»

Nov članek - Poškodbe pri delu z računalnikom

Slo-Tech - V roki držite miško. Z desnim kazalcem se premikate po dotični spletni strani in berete ravno to novico. Začutite nenadno ostro bolečino v desnem zapestju, ki popusti čez tri sekunde. Rečete si "ah, saj ni nič" in nadaljujete z delom.

Resnica zna biti popolnoma drugačna. Ravno zato je Tina Kogoj za vas napisala prvega od dveh delov članka, ki opisujejo simptome poškodb pri delu z računalnikom ter načine, kako se jih rešiti. Za vse, ki za računalnikom preživite ne ravno neznatno količino časa, je članek več kot priporočljivo branje.

Nastavi stol. Popravi držo. Zravnaj se, zaboga, in -- klikni. [:D]

37 komentarjev

Scoolirajte se

Overclockers.com - Na Overclockers so spisali zanimiv članek, ki na kratko predstavi šest različnih tipov hlajenja, med katerimi je tudi najizkušenejšim navijačem bržčas vsaj nekaj slabše nepoznanih. Ste že slišali za (pustimo prevod strokovnjakom) t.i. Vortex Tubes, s katerimi je moč zračno hladiti tudi do -50 °C brez premičnih delov (razen kompresorja, seveda). Branje tega članka je tako več kot priporočljivo.

Da pa ne bomo filozofirali samo o teoriji, še povezava na članek entuziasta, ki je zgoraj omenjen tip hlajenja udejanil tudi v praksi.

2 komentarja

ABC navijanja

MODTHEBOX - Ko berem forum, se mi včasih dovzeva, da ste nekateri mnenja, da nam je navijanje položeno v zibko. Samo, priznati morate, vsakdo mora nekje začeti, in mojster ne postaneš čez noč.

Na vse, ki še niste mojstri navijanja, so poskrbeli na Mod The Box in pripravili kratek članek o navijanju. Sicer se bolj kot s samo tehniko in načini navijanja ubada s semantiko, samo boste vsaj vedeli, kaj se skiva po kraticami FSB in podobnimi, poleg tega pa je pridana še povezava na ABC hlajenja ohišja. Priporočljivo, če še vedno oklevate, ali bi navijali ali ne.

0 komentarjev

Navijanje za začetnike

Blarg Overclocking - Glede na to, da Slo-Tech vsake toliko časa obišče kopica novincev, ki o navijanju ne ve nič, sem se odločil, da objavim povezavo do članka, ki je namenjen ravno novopečenim overclockerjem. Članek boste našli na BlargOC in obravnava povsem banalna vprašanja kot so npr. "zakaj bi navijal?", "kaj bi navijal?", "kako bi navijal?" in podobno. Članek se poleg tega loti tudi hlajenja, programov za nadzor temperature in še nekaterih malenkosti. Seveda pa s tem znanjem ne boste postali mojstri navijanja, saj vam bo članek razkril zgolj osnove [;)].

1 komentar

Več pomnilnika - slabši rezultati

Overclockers.com - Saj verjetno že veste kaj o tem. To, da preveč pomnilnika ni dobro za hitrost sistema, smo poročali že mnogo časa nazaj, pa tudi vi, naši uporabniki to verjetno že veste.
Na Overclockers.com so napravili neke vrste "akcijo". Naprošajo nas, da s SiSoft Sandro stestiramo naša računala s 512 MB ali več pomnilnika ter jim pošljemo rezultate. Za primerjavo pa potem vzemimo iz računala nekaj pomnilnika ter poženimo teste še enkrat. Vse rezultate zapakirajmo in pošljimo na elektronsko pošto. Več informacij tukaj.
Jaz sem jim že poslal, ker me res zanimajo rezultati.

8 komentarjev

ABIT KT7/KT7-RAID FAQ

Jaz - Čeprav je ABIT KT7 družina matičnih plošč odlična, je daleč od brezhibne. Stvari se lahko ob določenih kombinacijah hardvera precej zapletejo in manj izkušenemu uporabniku povzročijo precej preglavic. No, vsi lastniki te plošče s težavami si kar oglejte to stran. Gre za pogoste probleme in njih rešitve v zvezi z vašo omiljeno matično ploščo. Thnx Hedi!

1 komentar