»

Facebook media platform, bojda ta teden

Na konferenci je napovedan popoldanski panel z naslovom 'The future of digital music'

vir: The New York Times
The New York Times - Na netu se vse več šušlja o Facebookovem vstopu na trg digitalne glasbe, a ne z lastno trgovino ali streaming rešitvijo, ampak na njihov standarden način - poslušaš muziko in potem o tem poveš frendom. Pilotski program s približno 10 večjimi imeni iz sveta digitalne glasbe, vključujoč Spotify, Rhapsody in manjše ponudnike Rdio, MOG oz. Deezer, naj bi bil javnosti predstavljen ta četrtek na facebookovi razvijalski konferenci f8, v San...

4 komentarji

Obdobje Billa Gatesa je končano

vir: Reuters
Reuters - Bill Gates je morda celo najbolj znano ime v svetu informacijske tehnologije, ki je že zdavnaj preseglo meje te gospodarske panoge. Večina ljudi ga namreč pozna kot najbogatejšega Zemljana, čeprav od nedavnega to sploh ni več. Danes se profesionalno poslavlja tudi od informacijske tehnologije, saj zapušča mesto izvršnega direktorja Microsofta, ki ga sicer...

82 komentarjev

DirectX 8 ali 9?

Viper's Lair - Senitel je pred kratkim spisal lep članek, kjer se je DirectX-a lotil s teoretične strani in bi moral potešiti vso vašo lakoto po znanju, za vse, ki pa vas zanima le in zgolj surova razlika med osmico in devetico, so članek spisali na ViperLair. V svojem članku so testirali kartici GeForce4 Ti4600 ter Radeona 9700 Pro -- oba z DirectX 8 in DirectX9 knjižicami -- v 3D Marku 2001SE ter igri Unreal Tournament 3. Se splača? Hja ...

5 komentarjev

Izšel je DirectX9

Warp2Search - Da, pravilno ste prebrali naslov. Po tem, ko se proizvajalci že kar nekaj časa hvalijo s podporo novim grafičnim tehnologijam, je končno izšel tudi dolgo pričakovani DirectX9. Celotna zadeva je na voljo direktno od Microsofta (zastonj), pretočite pa si jo lahko s tega naslova (Webinstall) ali od tu (32 MB). O stabilnosti in datumu izida prvega Service Packa še ni podatkov. [>:D] Klik!

Na to novico nas je opozoril GejmerX.

16 komentarjev

DirectX 9 bo v četrtek

The inquirer - Če je v svetu informacijske tehnologije kaj nemogoče, je to napovedljivost. Ne samo glede obstoja in propada podjetij, ampak tudi in predvsem glede izidov proizvodov. Microsoft pri tem ni nobena izjema.

Tako že verjetno nekaj časa manjši ali večji del vas čaka na DirectX 9, ki nam ga fantje iz Redmonda obljubljajo že kar precej časa. Tako je bil zadnji uradni datum četrtek, 12.12, ki pa je padel v vodo.

Sedaj pa je, kot poročajo na Inquirerju, postavljen končni "končni" datum, in sicer ta četrtek. Kot še pravijo, lastniki Radeonov 9x00, veselite se.

19 komentarjev

Prvi DirectX 9.0 gonilniki

The inquirer - DirectX 9 ima, kot je že značilno za vse Microsoftove rešitve, dolgo zgodovino. Na žalost je ta zelo podobna vsem najnovejšim AMD-jevim procesorjem, saj se oboji predolgo najavljajo. Tako naj bi Microsoft nov DirectX vključil v servisni paket za Windowse XP, vendar vemo, da temu ni bilo tako.

Danes pa sem zasledil, da je Ati prvi posegel v ogenj po vroč kostanj, in izdal prvo opazno različico gonilnikov s podporo DirectX 9.0. Gre sicer za "release candidate zero", ki naj bi bil vključen že v zbirko gonilnikov Radeona 9700 Pro. Kot pravijo pri Atiju, bodo gonilniki primerni tudi za 9500 in 9500 Pro Radeone.

Ob izdaji se je najprej oglasil Microsoft, in sicer njegov oddelek Microsoft cinematics, kjer so pohvalili potezo kanadskih proizvajalcev, obenem pa poudarili, da bo to pomenilo velih napredek za uporabnike. Več najdete tukaj.

Kot kaže, ima Ati naperjeno težko topništvo proti Nvidii ...

6 komentarjev

Zamujanje DirectX 9 ter prodaja Radeona 9700

DigiTimes - Digitimeovci pišejo o tem, kako naj bi zamujanje DirectX 9 vplivalo na prodajo Radeona 9700. Kot najbrž že veste, je ATijev Radeon 9700 kronološko druga kartica (za Parhelio), ki podpira prihajajoči DirectX 9. Najbrž ste brali tudi njene teste, tako da veste, da je z nad 100 milijoni tranzistorjev, visoko frekvenco, širokim barvnim spektrom, širšim vodilom ter predvsem visoko ceno danes najbolj zmogljiva igričarska grafična kartica. Cena, 400 ameriških zelencev, mora biti upravičena, ako se spravimo v nakup take zverine. No, ker je ta kartica (na papirju) dobesedno odvisna od datuma prihoda DirectX 9, so se ljudje začeli spraševati, kako bo to vplivalo na prodajo čipa. Kanadsko podjetje nima bojazni, saj meni, da bo kartica delala nadpovprečno v vseh do danes izdanih igrah, katerih večina pa sploh še ne podpira DirectX 8.1 standarda. Klik!

2 komentarja

DirectX 9 zamuja

The inquirer - Kot kaže Microsoft še nekaj časa ne bo lansiral težko pričakovanega DirectX 9. Kot poroča The Inquirer, je trenutno že na voljo različica Beta 2, ki pa ima kar precej "pravnih" omejitev, zato mnogi z njo ne morejo početi ravno kar jim srce poželi, ATi pa prav tako ne more ponuditi DX 9 gonilnikov za svoje Radeone 9700. In kdaj naj bi bila končna različica nared? Po predvidevanjih najbrž novembra, vendar pa to ne pomeni, da bodo lahko izbranci že v naslednjih mesecih lahko uživali v vseh dobrotah, ki jih prinaša dolgo pričakovani API. Ker se mora igričarska industrija privaditi na nove funkcije, lahko naslove, ki bodo izkoriščali funkcije prej omenjenega API-ja, pričakujemo šele okrog božiča leta 2003. Sicer pa naj bi Microsoft že spomladi izdal DirectX 9.1.

1 komentar