»

Vse o pomnilniku

Overclockers.com - Overclockers nam ponovno razširjajo računalniška obzorja z novim člankom. Tokrat so pod drobnogled vzeli pomnilniške module RAM, katere so natančno premerili za vse možne količne. Velikost, poraba, hitrost ... Ste vedeli, da lahko 2 GB DDR333 RAMa porabi več kot 30 W energije? Vas zanima, kako in zakaj vpliva velikost in število čipov na njih navijanje? Vse odgovore in dodatna pojasnila, kot npr. kaj je registered RAM, najdete v tem članku.

1 komentar

Test KT400 matičnih plošč

SocketA

vir: Planet 3D Now
Planet 3D Now - Ponovno novica za katero me bo morphling1 linčal, saj imamo že lasten test KT400 osnovnih plošč, a naj bo. [:)] Na Planet3DNow so namreč spisali primerjalni test treh osnovnih plošč. Tokrat so pod drobnogled vzeli plošče proizvajalcev AOpen, Asus ter Shuttle, razpisali pa so se kar na šestnajstih straneh. Če razumete nemško, klik, ostalim pa je na voljo preveden klik!

3 komentarji

Nov test! nForce2 versus VIA KT400

Slo-Tech - Morphling1 vam je postregel še z enim testom, kjer je pometel z vsemi tabuji, ki se vrstijo o kakovosti ter hitrosti osnovnih plošč, ki delujejo na čipovju nForce2. Med sabo je namreč primerjal tri osnovne plošče, od katerih je vsaka delovala na drugem čipovju. Hitro kliknite in izvedeli boste, kako se medsebojno spopadejo EPoXova 8RDA+ na nForce2, EPoXova 8K9A2+ na KT400 ter EPoXova 8K3A+ na KT333 čipovju. Branje obvezno. Klik!

5 komentarjev

Informacije o VIA KT400A

X-Bit Labs - Kot vam je verjetno znano, je VIA že nekaj časa nazaj objavila namero o izdaji KT400A čipovja. Na spletu so se tako osnovala mnoga špekuliranja o čipovju, med drugim tudi to, da naj bi KT400A vseboval dvokanalni DDR pomnilniški krmilnik. No, danes pa smo končno dobili uradne informacije o specifikacijah tega težko pričakovanega čipovja.

Torej, čipovje bo podpiralo AMD-jeve procesorje vodil 100, 133 ter 166 MHz ter enokanalni pomnilnik DDR frekvenc 200, 266, 333 ter 400 MHz. Prav tako bo vgrajena podpora ECC standardu. Čipovje KT400A bo tako kot predhodnik KT400 podpiralo še AGP 8x ter V-Link 8x vodilo, kar kaže na južni čip tipa VT8235. Masovna prodaja naj bi se začela v prvi četrtini prihodnjega leta. Klik!

8 komentarjev

KT400, SOYO

Hexus - O teh ploščah je bilo napisanih že toliko novic in testov, da o njih čivkajo že vrabčki na strehah. A še vedno jih za nekatere ni dovolj. Eden izmed teh fanatikov je na Hexus spisal članek o plošči podjetja Soyo. Plošča ima v imenu besedo Platinum, ki nam namiguje na njeno barvo - plošča je namreč v srebrno-sivi barvi - a to je tudi edina stvar, ki naredi to ploščo "platinasto" (s takim imenom smo pričakovali tudi kakšne posebne priboljške). Da pa ne bomo preveč razglabljali o specifikacijah, je tu vsem dobro poznani: Klik!

1 komentar

Nov test

Slo-Tech - Da boste imeli čez vikend kaj brati, je morphling1, naš podkovani forumaš ter izumitelj B&M vodnih blokov, za vas stestiral šest osnovnih plošč, ki temeljijo na novem Viinem čipovju KT400. Obsežen test, kakovostni opisi, gomilo testov ter odlična primerjava. Branje obvezno v vsakem primeru, ter, še toliko bolj, če ste zainteresirani za nakup sledečih osnovnih plošč:
  • Gigabyte 7VAXP,
  • DFI AD77 Infinity,
  • MSI KT4 Ultra,
  • Abit KD7,
  • Epox 8K9a ali
  • Abit KX7-333
Pretestirane so bile vse zgoraj omenjene, KX7-333 le za referenco. Klik!

24 komentarjev

Test KT400 plošč

Overclockers New Zeland - Novozelandski overclockerji so spisali test že dokaj dobro poznanih plošč - plošč grajenih na KT400 čipovju. Testirani sta bili dve Abitki, Asusov umotvor, Gigabytka ter Soltekova umetnina. Članek obsega le slabe štiri strani, zato branje ne bo dolgovezno. Prišli so do prav takega zaključka kot vsi ostali - KT333 plošče so namreč še vedno boljše od novejšega KT400. Še klik do članka.

0 komentarjev

Še vedno smo pridni

Slo-Tech - Hehe, začenja se sezona! Kaj to pomeni? V prihodnosti se lahko nadejate grmade člankov, testov ter ostalega, tudi recenzij DVDjev, se ve. Danes je na vrsti prav ta, z DRSergioDJem, našim recenzorjem, na čelu. Tokrat je pod drobnogled vzel film Go (Kaj dogaja?). Ker sam filma nisem gledal, vam na kratko v novici ne morem povzeti dogajanje, tako da vam ukazujem: Klik!

7 komentarjev