»

Novi iPhone za Verizon bo imel Qualcommove čipe

AppleInsider - Apple je za dobavitelja čipov za svoj novi iPhone, ki ga bo ponujal operater Verizon, izbral Qualcomm, poroča The Street. To je že druga večja zmaga za Qualcomm, ki je dobil tudi posel z Google, tako da bo Nexus One poganjal Qualcommov procesor SnapDragon. V Applove iPhone Qualcomm ne bo vgrajeval SnapDragona, marveč bo njegov čip skrbel za brezžično povezljivost 3G.

Apple je sprva iskal čip, ki bo podpiral tako GSM kot CDMA, kar bi telefonu zagotovilo delovanje na praktično vseh omrežjih po svetu. Tega jim ni bil sposoben ponuditi noben proizvajalec, zato so se odločili za klasični Qualcommov čip EV-DO. Poraženec je to pot nemški Infineon, ki skrbi za podobne čipe v iPhonih operaterja AT&T. Več bo znanega junija, ko se AT&T-ju izteče ekskluzivnost.

13 komentarjev

Microsoft Reclusa Gaming Keyboard

Extremetech - Microsoft je ne tako dolgo nazaj v navezi z Razerjem izdal eno izmed trenutno tehnološko najnaprednejših mišk, imenovano Habu. Očitno ni šlo za slučajen dogodek, saj se partnerstvo nadaljuje, zdaj je namreč tukaj tipkovnica Reclusa Gaming Keyboard. Opremljena je s precej standardnimi funkcijami tega razreda, med drugim z različnimi dodatnimi gumbi, dvema vrtljivima kolescima in osvetlitvijo tipk, Razer pa je svoj delež primaknil v obliki posebne tehnologije za hitrejši odziv ob pritiskanju na tipke (kar sicer zveni malce optimistično). ExtremeTechovci so napravico dobili pod prste, priporočamo branje testa. Izvorni članek.

12 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Na slovenskem trgu lahko že dolgo časa po ugodni ceni kupimo dosti različnih tipov DDR modulov. S tem se morajo pohvaliti tudi velika podjetja, kot so Crucial ter Kingmax, ter hkrati povdariti, da so njihovi moduli superiornejši ter grajeni za navijalce. Navkljub poviševanju cen pomnilnika med proizvajalci še vedno bije prava vojna, saj hočejo vsi odžreti čimvečjo količino trga. Kateri modul torej kupiti? Kateri ponuja za svojo ceno res največ v smislu hitrosti ter maksimalne frekvence? Berite naš novi test pomnilniških modulov, ki ga je samo za Slo-Tech spisal Telebajsek.

3 komentarji

VIA KT266

AnandTech - Tukaj si lahko preberete test VIA KT266 čipovja. Fantje so ugotavljali, kaj je narobe z AMD 760 čipovjem, ki je tekmec VIA KT266 čipovju. Da bi si ogledali zmogljivosti čipovja, so fantje uporabili MSI-jevo K7T266 Pro, ki bazira na VIA KT266 čipovju. Kot veste, VIA KT266 podpira DDR SDRAM. Na testu so ugotovili, da KT133A prekaša KT266 v veliko točkah in je torej veliko boljši nakup. Če pa že morate kupiti DDR ploščo, kupite tako, ki temelji na AMD 760 čipovju. Sodeč po rezultatih, je AMD 760 trenutno najbolše DDR čipovje.

0 komentarjev

AMD 760MP...

X-Bit Labs - Po nekaterih (bojda zanesljivih) virih naj bi se masovna proizvodnja večprocesorskega AMD 760MP čipovja začela koncem marca. Takrat bomo ugledali tudi prve plošče s tem čipovjem, in sicer od podjetja Tyan (ki je že znano po svojih večprocesorskih rešitvah). Na žalost bo to za kar nekaj časa tudi edini ponudnik plošč z AMD 760MP čipovjem, saj bodo ostali (Gigabyte, ASUS, MSI...) počakali na izzid Palomina, ki pa je prestavljen na tretje četrtletje tega leta. Ali to pomeni, da trenutni Thunderbirdi niso sposobni večprocesorskega delovanja? Po pravici povedano ne vem, saj sem tudi sam prvič naletel na takšna namigovanja. Upajmo, da ne...

0 komentarjev

Infineon v polnem zagonu

X-Bit Labs - Eno izmed najbolj znanih podjetij v pomnilniškem poslu, Infineon, je danes najavilo začetek proizvodnje prvih primerkov 1GB DDR modulov. S posebno tehnologijo jim je uspelo doseči doslej najvišjo gostoto DDR modulov, gre pa za PC1600 pomnilnik.
Podjetje je prav tako sporočilo, da so 256MB DDR moduli uspešno opravili AMDjevo preverjanje in so tako priporočeni za uporabi z AMD 760 čipovjem. Večjo razširitev svojega DDR pomnilnika pa pričakujejo v drugem in tretjem četrtletju tega leta.

0 komentarjev

ABITove AMD 760 plošče kmalu

X-Bit Labs - ABIT je že na Comdexu pokazal prve DDR matične plošče, toda šlo je za OEM rešitve. Na srečo mislijo tudi na nas overclockerje in so tako najavili ABIT KG7 in KG7-RAID matični plošči. Gre za SocketA matični plošči, zgrajeni na AMD 760 čipovju. Edina razlika med njima je HighPointov HPT370 čip na KG7-RAID. Po prvih informacijah naj bi na ploščah srečali 3 DDR DIMM, 1 AGP 4x, 6 PCI in 1 ISA reže, oba modela pa bosta seveda imela SoftMenu III. Masovna prodaja naj bi se začela zgodaj naslednje leto.

0 komentarjev

AMD v težavah

Yahoo News - Že nekajkrat so se pojavile govorice o težavah z AMD 760 DDR čipovjem, sedaj pa je ta zadeva potrjena. Sicer ne gre za nič kritičnega, toda vseeno bo napaka prestavila izid prvih matičnih plošč. MicronPC, podjetje, ki naj bi kot prvo začelo prodajati konfiguracije z AMD 760 čipovjem, je v svojih matičnih ploščaj opazilo probleme z elektrostatičnimi motnjami. Zato so prenehali proizvodnjo in v sodelovanju z AMDjem in Gigabytom na novo razvili ploščo. Vse skupaj je prodajo zelo zavleklo, tako da naj bi se le-ta začela 20. januarja. Zaenkrat še ni govora o ploščah drugih proizvajalcev.

0 komentarjev

Micron najavil začetek izdelave novega DDR in SDR pomnilnika

X-Bit Labs - Micron je danes najavil začetek izdelave 0.15 mikronskega pomnilnika, tako v DDR kot v SDR obliki. Prodaja se bo po vsej verjetno začela naslednje četrtletje, na voljo pa bodo tudi 512MB in 1GB DDR moduli, ECC in navadni. Istočasno se bo začela tudi dobava novih PC133 modulov v vseh možnih konfiguracijah. Upajmo, da bo to pripeljalo do razširitve DDR pomnilnika in spusta cen, ki so sedaj nekje na ravni PC133 SDRAMa pred Veliko Pocenitvijo.

0 komentarjev