»

Compaqov prenosnik

Hardware Zone - Compaq je pravi računalniški gigant -- v lanskem letu ga je kupil Hewlett Packard; slovijo po dlančnikih in prenosnikih, enega izmed slednjih pa so stestirali na Hardware Zone. Pri tem modelu boste lahko izbirali med AMDjevimi procesorji in sicer od 1400+ do 2000+. Poleg tega boste v njem našli še 40 GB trdega diska in 256 MB DDR266 pomnilnika. Če imate odveč kakih 1000 ameriških dolarjev, o nakupu tega prenosnika le razmislite.

4 komentarji

Drugačen test prenosnika

Padec prenosnika

The Register - Videli smo že streljanje v (neuporaben) monitor, različne načine uničevanja komponent, lomljenje neuspešno pečenih ploščkov pa je tako na dnevnem redu računalničarjev. Sedaj pa si predstavljate, da ste urednik spletne strani posvečene prenosnikov in da k vam pride nekdo izmed vodilnih ljudi proizvajalca ter vam namigne, da prenosnik vržite z mize.

To se je zgodilo avtorjem češke strani Notebooky.cz, ko jim je eden izmed predstavnikov Gericoma namignil, da naj v testu prenosnika za vojaške namene le-tega nežno porinejo z mize. Ker bo seveda preživel. Ker pa jim to ni bilo dovolj,...

10 komentarjev

Doba prenosnikov

ZDNet - Če pomislite na preteklo desetletje, se verjetno ne boste spomnili na nikogar, ki bi imel svoj prenosni računalnik. Če pogledate stanje sedaj, se z njim ponaša že velik del študentov, da o tistih, ki jim je bil namenjen, niti ne govorim.

Da je temu tako, kaže tudi analiza, ki jo je za ZDnet naredil Gartner, ki pravi, da je na vsak četrti namizni računalnik prodan en prenosnik. Kot napovedujejo, se bo to razmerje do leta 2006 popravilo na en prenosnik na tri prodane računalnike.

Kako so prenosniki v zadnjih letih tržni delež povečali za 50% in kaj se nam obeta v mobilnih platformah v prihodnosti pa si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

Namiznik vs. Notebook

Tweak Town - Na TweakTown so primerjali prenosnik z namiznikom in sicer v igrah. Prenosnik je bil Dellov Inspiron 8200, ki v sebi nosi 2.2GHz Pentium, 384 MB PC2100 pomnilnika ter ATI Radeon 9000. Medtem ima namizni računalnik prav tako 2.2GHz Pentium, GeForce 4 Ti ter le 256 MB PC2700 pomnilnika. Zanimivo je v UT2003 prenosnik premagal namiznika v največji resoluciji 1600x1200. Seveda je prenosnik priznal poraz pri skoraj večini testov. Za tiste, ki vam računalnik pomeni le igrice (in občasno Slo-Tech [;)]), klik!

0 komentarjev

Test prenosnika

Hardware Zone - Kljub temu, da danes ni veliko novic (pa ne že spet, no [:D]), sem vas izbrskal še relativno svež test računalniške opreme. Na Hardware Zone so si namreč včeraj ogledali nov IBMov prenosnik, poimenovan ThinkPad X30. V njem tiktaka Intelov Pentium na 1.2 GHz, družbo pa mu dela 40 GB diska ter 256 MB pomnilnika. V kolikor vas je prenosnik zaradi dobre blagovne znamke pričel zanimati, klik!

4 komentarji

Nedeljsko zatišje

Slo-Tech - Kot ponavadi, je nedelja čas, ko na spletu primanjkuje novic. Ker pa vas vseeno moramo nekako zaposliti, pridejo na vrsto vse zanimive novice, ki sicer ne bi bile objavljene. Je to slabo? Niti ne..

Verjetno vsi poznate Nitpickers, stran, kjer lahko najdete vse napake, ki se pojavljajo v filmih. Najboljše so seveda vse zanimivosti, ki jih filmarji pripišejo računalničarjem. Sedaj pa nekaj popolnoma drugega, bi rekli pri Monthy Phytonu. Podrobnega gledanja filmov se je lotila skupina navdušenih fizikov, ki s kalkutatorjem in ostrim očesom secirajo filme. Kako pa vas lahko Hollywood preseneti danes? Klik.

1 komentar

Tablet PC

ZDNet - Če spremljate sceno na področju prenosnikov, verjetno poznate Compaqove prenosnike Evo. Namenjeni kot nasledniki znane serije Armada, so sicer postregli z lepim designom, samo so bili, vsaj po moje, premalo zmogljivi in predragi.

Kljub temu so bili vmesna stopnja do t.i Tablet PC-jev. Tako bo HP iz trga umaknil serijo N200, ki jo bo nadomestil Evo tablet PC. Pogruntavščina, ki jo podpira tudi Mali Mehki, omogoča, da na prenosnik pišemo s posebnim peresom, poleg tega pa je naprava tudi normalen prenosnik, samo zaslon bo potrebno zasukat, saj bo v "Tablet" načinu zaslon pokrival tipkovnico.

S Transmetinim procesorjem Crusoe TM5800, ki bo nihal pri 1 Ghz, in velikostjo modela N200 nas bo za okoli 2000$ doletel sedmega novembra, poročajo na ZDNetu.

0 komentarjev

MSN na tapeti

The Register - Zopet luknja v kombinaciji MS Messenger in Internet Explorer; ker pa slika pove več kot nemalo besed, je tukajle 'demo'.

Opozorilo: bralec Robin, kateremu se najlepše zahvaljujem, me je opozoril, da naj bi bil na povezavi 'demo' virus. Moj NAV mi ne javi ničesar, tako da -- diskretno.

Še link: klik

3 komentarji