»

3D Mark 2003 -- Žgečkljivček™ na voljo!

Futuremark - Vsakdo, ki se je kadarkoli srečal s težavo izmeritve hitrosti njegove grafične kartice, je že srečal Futuremarkov program 3D Mark, ki je eden najbolj priljubljenih programov za merjenje grafikulj že od davnega leta 1999. No, od izdaje zadnje verzije 3D Marka, 2001, je minilo že dobro leto. Potihem smo pričakovali, da bo Futuremark izdal inačico 2002, a je bilo to zaradi zavlačevanj izdaje DirectX 9 ter splošne nepodpore standarda s strani proizvajalcev čipovij (pomnite, trenutno DX9 podpira samo ATIjev R300) enostavno nemogoče. Vseeno pa je prišel dan, ko so nam frajerji dali vedeti, da se pri njih nekaj premika, saj lahko iz njihove strani za vunpoteg dobite "teaser", kako naj bi novi program izgledal. Za uspešno predvajanje potrebujete WMP 9, tako da kar hitro po kliku!

9 komentarjev

3D Mark 2001 SE

Futuremark - Po izidu operacijskega sistema Windows 2000 so na MadOnion začele deževati pritožbe zadevajoč 3D Mark 2000, češ da se program na veliko sesuva v sceni s helikopterjem, točno takrat ko raketa zadane truplo zrakomlata. Hitro so se zmigali ter izdali popravek ter ga imenovali 3D Mark 2000 v1.1. Tudi 3D Mark 2001 bo, kot kaže, deležen prenove. Po njihovih besedah bodo dodali popolno podporo operacijskemu sistemu Windows XP, podporo Pixel Shaderju 1.4, podporo za najnovejše Intelove ter AMDjeve umotvore ter malo utilizirali kompresijo tekstur. Aja, pa še Kyro družina bo dobila zasluženo število točk. Hkrati pa tudi navajajo, da bodo rezultati primerljivi. Dvomim, saj bi, če mislijo res narediti obljubljeno, na primer, Radeon dobiti več točk (Pixel Shader 1.4), Athlon XP bi se moral bolje obnesti (podpora SSE pri AMD procesorjih), Kyro bi moral dobiti kako tretjino točk več, pa še s kompresijo tekstur bo šlo hitreje. Kakorkoli - datum izdaje programa še ni določen, prepričan sem pa, da...

1 komentar

AMD N-Bench

več strani - Končno se je tudi AMD zmigal in izdaj svoj procesorski benchmark z imenom N-Bench. Da pa se zadeve niso lotili polovičarsko, dokazuje ta predogled na Radeonicu. Gre namreč za zanimiv 3D benchmark, ki računalnik zmuči s prikazovanjem zanimive 3D grafike. Drugi 3D Mark, bi se reklo . Testek omogoča še nekaj zanimiv stvarc, kot je importanje lastnih Lightwave modelov, popolnoma pa podpira napredne procesorske ukaze (3D Now!, SSE) ter tudi T&L. Glede na to, da je velikost datoteke 40MB zadevice nisem sam preizkusil, tako da so komentarji zaželjeni. Dobite ga tukaj.

4 komentarji