»

Piratske stranke darknet

Slashdot - Švedska piratska stranka je v sodelovanju s podjetjem Relakks javnosti ponudila v uporabo t.i. darknet, ki uporabnikom omogoča varno (neizsledljivo) dostopanje do interneta in medsebojno deljenje datotek. Storitev stane 5€ mesečno, del tega pa se steka tudi na račun piratske stranke.

V stranki pravijo, da ima storitev širše zastavljene cilje, saj onemogoča nadzorovanje zasebnih komunikacij uporabnikov. Opozarjajo tudi na zakone o varstvu avtorskih pravic, ki za doseganje svojih ciljev kršijo informacijsko zasebnost uporabnikov interneta, saj za izvajanje zahtevajo nadzor nad nalinijskim vedenjem posameznika.

10 komentarjev

Radeoni od A do Ž

Digit Life - Vsi, ki se ne morete odločiti, katerega Radeona bi vaša denarnica še prenesla, tukaj je rešitev. Na Digit Life so spisali ličen članek, ki vam lepo razloži razlike med malce starejšimi (7500), novejšimi (8500), pa tudi najnovejšimi Radeoni (9700), tako v ceni, kot tehnologijah in hitrosti, ter vam nudi možnost, da se lahko prepričate, kateri je tisti pravi za vaše potrebe. Članek je sorazmerno dolg, a na račun slik, tako da ne predstavlja izjemno dolgega branja. Klik!

3 komentarji

Katera znamka CD-R medija?

CD Freaks - Vsakič, ko se odpravite v "neko veleblagovnico" po zalogo praznih zgoščenk, ker si pač morate narediti varnostno kopijo vašega 120 GB diska ([;)]), se je dobro vprašati, katero znamko medija kupiti. Na tem naslovu si lahko preberete zanimiv članek, ki govori o tem. Ste vedeli, da je dejanskih proizvajalcev medijev zelo malo, a preprodajalcev ogromno? Da preprodajalci menjajo proizvajalce kot sveže spodnjice? Tako da se lahko kaj kmalu zgodi, da bodo zgoščenke, do včeraj označene kot zanič, že jutri postale kakovostne, le zaradi menjave izvorne tvrtke zgoščenke. Razprtije [:D]. Klik!

1 komentar

Hladilnik za P4?

Digit Life - Na Digit-Lifeu si lahko preberete zelo obsežen vzporedni test trinajstih HSF enot za Pentium4 procesorje, osnovane za ležišče Socket-478. Hladilniki so dobro opisani, lepo poslikani ter kakovostno primerjani med sabo. V lepo razvidnih tabelah boste hitro odkrili, kateri hladilnik vam bo najbolj odgovarjal, saj si lahko pogledate zmagovalce v kategorijah učinkovitost/zvok, učinkovitost/cena ter funkcionalnost/cena. Za vse, ki se spravljate nakupovati P4 478, a ne veste, kateri hladilnik bi se kebru najbolj prilegel, brž na branje!

0 komentarjev

Multi sample anti-aliasing

FiringSquad - Na FiringSquad so spisali članek, v katerem so razložili v čem je poanta multi sample anti-aliasinga (če poskusim prevesti: mehčanje robov z večimi vzorci). V članku so tudi podrobno opisali rotated grid super sampling (RGSS, ki je uporabljen na Voodoo 5) ter ordered grid super sampling (OGSS, ki je uporabljen na večini ostalih kartic). Priporočeno branje za vse, ki bi radi vedeli, kaj je sedaj ta kup raznih metod za doseganje mehčanja robov. Vendar pazite, da vas še bolj ne zmede . Klik!

0 komentarjev

Pomnilnik prihodnosti

Digit Life - Vse hitreje se bližamo fizični omejitvi materialov, ki jih uporabljamo za izgradnjo čipov in tako se znanstveniki zatekajo k popolnoma drugačnim metodam za doseganje svojih ciljev. V prihodnosti bodo potrebe po pomnilniku velikanske, toda trenutna tehnologija že kaže znake staranja. Na Digit-Lifu si lahko preberete zanimiv članek o prihodnosti pomnilnika. Trenutno sta vidni dveglavni smeri razvoja, holografska in molekularna. V članku je podan dober pregled obeh. Priporočeno branje za vse željne znanja!

0 komentarjev

Kateri svinčnik za odklepanje?

Overclockers.com - Heh, nisem si mislil, da bodo naredili znanost še iz izbire svinčnika za odklepanje SocketA procesorjev. Toda overclockerji s(m)o znani po tem, da znamo zatežiti glede vsake podrobnosti... kar vprašajte kakšnega prodajalca v računalniški trgovini . Kakorkoli, na Overclockers.com si lahko preberete zanimiv članek o pravilni izbiri svinčnika za odklepanje procesorja. Seveda je vsem jasno, da so si svinčniki različni med seboj, saj eni bolje eni pa slabše prevajajo elektriko (nekateri svinčniki vsebujejo karbon, ki ne prevaja ampak IZOLIRA elektriko!). Ko pomislim na vsa poročila o neuspešnem odklepanju procesorjev iz Foruma naenkrat vsa zadeva dobi velik pomen. Torej, da skrajšam: pravi svinčnik za odklepanje mora v mini vsebovati čimveč grafita, saj je v našem primeru grafit prevajalec. Najboljši so mehki umetniški svinčniki, izogibajte pa se večini trdih tehničnih in obrtniškim svinčnikom! Upam, da to komu pomaga......

4 komentarji