»

Test hladilnikov za grafične kartice

Hartware.net - Na spletni strani Hartware.net so opravili test treh novih hladilnikov za grafične kartice, ki temeljijo na heat-pipe tehnologiji. Med seboj so primerjali Thermalright HR-03, Thermaltake TMG AT1 in Apack Zerotherm GX810. Test je bil opravljen na grafični kartici ASUS EAX1950PRO (jedro R570). Na testu se je najbolje odrezal Thermalrightov model, ki se lahko uporablja tudi kot pasiven hladilnik, vendar ima tudi svoje pomanjkljivosti, predvsem zaradi svoje velikosti. Za podrobnejše rezultate si oglejte sam test.

5 komentarjev

Zalmanov revolucionaren hladilnik

Zalman - Zalman je podjetje, ki ga zagotovo ni treba posebej predstavljati, saj ga pozna vsak računalničar, ki se je že kdaj srečal s pojmom tihega hlajenja. S svojimi pahljačastimi hladilniki so povzročili pravo revolucijo, saj so bili eni izmed redkih, ki so pokazali, da za dobro hlajenje ni vedno potreben titanski hladilnik in ogromen ter glasen ventilator. Tokrat pa utegnejo zapet razveseliti tiste, ki uživajo v zvoku tišine. Trenutno se pripravljajo na predstavitev precej obetavnega

1 komentar

Nadaljevanje Heat Pipe sage

Bench Test - Tipo z Benchtest je objavil novi članek o svojih poskusih s Heat Pipe tehnologijo hlajenja. V prejšnjem delu je ugotovil, da njegov Heat Pipe ni dovolj za hlajenje overclockanih procesorjev, sedaj pa ga je malce predelal in tako poboljšal hladilno moč. Projekt je označil kot uspešen in se tako približal svojem cilju: popolnoma neslišnem računalu. Na koncu članka omenja, da bo poskusil v hladilnik predelati kar celo ohišje, tako da bo nadaljevanje po vsej verjetnosti zelo zanimivo. ...

0 komentarjev

Naslednik HeatPipe tehnologije?

ZDNet - HeatPipe je tehnologija, namenjena hlajenju naprav v stisnjenih prostorih. Medtem, ko se nikoli ni uveljavila v osebnih računalnikih, je zelo popularna na področju prenosnih naprav in računalnikov. No, podjetje Novel Concepts je najavilo njihovo IsoSkin tehnologijo, ki je v bistvu nekakšna evolucija HeatPipea. IsoSkin sestavlja dva kosa kovine, ki sta med seboj ločena in napolnjena z nekaj grami vode v vakumu. IsoSkin tako odvaja toploto z vročega mesta in jo enakomerno prevaja na okolico in tako hladi celotno napravo. Največja prednost IsoSkina je njegova majhnost in tako ga nameravajo vgrajevati v mobilne telefone (Vodno hlajeni mobiteli? Yeah!) in majhne prenosne diske za prenosnike. Prvi IsoSkin prototipi naj bi se pojavili v roku enega leta. Če vas zanima več o tej novi tehnologiji hlajenja, kar pojdite sem.

1 komentar

CoolerMasterjev Heat Pipe hladilnik

Frosty Tech - Nekaj testov tega, zdaj že kar starega hladilnika ste po vsej verjetnosti že videli, toda te dni se veliko govori o Heat Pipe tehnologiji, tako da še en testek ne more škodit. No, zadevico so si ogledali na Frosty Techu in jo spustili skozi svojo "sintetično" pripravico za testiranje. Nad hladilnikom so kar navdušeni, toda vseeno naj vas opozorim, da se kakšna poštena Alpha obnese bolje, pa še cenejša je. Testi si lahko ogledate tukaj.

1 komentar

Heat pipe, drugič

Bench Test - Hehe, tip na Benchtest pa res ne počiva. Po prvem projektu, v katerem se je ukvarjal s heatpipe tehnologijo, lahko tukaj dobite njegov drugi poizkus v tej smeri, ki se je izkazal veliko bolje. Hm, me kar ima, da bi se še sam lotil česa takega - njegov cilj je namreč narediti računalnik, ki ne bo potreboval ventilatorjev. Slin!

0 komentarjev

HeatPipe tehnologija

Bench Test - HeatPipe prenos toplote se vsake toliko časa pojavi kot veliki bum na računalniški sceni. Spomnite se samo kontraverznega CoolerMasterjevega hladilnika ali pa Toshibe, ki je svoje nove prenosnike opremila s HeatPipei. Za kaj v bistvu sploh gre? Zelo, zelo poenostavljeno rečeno gre za vodno hlajenje v malem in če vas zanima kaj več, vam resnično priporočam ogled odličnega članka na BenchTestu. Tip se je celo spravil delati svoje lastne testne modele HeatPipe hladilnikov in moram priznati, da se je zadeve lotil pošteno!

0 komentarjev

Toshibini vodno hlajeni prenosniki

Maximum PC - Ok, priznam, ne gre za pravo vodno hlajenje, temveč heat-pipe tehnologijo, toda naslov novice tako pač izgleda bolj bombastično [0:)]. V bistvu gre za precej staro novico. Če ste pozorno spremljali Slo-Tech, se verjetno spomnite novic o Toshiba Portege 3440 CT prenosnikih, o katerih se je precej pisalo pred kar nekaj meseci. No, stvarce so menda končno pripravljenje za prodajo in za okoli 2500$ si jih boste lahko privoščili že naslednji teden. Potem pa boste frajer z overclockerskim prenosnikom [>:D].

0 komentarjev