»

HyperThreading na drugih P4

The inquirer - Intelov paradni konj, P4 3.06 GHZ HT, je trenutno edini, ki podpira HyperThreading. Vsi zagotovo poznate HyperThreading, Intelovo tehnologijo, ki procesorju omogoča t.i. "dvojno delovanje". No, na Theinquirer poročajo, da je nekdo s P4, ki, pozor, ni bil 3.06 GHz, uspel nekako vključiti Hyperthreading. Nihče sicer ne ve, kako naj bi to storil. A že sam razmislek nas pripelje do zaključka, da je to teoretično mogoče. Že sama misel, da bi imel Intel proizvodnjo P4 3.06GHZ in ostalih P4 ločeno, je malo nenavadna. Zakaj ne bi Intel enostavno iznašel načina, kako to onemogočiti in s tem mogoče celo znižati frekvenco pocesorju? Za zdaj se bitka nadaljuje, kdo bo prvi ugotovil, kaj je ključ do uporabe HT na ostalih P4 procesorjih. Klik do celotne zgodbe.

Dodatek by Sergio: Zanesljivost virov novic, ki se znajdejo na The Inquirerju, se velikokrat izkaže za bolj jalovo, tako da članek jemljite z rezervo.

6 komentarjev

HyperThreading gor, HyperThreading dol

The inquirer - Intel je zopet povzročil velik dvig prahu okrog njihove HyperThreading (HT) tehnologije. Po poročanju The Inquierja naj bi majhna modifikacija procesorja (prestavitev enega pina) zadoščala, da le-ta ne bo prepoznan kot HT-compliant in tako posledično čipovje ne bo vklopilo podporo HT. Zakaj bi kdorkoli počel kaj takega? Da, v ozadju je ponovno denar. Intel upa, da si bo s takšnim izsiljevanjem pridobil dodatnih deset dolarjev z vsakim prodanim čipovjem, če bo lastnik želel uporabiti prednosti HT. Da ne omenjamo, da boste za uporabo HT potrebovali novo ploščo. Fej in fuj!

6 komentarjev

Vse o večnitenju

Tom's Hardware - HyperThreading oz. večnitenje je najnovejša tehnologija, ki jo je v svojih novih Pentiumih 4 uporabil procesorski gigant Intel. Prav o njej so pisali na Tom's Hardware. Njena prednost je predvsem hitrost, saj je princip HyperThreadinga podoben dvoprocesorskim sistemom. Za enkrat je v trgovinah s podporo večnitenju na voljo le 3.06 GHz inačica Pentiuma 4, ki s pomočjo te tehnologije dosega izjemne rezultate. V članku boste izvedeli vse prednosti in slabosti večnitenja, zato hitro k branju.

6 komentarjev

HyperThreading tudi na VIA ploščah?

več strani - HyperThreading (HT) je Intelova nova tehnologija, o kateri smo že mnogo poročali, omogoča pa, da procesor teoretično izvaja dva ukaza na enkrat. S tem naj bil procesor optimalno izkoriščen, saj delujejo tudi tranzistorji, ki pri trenutni operaciji niso potrebni. Na žalost pa je HyperThreading doslej deloval le na novih Intelovih čipovjih. Zakaj preteklik?

Hja, stvari se očitno spreminjajo, saj so na spletni strani InpactHardware preizkusili delovanje Penituma4 3.06 GHz na plošči z Viinim naborom P4X400 in presenečeno ugotovili, da procesor deluje v HT načinu. Ali to pomeni, da bodo odslej tudi vse plošče na omenjenem naboru podpirale HT? Preveden klik!
...

5 komentarjev

HyperThreading

Tom's Hardware - Tehnologijo z imenom HyperThreading HT so "iznašli" pri podjetju Intel, na njej pa sloni najnovejši Pentium4, ki tiktaka s kar 3.06GHz. O tej tehnologiji so tokrat govorili na Tom's Hardware, kjer so spisali zanimiv članek. V tem, dokaj kratkem članku boste izvedeli vse, kar morate vedeti o tej novosti. Če imate na vašem bančnem računu nekaj 100 tisočakov odveč, o nakupu 3.06GHz procesorja resno razmislite. Klik!

2 komentarja