahko podučite na PimpRing.com.

1 komentar

Kingwin KWI-450WABK

Overclocker's Club - Trenutno si področje napajalnikov lastita podjetji Antec in pri nas bolj razširjen Enermax. A na trg se prebijajo tudi drugi proizvajalci in eden izmed njih je Kingwin. Kingwin KWI-450WABK je eden izmed njihovih najmočnejših napajalnikov, saj lahko porabnike oskrbi s kar 450W električne moči. Taka stvar pa se tudi greje in za to so zelo dobro poskrbeli, saj nanj pihajo kar štirje 80 mm ventilatorji, katere osvetljuejo večbarvne LED diode. A ker so ventilatorji dokaj glasni, se avtomatsko uravnavajo glede na temperaturo, kar močno olajša gledanje DVDjev. Če boste malo rezali po ohišju, da boste opazovali lightshow o napajalniku razmislite, sicer bo pa 350W napajalnik brez vsakršnega...

5 komentarjev

Naredite si svoj napajalnik

vir: Pimprig
Pimprig - Na PimpRig so spisali nadvse zanimiv, četudi rahlo nenavaden članek, ki nas popelje skozi gradnjo napajalnika. A ne veselite se prehitro, ne gre za pošast, ki bi kot za šalo napajala peltierove elemente, temveč le za 750 miliamperskega malčka, ki zmore pri dvanajstih voltih oddajati 9 W. A tudi kot tak, bi bil za preizkušanje kakšnih ventilatorjev ali LED diodic čisto uporaben. Četudi se ne boste podali v samogradnjo, z branjem članka dobite precejšen upogled v delovanje napajalnika.

6 komentarjev

USB svetilka

Pimprig - Tema, nič se ne vidi, leni ste pa se vam ne da vstati iz udobnega naslanjača, da bi prižgali luč... zakaj si ne bi naredili lučke iz LED diodic, ki bi jo enostavno priklopili v USB izhod? Tega dela so se lotili na PimpRig.com in moram reči, da svetilka res lahko služi kot pripraven vir svetlobe dosegljiv z zamahom roke ali pa kot "sexy" svetloba - če izberete rdečo barvo - za obiske vaših prijateljic [:D] .

0 komentarjev

Res učinkovit ventilator.

HardOCP - Za vse, ki lahko sladko spijo zraven turbine in hočejo kar najboljše (najmočnejše) ventilatorje za svoje megaohišje, naj si le pogledajo ta dokument. Še malo podatkov, za kaj gre - to je cenik ventilatorjev podjetja Delta. Zraven so tudi specifikacije, najmočnejši od vseh pa ima take lastnosti:
  • 3400 RPM
  • 6,238 M3/minuto
  • 59 Db hrupa.
Vse to pri dvanajstih voltih in 30 Wattih porabe. Hrupno in res samo za tiste z neobčutljivimi ušesi :D.

2 komentarja

Danger Denov blok na GF3

Pure OC - Na PureOC so se spravili v ekstremno hlajenje originalnega Geforcea3. Na procesor so pritrdili DangerDenov vodni blok, na pomnilnik pa namestili izjemno velika rebra. Kartici so tudi zvišali voltažo ter gledali, kakšne hitrosti bo kartica dosegla z zračnim hlajenjem, z vodnim hlajenjem ter z vodnim hlajenjem v kombinaciji z 80 W peltierovim elementom. Nad rezultati so bili osupli. 275 MHz frekvenca jedra pa ja ni tako slabo, mar ne?

2 komentarja

Pokazatelj zasedenosti sistema

HardOCP - Na tej strani lahko zasldite zanimiv projekt nekega tipa, ki omogoča spremljanje raznih sistemskih spremenljivk preko LED diodic. Vezje z LEDicamo je nadvse preprosto, na računalnik pa se ga priklopi preko paralelnega vmesnika. S pomočjo ustreznega softvera (ledmeter-0.2 za linux in LEDMeter za Winse) tako LEDice prikazujejo zasedenost procesorja, pomnilnika, mreže in tako dalje, pač vse stvari, ki jih spremlja vaš sistem. Nadvse zanimivo!

3 komentarji

Nastajanje Deus Ex-a

Gamasutra - Morda koga od vas zanima, kako nastane igra? Zanima koga, kako nastane uspešnica kot je Deus Ex? Na Gamasutra (res dobra stran za vse, ki že kar precej znajo, iščejo nove ideje...) so objavili članek enega izmed avtorjev (Warren Spector), ki nas popelje čez celoten razvoj igre. Sicer pa, tudi če vas stvar ne zanima, vam vseeno priporočam, da si članek vsaj bežno preberete, da boste dobili malo občutka kako nastajajo dobre igre. Upajmo, da bo še več takih...Tukaj!

0 komentarjev