»

Potrjena prisilna poravnava T-2

vir: Delo
Finance - Upniški odbor, ki so ga sestavljali Gratel, Telekom Slovenije, Lokainvest, Mobitel, Nokia Siemens (Finska), Smart com in AB SAT (Francija), SAZAS in Republika Slovenija, je izglasoval prisilno poravnavo podjetja T-2. Zanjo je po neuradnih podatkih glasovalo več kot 60 odstotkov upnikov, tako da bo sprejeta. Uradne rezultate pričakujemo 13. avgusta, ko se izteče glasovalni rok, a je rezultat znan že po doslej prejetih glasovih.

Telekom Slovenija je največji upnik, ki predlogu nasprotuje. Zato so aprila na mariborsko sodišče vložili ugovor proti vodenju postopka prisilne poravnave in zahtevali začetek stečajnega postopka. Prisilna poravnava bo uradno potrjena pred odločitvijo sodišča. Težko je napovedati, kako se bo...

75 komentarjev

Mandrakelinux 10.0 za AMD64

PC Linux Online - Izšel je Mandrakelinux 10.0 Official za platformo AMD64 (Athlon64 in Opteron). Po navedbah MandrakeSofta naj bi bil izdelek optimiziran za popolno izkoriščenje novih možnosti, ki jih prinaša nova generacija 64-bitne arhitekture. Linux naj bi bil 20% hitrejši kot na 32-bitnih sistemih, seveda pa je zagotovljena popolna združljivost s 32-bitnimi aplikacijami. Več informacij in prednaročilo sistema s 15-odstotnim popustom.

61 komentarjev

Se bo tudi MandrakeSoft preimenoval?

Slashdot - Očitno je spreminjanje imen podjetij, organizacij in izdelkov ena izmed najpogostejših tem, ki smo jih prisiljeni prežvečiti v novicah. Spomnimo se samo Mozillinih sinov, ki se trenutno imenujeta Firefox in Thunderbird, pa Lindowsa, ki je postal Lin---s, afere MikeRoweSoft, projekta eMule ...

Zdaj pa je preimenovanje doletelo še francoskega distributerja Linuxa, MandrakeSoft. King Feature Syndicate of America si namreč lasti blagovno znamko "Mandrake the Magician" in sodišče je od koncu 4 leta trajajočega postopka odločilo, da mora MandrakeSoft plačati 70.000 ? odškodnine ter spremeniti ime in logotip (v francoščini). Francosko podjetje se je na odločitev pritožilo, kar lahko postopek podaljša za dodatna 3 leta. V tem času lahko MandrakeSoft uporablja obstoječe ime, logotip in domene.

5 komentarjev

Oglaševanje v Mandrake Linuxu 9.2

OSNews - Podjetje MandrakeSoft je poleg finančnih težav znano tudi po nekaterih nenavadnih poslovnih potezah. Tako so se odločili, da bodo v prihajajočem Mandrake Linuxu 9.2 ponudili možnost oglaševanja. Predstavite se lahko z ohranjevalnikom zaslona, s povezavo na vašo stran med zaznamki, z oglasom med namestitvijo ali s privzeto domačo stranjo v brskalnikih. Na voljo je več različnih paketov oglaševanja, cene pa se gibljejo med 7.000 USD in 24.000 USD. Če ste nad ponudbo zainteresirani, preberite podrobnejše informacije in navodila.

Še ena nenavadna poteza francoskega podjetja. Upam, da bo vsaj koristna.

5 komentarjev

Mandrake 9.2 RC1 že na voljo

PC Linux Online - MandrakeSoft se intenzivno pripravlja na izdajo naslednje različice svojega priljubljenega operacijskega sistema. Mandrake Linux 9.2 je čedalje bližje končni različici, saj je pravkar izšel RC1. Očitno so se tokrat Francozi bistveno bolj kot na nove možnosti osredotočili na popravke in stabilnost, saj zaenkrat ni omenjena nobena revolucionarna novost v novem operacijskem sistemu, pa tudi iz števila beta izdaj (pol manj kot pri različici 9.1) lahko sklepamo, da je razvojni cikel krajši.

0 komentarjev

MandrakeSoft: Stečajni postopek, drugič

The Register - MandrakeSoft je včeraj najavil, da so v ponedeljek na sodišče vložili vlogo za pričetek prisilne poravnave.

Novica sledi predvčerajšnjemu poročanju o domnevnih težavah podjetja, kot je bilo razvidno iz zasebnega sporočila direktorja podjetja, ki se je nekako znašlo v javnosti. Podjetje ima sedaj čas brez pritiska upnikov sanirati podjetje ter poslovanje vrniti na zavidljivo (beri: ustrezno) raven.

6 komentarjev

MandrakeSoft: Stečajni postopek?

The Register - Sodeč po e-poštnem sporočilu, ki je nekako "spronicalo" v javnost, se MandrakeSoft, francoski izdelovalec Linux distribucije Mandrake, spogleduje z rdečimi številkami: 2 MIO EUR slednjih.

Kakor je razumeti iz zasebnega sporočila, se predsednik že trudi rešiti podjetje; likvidacija seveda nikomur ni po godu (z izjemo stečajnega upravitelja), možnih rešitev pa je več. Kratkoročno želijo doseči predvsem prolongacijo (odlog) oz. delni odpis dolgov pri upnikih, dolgoročno pa bi jim ležala predvsem razdelitev podjetja na več manjših specializiranih divizij oz. združitev s kakšnim drugim podjetjem.

Po eni strani bi zlahka zapisal, da se čudim podjetjem, ki se ukvarjajo s "prostim programjem", a istočasno kujejo dobičke: viri so pri tovrstnem programju namreč omejeni s samosvojo distribucijsko politiko (beri: ta je bliže Marxu kot kapitalizmu). Nemški SuSE je denimo pred časom prejel precejšnjo injekcijo, ko je vanj dobesedno milijone dolarjev investiralo podjetje IBM, ki svoje kremplje...

5 komentarjev

Največja Microsoftova težava?

The Register - Po besedah poslovnih uporabnikov -- preveč popravkov. Redmondsko podjetje pa je najavilo, da se bo le usmililo podjetij, ki jim pak ni všeč, da si zaposleni lahko na službenih računalnikih sami izbirajo, katere popravke (beri: Media Player XY) bodo namestili preko servisa Windows Update. Zatorej bodo uvedli možnost, da bodo delovnim postajam na voljo le popravki, ki jih je določil upravitelj omrežja. Še to: naš ljubi izdelovalec operacijskih sistemov namerava uvajati naročniške storitve ravno skozi program Windows Update. Bojmo se.

1 komentar