»

Nokia toži RIM, HTC, ViewSonic

ZDNet - Medtem ko se Nokia doslej ni veliko bojevala v patentih tožbah, če seveda izvzamemo dolg proces proti Applu, ki pa se je lani končal s poravnavo in 430 milijoni evrov za Nokio, so sedaj v velikem slogu zamahnili proti RIM-u, HTC-ju in ViewSonicu. Zaradi domnevnih kršitev patentov jih tožijo v ZDA in Evropi.

Jabolko spora je, vsaj uradno, 45 patentov v Nokiini lasti (seznam), ki pokrivajo upravljanje z energijo, večopravilnost, navigacijo, šifriranje podatkov, dinamične menije, izvedbo antene, prenos priponk v elektronskih sporočil na mobilnih telefonih in podobno. Zaradi kršitev je Nokia zoper RIM vložila tožbi v Düsseldorfu in Mannheimu. Zoper ViewSonic so začeli postopka v Delawaru in...

16 komentarjev

Samsung in NEC LCD zaslona

Tom's Hardware - LCD zasloni so dražja, a očem bolj prijazna različica monitorjev, saj jim skorajda ne škodujejo, poleg tega pa zavzamejo majhen del pisalne mize. Za današnje čase so 15 palčni monitorji že kar malo premajhni, zato velika večna posega po 17 palčnih. In prav toliko sta velika monitorja Samsung 171N in NEC LCD1760V , ki sta bila osrednja tema testa, spisanega na Tom's Hardware. Po sposobnostih se je bolje obnesel NEC-ov monitor, a ima ta tudi slabo stran -- oblikovanje monitorja, ki ne sodi v vrh današnje ponudbe.

3 komentarji

Vse o pomnilniku

Overclockers.com - Overclockers nam ponovno razširjajo računalniška obzorja z novim člankom. Tokrat so pod drobnogled vzeli pomnilniške module RAM, katere so natančno premerili za vse možne količne. Velikost, poraba, hitrost ... Ste vedeli, da lahko 2 GB DDR333 RAMa porabi več kot 30 W energije? Vas zanima, kako in zakaj vpliva velikost in število čipov na njih navijanje? Vse odgovore in dodatna pojasnila, kot npr. kaj je registered RAM, najdete v tem članku.

1 komentar

Širokozaslonski LCDji

PC World - Zaradi naraščanja popularnosti gledanja DVD filmov tudi na prenosnikih, so se nekateri izdelovalci ekranov odločili poseči po zanimivi alternativi običajnim LCD zaslonom - širokozaslonski oziroma "widescreen" LCD monitorji bodo tako našli mesto v prihajajočih prenosnih PCjih. Samsung bo prvi, ki bo naredil tak zaslon in bo večji od petnajstih palcev in sicer 15,4-inčni WXGA (1.280 pikslov x 800 pikslov). Več si preberite na PCWorld.com.

3 komentarji

Ahanix dBox

AnandTech -

Na AnandTech so objavili nov test oz. članek o ohišju. Tokrat so si ogledali ohišje manj znanega proizvajalca Ahanix, a to še ne pomeni nujno nekvalitetnosti ohišja. Da, ohišje je je videti prav zanimivo, pa tudi cena ni pretirana, znaša 90 dolarjev oz. 170, če se odločite za aluminijasto različico. Če vas ohišje zanima, si njegov opis na AnandTech preberite.

1 komentar

Brezžični monitor

Slashdot - Hja, tudi to bo slej ko prej moralo priti. ViewSonic je predstavil monitor pomenljivega imena airpanel 100. Zadeva dela v Windowsih XP Professional in sicer preko brezžične LAN ali WAN povezave.
Magnezijevo ohišje in lahki deli tako ustvarjajo le 1,1 kilogramov težak 350 mm x 203 mm x 13 mm velik monitor. Za več specifikacij si oglejte ViewSonicovo stran. Ima 1800 mAh Litij-ionsko baterijo in zmore celo 1024 x 768 pri 85 Hz osveževanja.

1 komentar