»

Microsoft odsvetuje Googlov Chrome Frame

Ars Technica - Google je ta teden predstavil vtičnik Chrome Frame za Internet Explorer 6, 7 in 8, ki vanje integrira Chromova pogona Javascript V8 in WebKit. S tem tako dinozaver IE6 kot novejši IE8 dobita podporo za vse moderne tehnologije, ki jih Microsoft ni uspel podpreti - tu mislimo predvsem HTML 5 s pripadajočimi značko canvas, SVG ipd. Na ta način lahko uporabniki, ki so iz raznovrstnih razlogov priklenjeni na te brskalnike, brskajo tudi po straneh, ki so se prej prikazovale podrto in razmetano. Razvijalci so se razveselili.

Microsoft je hitro odgovoril in namestitev vtičnika odsvetoval. Njihov tiskovni predstavnik je za Ars Tehnico resno dejal, da so z Internet Explorerjem 8 dosegli pomemben napredek in posodobitve, zaradi katerih je brskalnik varnejši. Zaradi varnostnih težav vtičnikov na splošno in še zlasti Googlovega Chroma njegovo poganjanje podvaja možnost napadov malwara in škodljivih skript, je še dodal.

V teh besedah je veliko PR, toda povsem iz trte izvite navedbe Microsofta...

27 komentarjev

Pri Mozilli zgroženi nad Appleovim korakom

vir: ZDNet
ZDNet - Mozillin šef John Lilly se je na svojem blogu obregnil ob Apple zaradi distribuiranja njihovega brskalnika Safari v Appleovem programu za posodobitve v Windowsih. Omenjene posodobitve uporablja namreč nekaj milijonov uporabnikov iTunesov, Lilly pa korak označuje za neetičen, saj naj bi uporabnike preslepil, da na svoj računalnik prenesejo poleg posodobitev za iTunes tudi nov brskalnik Safari 3.1, ne da bi se tega zavedali. Kvadratki, ki uporabnika sprašujejo, kaj bo...

64 komentarjev