»

Thermaltake vodno hlajenje

A1 Electronics - Seveda tudi vsem dobro znani Thermaltake ni mogel računati na dobro poslovanje brez ponudbe svojega lastnega kita za vodno hlajenje. Priznani izdelovalec hladilnih teles je tako predstavil tudi komplet oziroma rešitev in na A1 Electronics so jo, jasno, testirali. AquariusII komplet je sestavljen iz hladilnega bloka za na procesor, univerzalne zaponke za pritrditev na ležišče procesorja, bakrenega rebra z ventilatorjem, 12V vodne pumpe ter dodatnega rezervoarja za dovoljšno zalogo vode in zanimivimi cevmi z vzmetmi.

8 komentarjev

O vodnem hlajenju

vir: Hexus
Hexus - Navijanje današnje dni postaja nekaj vsakdanjega in če hočete doseči kaj več, potrebujete vodno hlajenje. To je eden izmed najboljših načinov ohladitve vašega mlinčka. Na Hexusu so spisali članek o namestitvi in sposobnostih takega hlajenja. V dokaj kratkem članku boste našli vse najpomembnejše napotke, potrebne za namestitev in delovanje takega hlajenja.

0 komentarjev

Zaščita vodnega hlajenja

Bit Technologies - Vsakič, ko pustim svoj računalnik vklopljen dlje časa, se ne morem znebiti nelagodnega občutka. Kaj pa, če odpove črpalka? Kaj pa, če... no, pa saj razumete. Če bi odpovedala črpalka, bi me ob prihodu domov pričakal lepo zapečen procesor.

To je najbrž strah vsakega, ki ima vodno hlajenje. Za vse, ki hočejo nekaj narediti glede tega, priporočam v branje tale članek na bit-techu. Avtor članka je BladeRunner, znan po svojih izjemno lepih vodnih blokih.

V pričujočem članku se je lotil zaščite svojega računalnika pred odpovedjo sistema vodnega hlajenja in jo izvedel na precej zanimiv način - recimo magnetno stikalo, ki dovoli vklop računalnika šele, ko je napajalni kabel za črpalko na svojem mestu, potem indikator zadostnega pretoka vode,... Članek priporočam v branje vsem, ki imate vodno hlajenje in hočete imeti mirno vest, ko pustite računalnik vklopljen dlje časa....

0 komentarjev

Celeron na 2000 MHz

OCAddiction - Celeroni - ti Intelovi procesorji "cenejšega razreda" - so dobili novega bratca, ki tiktaka pri 2000 MHz, stestirali pa so ga na OC Addiction. Test je dokaj kratek, a obsega vse pomembne lastnosti tega 0,13-mikronskega mlinčka. Če so se vam AMDji zagnusili (ne vem kako) in nimate dovolj soldov za Pentium4, se vam nakup takega procesorja morda celo izplača. Klik!

4 komentarji

Vodno hlajenje

HardOCP - Vodno hlajenje je, vsaj če želite svoj mlinček naviti na spodobno raven, milo rečeno, nuja. Na žalost pa je izdelava lastnega vodnega hlajenja povezana z nešteto težavami ob izgradnji ter montaži, tako da marsikdo prav zaradi tega ne izdela svojega vodnega hlajenja. No, rešitve se vedno najdejo in tako so si danes na [H]ardOCP ogledali že serijsko izdelan komplet za vodno hlajenje nemškega podjetja Innovatek. Kako se že vnaprej pripravljen komplet vodnega hlajenja obnese, si lahko ogledate v kratkem članku, ki so ga spisali na to temo. Klik!

9 komentarjev

Swiftech vodni blok

Slo-Tech - Vsi, ki želite naviti svoje procesorje do njihovih skrajnih meja, potrebujete vodno hlajenje. Poglavitna komponenta vsakega vodnega hlajenja pa je zagotovo vodni blok, ki je pritrjen na procesor. Enega izmed njih so si tokrat ogledali na ExtremeMHz. Izdelalo ga je podjetje Swiftech in nosi ime MCW478-UHT. Posebnost tega vodnega bloka je termo-električno hlajenje, kar pripomore k večji zmogljivosti hlajenja. Tako kot pri večini spodobnih vodnih blokov, ima tudi ta bakreno dno. Klik!

0 komentarjev

Komplet za vodno hlajenje

Monster Hardware - Vodno hlajenje zagotovo ne sodi več med tiste ekstremne načine hlajenja procesorjev, kot na primer hlajenje s tekočim duškom, temveč se vedno bolj pomika tudi v računalnike povprečnih uporabnikov. Na Monster Hardware so si danes ogledali že pripravljen industrijski komplet za vodno hlajenje, imenovan SLPR2002, primeren za vse, ki si želite vodno hlajenje vašega mlinčka, a se vam ne da ubadati z mučnim načrtovanjem ter garažno izdelavo. Gre za komplet v resničnem pomenu besede, saj vsebuje ohišje ter vse potrebne dele za sestavo nepretočnega vodnega sistema. Klik!

0 komentarjev

Coolerguys WindTunnel 2

Hexus - Pri Hexusu so opisali dobro prevetreno ohišje. Opremljeno je z dvema 92mm ventilatorjema za vhod zraka in tremi 60mm ventilatorji za izhod zraka. Ohišje ima štiri velika in tri majhna razširitvena mesta na sprednji strani ter 300W napajalnik. Zelo dobrodošli pa so priključki, ki so jih pri tem ohišju premestili iz zadnje starni na desni rob... Opis si oglejte tukaj.

0 komentarjev

BNC kabli: kako in za koga

Speedy3D - Še en zelo zanimiv članek danes prihaja s Speedy 3D strani. Naredili so informativen pregled tehnologije za BNC kabli ter podali dobre in slabe lastnosti te metode prenosa slike. Članek je zanimiv za marsikoga, saj kar precejšnje število ljudi poseduje monitorje z BNC vhodi, toda le redki jih tudi uporabljajo. Kljub temu, da je ta način priznano najbolj kvaliteten za prenos slike, se marsikdo sprašuje ali se mu izplača kupiti set BNC kablov... No, v tem članku boste našli odgovor!

6 komentarjev

Blizzard vodno hlajenje @ Hexus

vir: Hexus
Hexus - Za začetnike je izdelava lastnega vodnega hlajenja pogosto prezahteven postopek in se zaradi neznanja in nepripravljenosti konča tragično. Zaradi tega je mogoče celo priporočljivo za prvič kupiti kakšen predsestavljen komplet in se seznaniti z načini delovanja... Pred časom je bil zelo popularen Senfujev komplet, v teh dneh pa vodi Blizzard komplet, ki ga prodaja Overclockers Hideout. Blizzarda so testirali tudi na Hexusu in so nad njim bili tako navdušeni, da so mu dali "Editor's Choice" nagrado. Vsekakor gre za zanimiv in preprost komplet, ki bo prinesel dobre rezultate. Priporočam ogled!

0 komentarjev